Miért hiszik azt Magyarországon, hogy Szlovákia
gazdagabb?
Figyelt kérdés
Sokszor tapasztaltam, hogy bezzeg Szlovákiában mennyivel magasabbal a bérek, meg hogy elhúztak mellettünk. A családom fele ott él és tudom hogy ez mennyire nem igaz. Csak egy példa: ma megint valaki mondta nekem, hogy ha legalább 800-1000 eurós ÁTLAGBÉR lenne Magyarországon mint Szlovákiában. Erre én: oké, családtagom 38 éve dolgozik Szlovákia gazdagabbik felén az egészségügyben, havi 480 euróért. Másik rokonom, sofőrködik 580 euróért. Ja, és ott a TB 16.000 forintnál kezdődik "hála" a magán biztosítóknak, és még így is 7 hónapot vársz egy endokrinológusra. Nincs ám olyan mint Magyarországon, hogy szociális alapon átvállalja az állam a Tb-t, gyűlik az adósságod. Tudnék még mesélni, de nincs kedvem. Ez a jó élet Szlovákiában. Kérdésem: miért terjedt el ez a mítosz itthon, hogy északi szomszédunk elhúzott mellettünk?
1996 es 2006 kozott. Pozsonyban, Nyitran, Komaromban, Besztercebanyan dolgoztam forditokent, tolmacskent. Sok ember ugy latom hisz inkabb sz@ros torzito statisztikaknak, mintsem a sajat tapasztalatnak. Hat ilyen vilagban elunk, sok embernek a media mondja meg mi hogy van, mas nem szamit, de a kerdesemre hatarozott valaszt kaptam, amit koszonok :)
2017. aug. 15. 00:09
12/66 A kérdező kommentje:
Bocs, elirtam 1996 es 2016 kozott
2017. aug. 15. 00:11
13/66 A kérdező kommentje:
Egy ket valaszolo hol el?? Itthon hol keres egy melos 500 eurot? Az osszes haverom tobbet keres! Oregotthonban az egyik 200.000 sima apolo, egy masik egy allateledeles gyarban 250.000et, egy harmadik igaz nem sima melos, fogorvosi recepcioban 220.000et, egy negyedik pedig egy multinal ugyfelszolgalaton 350.000et, de az idegennyelvi munka. Budapest es kornyeke. 4 unokatestverem van, mind a 4 elhuzott Szlovakiabol mert nem tudtak normalis munkat talalni. Az egyik Pragaban dolgozik egy jonevu hotelban es ketes 150.000et a recepcion, alberlete 100.000. En Budapesten 70.000 forintos alberletben lakom, a fizetesemet hadd ne irjam le, de sokkal tobbet megengedhetek magamnak az olcsobb arak miatt mint Pozsonyban, a ket varos kozti kulonbsegrol nem beszelve.
2017. aug. 15. 00:20
14/66 A kérdező kommentje:
Ja es az alberletem nem egy lepukkadt szoci szar.
2017. aug. 15. 00:22
15/66 anonim válasza:
Náluk már 2009 óta van euró, nálunk még tervben sincsen.. Azért ez is sokat elárul a két ország gazdasági helyzetéről. Magyarország megrekedt sajnos a 2000-es évek eleji szinten. Azóta semmi fejlődés, csak visszafelé haladunk.
2017. aug. 15. 03:21
16/66 anonim válasza:
"Itthon hol keres egy melos 500 eurot? Az osszes haverom tobbet keres!"
Tudok mondani Pest megyei állateledel gyárat ahol minimált kapnak a melósok. Egy mezei kórházi ápoló keres itthon nettó 150 000-ret? Multiknál is dolgoznak ők tényleg megkeresik a nettó 350-et, igaz diplomásként a pénzügyi osztályon :D
Azért azt a 70 000-res albérletet is megnézném, linkelj már egy hasonlót akármelyik albérletes oldalról légyszi.
2017. aug. 15. 03:56
17/66 anonim válasza:
Azért ennél kevésbé átlátszó hazugságot is megdöntöttünk már. De akkor itt van másik:
Pozsonyban 300-400 euróért berelsz garzont, 435 euro a minimálbér.
Budapesten 120 ezer minimum egy garzon, 85 ezer a minimálbér.
Innentől kezdve kerdezokem, inkább állj le a hazudozással.
2017. aug. 15. 07:45
18/66 anonim válasza:
Azért Szlovákia nem csak Pozsony és térsége. 1-2 embert elküldenék keletre körülnézni, hogy mennyivel "húztak el mellettünk"...
2017. aug. 15. 09:00
19/66 anonim válasza:
Na nyugi kérdező, szeretném hogy tudd, kb 5 ember hiszi, az is több felhasználóról írkál.
120 ezer egy garzon Budapesten?Hol?
A belvárosban...
Hol keres 150 ezret a melós? A Boschban, a Takatában, sajnos a szikszói Hell nem ennyit fizet, hanem 190 ezret... És ez nettó és Borsod.
Másrészt én ugye az itteni Torna vidéket ismerem, egyáltalán nem látni azt a nagy elhúzást ;)
2017. aug. 15. 09:25
20/66 A kérdező kommentje:
Ja, akkora kamu az is mikor jönnek azzal, hogy minimum 120.000 egy garzon Budapesten. Csak röhögök az ilyen okoskodókon, négy jó albérletben laktam eddig Budapesten, egyikért se fizettem többet 80.000-nél, ja és nem ilyen h u l y e gy e r e k e k n e k fogom bizonygatni akik valószínűleg újságból és híroldalak alapján alkotnak véleményt miközben a való életről fogalmuk sincs, mint mondjuk olyan apróságról, hogy a szlovákiai egy szobás nem használt lakásom rezsije havi 130 euró (40000 forint), míg a ahol most lakom 25.000 et fizetek a rezsiért miközben használom a lakást. Gondolom az itteni okoskodók azt is tudják, hogy ott mennyibe kerül 1 kg kenyér, meg úgy általában az életérzés a "szép" szoci városok miatt. A természet gyönyörű valóban, na de a városok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!