Miért hiszik azt Magyarországon, hogy Szlovákia gazdagabb?
Csak hogy vissza kerüljenek egyesek a valóságba:
Csak hogy ne kelljen annyit szótáraznatok leírom a cikk lényegét: a szlovák legelterjedtebb fizetési összeg bruttó 400- és bruttó 800 euró között van, ami nettó 300 és 600 eurót jelent. A lakosság fele keres kevesebb mint netto 600 eurót. 18% keres netto 600-750 eurot. Több mint 5%-a a dolgozóknak netto 300 eurot keres.
Ami a megélhetési költségeket illeti, Szlovákia közelebb áll Ausztriához, mint Csehországhoz, Lengyelországhoz vagy Magyarországhoz.
Igazad van, Magyarországon bruttó 810-et kerestem, de gondoltam, érthetőbb, ha azonos összeggel példálózom.
Nem élünk Pozsony környékén, Dél-Szlovákia középső részén él az egész családom. Arra még nem gondoltál, hogy esetleg a te rokonaiddal van valami gond, ha nem tudnak jobban fizető állást találni?
Ok, leírom, miért kell (pl.) Magyarországon fizetni, amiért nálunk nem.
Az első terhességem első trimeszterét Magyarországon töltöttem. Az Sztk-s terhesgondozás minősíthetetlen, kb.szalagon dobálták a kismamákat, minden vizsgálatnál más nőgyógyászhoz kerültem, küldözgettek laborba vérvételre, védőnőhöz, erre-arra, a kombinált tesztért ki kellett kb. 30000 forintot fizetnem. Normális ellátást csam a magánorvos biztosít, aki máf azért elkér min. 10000-et, hogy rányitod az ajtót. közel félidősen költöztünk vissza Szlovákiába, a második gyerekemmel az egész terhesgondozást itt abszolváltam. Elmentem a nőgyógyászmhoz. Szlovákiában magán rendelők vannak, ahol az orvos szerződött a magám biztosítókkal. A nőgyógyásznál a nővér megcsinálta ugyanazt, amit Magyarországon a védőnő. Nem kellett laborba, meg külön uh-ra mennem, mindent megcsinált a nőgyógyász egy helyen. A kombinált teszt alanyi jogon ingyen jár mindnlenkinek. A galád magán biztosító elektronikus felületén követheted, mi mennyibe került, mikor mit írtak fel stb, sms és e-mail értesítést kapok mindenről. Kivizsgálás, recept felírás és kiváltás. Kapaszkodj meg, a teljes terhesgondozás és szülés a D*vera biztosítónak nem került annyiba, amennyit Magyarországon ki kell fizetni az orvosnak. Ha nem magánorvosnak, akkor hálapénz gyanánt az sztk-ban, hogy egyálzalán rád nézzen.
A megélhetésünk pedig semmivel sem kerül többe, nem fogom centekre lebontva leírni a rezsi költségeinket, de a házunkat pl.adómentesen vettük (ahogy mindenki más is), míg Magyarországon minden ingatlan vásárlás után adózni kell. Röhej a köbön.
Ó, egek, nehogy ezt is magyarázni kelljen!
A többiek GDP-re és egyéb objektív mutatókra hivatkoztak. Neked nem felelt meg. Én a saját tapasztalatomat írtam le, az sem volt jó. Nem állítottam, hogy itt kolbászból van a kerítés, Szlovákia is messze van még Nyugat-Európától, de egyértelműen közelebb, mint Magyarország. A "nade a tb, átvállalt adósságok" stb.számomra azt sugallta, hogy bekapcsolod a közrádiót és bedőlsz a propagandának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!