Miért hiszik azt Magyarországon, hogy Szlovákia gazdagabb?
"a kérdező csak Budapestet meg persze lehet Audizni, Mercedesezni de az ország nem csak a fővárosból, megyeszékhelyekből és multikból áll, a többi helyen simán nincs meg az alacsony végzettségűeknél a nettó 150."
A szlovák vidéken meg megvan a 450 euró fizetés, úgy hogy ott drágább minden. EL se tudjátok képzelni mennyivel drágább a rezsi. Egyszobás lakásomat amikor használtam rendesen 170 euró rezsi jött ki. Hol fizetsz Magyarországon 50.000 forintot egy szobás lakásra? Tapasztalataim szerint sehol.
" négy jó albérletben laktam eddig Budapesten, egyikért se fizettem többet 80.000-nél"
" Én nem ismerem Magyarországot egy év után?"
Ez karrier :D
"Hol fizetsz Magyarországon 50.000 forintot egy szobás lakásra?"
Én a két szobásra fizettem majdnem ennyit a 9. kerületben.
Tehát te kérdező idejöttél, gyaníthatóan egy jól fizető állás miatt, lehúztál az országban (fenéket az országban, szóval Pesten) egy évet, és már arról fantáziálsz, hogy jobban ismered Magyarországot, mint azok, akik itt élnek, itt születtek, itt dolgoznak, azért van bőr a képeden...
Az meg külön tetszik, hogy beírod, hogy a szlovákok Győrben vesznek lakást, gondolkodjál már, na miért??? Mert OLCSÓBB mint Szlovákia, mert Magyarország OLCSÓBB! Érted? Vagy mondjam szlovákul? Ha pedig az ingatlan olcsóbb az épp annak az indikátora, hogy kisebb a vásárlóerő, mert kevesebb a pénz, tehát SZEGÉNYEBB aki ott lakik. Ezért megy a gazdag tőkés is csóró országba, mert olcsón talál munkást, ezért vesz a gazdag ember házat a csóróbb országban, mert olcsóbb felhúzni egyet.
Az döbbent meg, hogy saját álláspontod ellen érvelsz, és még észre sem veszed!
Még eszembe jutott egy jó példa, majd az okoskodók ezt is kifejtik. Papíron az olaszok gazdagabbak mint a németek, ha jól emlékszem két éve jött ki egy ilyen eurostat kimutatás. Azért mert az olaszoknak nagyobb arányban van saját ingatlanja ezért ők gazdagabbak papíron, míg a németek nagy része albérletben lakik és hiába több az ÁTLAG fizetése papíron csóróbbak az olaszoknál.
Már látom a reakciót: EZ NEM RELEVÁNS PÉLDA!!!
:D:D:D
"Papíron az olaszok gazdagabbak mint a németek, ha jól emlékszem két éve jött ki egy ilyen eurostat kimutatás. Azért mert az olaszoknak nagyobb arányban van saját ingatlanja ezért ők gazdagabbak papíron, míg a németek nagy része albérletben lakik és hiába több az ÁTLAG fizetése papíron csóróbbak az olaszoknál. "
Forrás? :D
Ha tisztán az ingóságokat és ingatlant vizsgálják, mint vagyont akkor simán juthatnak erre a következtetésre, ami ebben a kontextusban helyes is. Az, hogy a kutatást rossz módszertannal végezték az ki is derült. Mi ezzel a probléma?
Itt a gyakorin sem írta senki korábban, hogy Szlovákia rettenetesen gazdag hozzánk képest,ezen csak te pörögsz.
# 24/37 Időpont ma 10:44
Nem kérlek, akkor az jön, amit nem értetek meg láthatóan, hogy másképp van definiálva a nemi erőszak (sokkal enyhébbek a kritériumai), másképp viselkedik a rendőrség (nem küldenek el a halál fszára miatta, mint itt), és a svéd nő hajlandó bejelenti ekkora számban, nem úgy, mint a magyar.
De megint ne fogd fel.
"Ennyire korlátoltak azért nem lehettek, hogy azt sem tudjátok, hogy pozsonyiak tucatjai vesznek Győrben ingatlant, családi házat és onnan járnak be dolgozni. Ez nem a városok versenyeztetése, az emberek oda költöznek, ahol jobban érzik magukat. "
Ennyire korlátolt nem lehetsz, hogy nekünk adsz igazat... :-D
A kérdező ugat, hogy ne beszéljünk olyan országról ahol nem éltünk, miközben itt rohad egy éve... :-D Gratulálok.
# 35/37 Időpont ma 13:18
Nem is releváns példa, mivel gondolkodó emberek tudják, hogy a magántulajdon más keleten meg délen mint északon és nyugaton. És, hogy semmi köze ahhoz, hogy egy ország mennyire gazdag.
De te meg retard vagy, szóval ez téged nem érint.
Kedves kérdező, szlovákiai vagyok, de 5 évig éltem és dolgoztam Magyarországon. A tb alapú ellátás egy rakás kakit ért, azokért a vizsgálatokért, amiket Magyarországon nem támogat a tb, Szlovákiában egy centet sem fizetek. És eddig maximum két hetet kellett szakorvosi vizsgálatra várnom, nem kell külön laborba rohangálni stb.
A gyerekeim itt, Szlovákiában születtek, a gyerekvállalással kapcsolatos támogatások sokszorosai a magyarországiaknak. Lásd pl.az itteni 213 eurós gyesr vagy a 830 eurós egyszeri anyasági támogatást.
Magyarországon a bruttó 1000 eurós bérem nettó 662 euró volt. Szlovákiában a bruttó 1000 eurós bérem nettó 762 euró+a gyerekek után járó adókedvezmény.
Apám sofőr, gyári munkásokat szállít havi nettó 809 euróért, az unokatestvérem gyári szalagmunkás, havi nettó 890 eurót keres. Igen, Szlovákiában.
A bankszámlám havi kezelési díja 2 euró, Mágyarországon havi 2800 ft-ot fizettem érte.
Egyszerűbb és gyorsabb az ügyintézés, kevesebb bürokrácia.
Stbstbstb.
Nekünk jobb Szlovákiában, soha többé nem költöznék Magyarországra. Hacsak gyökerestül meg nem változik minden.
Nem úgy volt, hogy a győri Audi-ról is azt mondták, csődbe fog menni a munkaerőhiány miatt, mert Szlovákiában a Volkswagen gyárban +50 ezer forintért kijárnak a helyi melósok dolgozni?
Mégse ment csődbe, azóta is folyamatosan talál balekot aki annyiért is dolgozik amennyiért. Persze az is igaz, hogy pattanásig feszületek az idegek ott, és az a rengeteg szabolcsi, békési aki dolgozik ott, hamar rájön, hogy ott is pont olyan szarul él mint az ország keleti részén, és mennek is tovább külföldre.
Egyik belsős Audi gyárban dolgozó ismerősömtől tudom, hogy 1,5-2 hónap alatt lecserélődik ott az egész gyártósor. Kb. annyi ideig maradnak a bepalizott munkások, akik a jobb élet reményében költöztek oda, szegény falvakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!