Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt Magyarországo...

Miért hiszik azt Magyarországon, hogy Szlovákia gazdagabb?

Figyelt kérdés
Sokszor tapasztaltam, hogy bezzeg Szlovákiában mennyivel magasabbal a bérek, meg hogy elhúztak mellettünk. A családom fele ott él és tudom hogy ez mennyire nem igaz. Csak egy példa: ma megint valaki mondta nekem, hogy ha legalább 800-1000 eurós ÁTLAGBÉR lenne Magyarországon mint Szlovákiában. Erre én: oké, családtagom 38 éve dolgozik Szlovákia gazdagabbik felén az egészségügyben, havi 480 euróért. Másik rokonom, sofőrködik 580 euróért. Ja, és ott a TB 16.000 forintnál kezdődik "hála" a magán biztosítóknak, és még így is 7 hónapot vársz egy endokrinológusra. Nincs ám olyan mint Magyarországon, hogy szociális alapon átvállalja az állam a Tb-t, gyűlik az adósságod. Tudnék még mesélni, de nincs kedvem. Ez a jó élet Szlovákiában. Kérdésem: miért terjedt el ez a mítosz itthon, hogy északi szomszédunk elhúzott mellettünk?
2017. aug. 14. 20:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
44%

Látom beindult a hazugsággyár, hogy Szirmaalsórettentőn a Tamagocsiban a portás is húszmillát keres...

Az meg feltűnt nektek, hogy a kérdező azzal jön, hogy Magyarország olcsóbb? Ez pont azt mutatja, hogy olcsóbb áron lehat kiadni az ingatlant, mert kevesebbet tudunk fizetni értük, de nem kell gondolkodni, csak fújni a hazugságokat.

2017. aug. 15. 10:14
 22/66 anonim ***** válasza:
28%

"Na nyugi kérdező, szeretném hogy tudd, kb 5 ember hiszi, az is több felhasználóról írkál."

Ez nem hit kérdése, ez tény. De akár azt is megpróbálhatjátok bebizonyítani, hogy Ausztriában is nyomorognak hozzánk képest. Ha ti ettől boldogabbak vagytok, tudom szar érzés, hogy Magyarország szegényebb már mint Szlovákia, de attól a tény az tény.

Meg azért nem a szlovákok járnak át tömegesen dolgozni Magyarországra, hanem a magyarok Szlovákiába, és nem a magyar mennek Szlovákiába, mert olcsó, hanem a szlovákok jönnek Magyarországra, mert olcsó.

2017. aug. 15. 10:29
 23/66 anonim ***** válasza:
28%

" A Boschban, a Takatában, sajnos a szikszói Hell nem ennyit fizet, hanem 190 ezret... És ez nettó és Borsod. "

A Takatára térjünk vissza a tulajdonos váltás után, mert ott az anyavállalat csődbe ment. Állítólag az új tulaj nem zár be termelőegységet. Állítólag. A Bosch oké, sőt a Jabilban is összejön ennyi. De Borsod sem csak a pár nyugati multiból áll, a többi helyen pedig - az alacsony végzettségűeknél - nem biztos, hogy összejön ennyi.

Kérdező: szóval lusta vagy néhány találatot mutatni akármelyik albérletes oldalról? Mutass már pár tuti lakást 80 000 alatt :)

2017. aug. 15. 10:29
 24/66 anonim ***** válasza:
68%
Jahj de nagy most hirtelen a jelentősége a statisztikáknak :) bezzeg mikor arról van statisztika, hogy svédországban nőtt a nemi erőszakok száma 2015 óta, akkor meg megy a "ne higgy a statisztikának, kint kell élni és látni a valóságot". Mikor minek higgyünk, a statisztikának vagy a személyes tapasztalatnak?
2017. aug. 15. 10:44
 25/66 anonim ***** válasza:
35%

24! Statisztika nélkül is szeretnéd hallani, akkor tessék:

Statisztikák nélkül állítom, mint aki Magyarországon él és ismer Szlovákiában élőket, hogy Magyarország gazdaságilag elmaradottabb, fejletlenebb, a fizetések vásárlóértéke pedig alacsonyabb.

ugye a statisztika az ott játszik, hogy az egész ország gazdaságát méri, mikor magyar vagy épp szlovák átlagbérről beszélünk az egész ország kiátlagolt béreit nézzük, lehet jönni a dumával, hogy dehát Kelet-Szlovákia ilyen meg olyan elmaradott, de akkor én meg ajánlok egy túrát a Nyírségbe, Baranyába, Békésbe, úgy általában a Dél-Dunántúlra, Tiszántúlra, meg Észak-Magyarországra.

Ha ez így megnyugtat Magyarország személyes tapasztalatom és a statisztikák alapján is szegényebb Szlovákiánál.

2017. aug. 15. 11:04
 26/66 A kérdező kommentje:
Egyre viccesebb ahogy vergődnek itt egyesek hogy bebizonyítsák hogy milyen az élet egy olyan országban ahol soha nem éltek. Ezt bizonyos helyeken csak emberi ostobaságnak hívják. Attól, hogy egy hely olcsóbb még nem rosszabb. A magyar fizetésemből jobban élek Magyarországon, mint a szlovák átlag feletti fizetésemből éltem Szlovákiában. Lehet hogy a szlovák ingatlan drágább, de mi számít jobban: hogy elmondhatod hogy drága lakásom van Pozsonyban a szürke hányinger panelrengeteg közepén, vagy hogy ugyanennyiből Győrben egy luxuslakásod van egy zöldövezetben. Egy ország élhetőségét nem a GDP meg az ingatlanár határozza meg.
2017. aug. 15. 11:07
 27/66 anonim ***** válasza:
64%

"Takatára térjünk vissza a tulajdonos váltás után, mert ott az anyavállalat csődbe ment. Állítólag az új tulaj nem zár be termelőegységet. Állítólag. A Bosch oké, sőt a Jabilban is összejön ennyi. De Borsod sem csak a pár nyugati multiból áll, a többi helyen pedig - az alacsony végzettségűeknél - nem biztos, hogy összejön ennyi."

Jó, persze, térjünk vissza később, majd 2089-ben, igaz? :D

Április 12 jó lesz? :D

A Hellről meg ne is beszéljünk, mert hát szar beismerni, hogy azért havi 190 ezer csak leesik :D

És igen, csak itt fizetnek ennyit, minden máshol még a minimált se fizetik ki, itt meg brahiból osztogatják...

Persze-persze :D

2017. aug. 15. 11:22
 28/66 anonim ***** válasza:
22%

Tehát az van, hogy a kérdező, meg egy pár nemzeti öntudatában sértett ember, akit zavar, hogy Szlovákia előttünk jár gazdaságilag, ezért hülyeségeket beszél, én meg itt fogom a fejem amiért ilyen buták, és ráz a röhögés, amiért ezt elő akarják ezt adni komolyan. Meg azt hiszik, hogy attól, hogy nyomkodják a piros kezecskét, az majd "hajcsa föl a gédépéttt" hát, el kell, hogy szomorítsalak benneteket, nem.

Nem számít az ingatlanár, ha lakókocsiban laksz...

Nem számít a GDP, ha mondjuk külföldről utalják a béred...

Amúgy mindkettő számít, csak az életminőséged függ ezektől más nem.

Azért az se semmi, hogy egy pozsonyi lakást már egy győrivel versenyeztetünk, egyre jobb. Sőt, tudok ajánlani Csongrád megyei parasztházat, amit ingyen kibérelhetsz, csak végezd el az állagmegóvást, ingyen érted, mekkora itt a jólét...

Figyelj kérdező, attól, hogy neked bejött Madarsko jobbna mint Slovensko, és most be akarod bizonyítani, hogy ez milyen csudajó hely, miközben te írod, hogy alig egy éve élsz itt. Meg ráadásul még te jössz azzal, hogy bezzeg mi nem ismerjük Szlovákiát, tudod mit, te meg Magyarországot, és ennyit erről.

2017. aug. 15. 11:37
 29/66 anonim ***** válasza:
37%

"Jó, persze, térjünk vissza később, majd 2089-ben, igaz? :D

Április 12 jó lesz? :D "

Lehet ez szerinted vicces, de már láttunk néhány nem kis céget, akik tulajdonos váltás után leépítettek. A miskolci Takata gyárnál jóval nagyobbakat is. (pl most a GE világítástechnikai részlegének eladása)

"A Hellről meg ne is beszéljünk, mert hát szar beismerni, hogy azért havi 190 ezer csak leesik :D

És igen, csak itt fizetnek ennyit, minden máshol még a minimált se fizetik ki, itt meg brahiból osztogatják..."

Szikszón azért kénytelen ennyit fizetni a Hell, mert kevesebb pénzért senki nem menne el neki dolgozni, mindenki inkább menne a Boschba és a Takatába nem igaz? Miskolc közelsége miatt kénytelen magasabb bért fizetni. Ha a cég Tornanádaskára vagy Sátoraljaújhelybe települt volna akkor is kicsengetné szerinted a nettó 190 000-ret? :D

Abszolút nem szar beismerni, de a Hellt és a multikat leszámítva mondj már nekem 5 borsodi céget ahol nettó 2 kilót hazaviszel egyszerű melósként. Én is BAZ megyei vagyok - bár már jó rég nem ott élek szerencsére - és tudom a haverjaimról, hogy ők bizony nem visznek ennyit haza. Van aki CNC gépkezelőként kap nettó 140 000-ret, ugyanannál a cégnél a karbantartó és a lótifuti meg a többiek minimált.

Az a baj, hogy te is csak a megyeszékhely nagy cégeit dobálod, a kérdező csak Budapestet meg persze lehet Audizni, Mercedesezni de az ország nem csak a fővárosból, megyeszékhelyekből és multikból áll, a többi helyen simán nincs meg az alacsony végzettségűeknél a nettó 150.

2017. aug. 15. 11:54
 30/66 A kérdező kommentje:
Ennyire korlátoltak azért nem lehettek, hogy azt sem tudjátok, hogy pozsonyiak tucatjai vesznek Győrben ingatlant, családi házat és onnan járnak be dolgozni. Ez nem a városok versenyeztetése, az emberek oda költöznek, ahol jobban érzik magukat. Jobban bejött-e Magyarország? Igen, pedig szlovák nemzetiségű vagyok. Azért van egy hatalmas különbség a két ország között Szlovákia javára: politikai hovatartozástól függetlenül nem jellemző a pártokra, hogy mocskolnák a hazájukat. Én nem ismerem Magyarországot egy év után? Majd ha éltél egy évig Szlovákiában beszélhetsz így.
2017. aug. 15. 12:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!