Miért hiszik azt Magyarországon, hogy Szlovákia
gazdagabb?
Figyelt kérdés
Sokszor tapasztaltam, hogy bezzeg Szlovákiában mennyivel magasabbal a bérek, meg hogy elhúztak mellettünk. A családom fele ott él és tudom hogy ez mennyire nem igaz. Csak egy példa: ma megint valaki mondta nekem, hogy ha legalább 800-1000 eurós ÁTLAGBÉR lenne Magyarországon mint Szlovákiában. Erre én: oké, családtagom 38 éve dolgozik Szlovákia gazdagabbik felén az egészségügyben, havi 480 euróért. Másik rokonom, sofőrködik 580 euróért. Ja, és ott a TB 16.000 forintnál kezdődik "hála" a magán biztosítóknak, és még így is 7 hónapot vársz egy endokrinológusra. Nincs ám olyan mint Magyarországon, hogy szociális alapon átvállalja az állam a Tb-t, gyűlik az adósságod. Tudnék még mesélni, de nincs kedvem. Ez a jó élet Szlovákiában. Kérdésem: miért terjedt el ez a mítosz itthon, hogy északi szomszédunk elhúzott mellettünk?
Ezt csak azok hangoztatják, akiknek tök mindegy mivel példálóznak, csak köpködhessenek Magyarországra. Van néhány szép példány, akik szerint már Románia is előbbre van, stb... Nem az a céljuk, hogy ezeket az országokat dicsérjék, hanem az, hogy Magyarországot mocskolják.
2017. aug. 14. 20:39
2/66 anonim válasza:
Az ország nem csak a családodból meg a rokonaidból áll, csak szólok. Nézegessél pl. GDP adatokat, meg nézd meg a szótárban az átlag fogalmát, mert igencsak hiányosságaid vannak e téren.
Románia még nem, de Szlovákia már rég elhúzott mellettünk.
2017. aug. 14. 20:44
4/66 anonim válasza:
Szerintem csak félreértés. Ahogy előttem mondták, arról van szó, hogy a szlovák gazdaság sokkal rosszabb helyzetből indult szűk 30 éve, de mára jobban teljesít.
2. Az atlag fogalmaval tenyleg a lenyegre tapintottal es meg nekem hianyos a tudasom, ne rohogtessel mar :D Vezeto keres 2.000 eurot, munkas 500 eurot es meg van az atlag 1250 euros fizetes. Ez a nagy atlagod. GDP meg egy rohej adat ha a dolgozo ember annyit keres amibol pont kijon. Szlovakiat azt hiszem jobban ismerem nalad mert ellentetben veled 20 evig ott eltem es latom hogy elnek ott az emberek es nem GDP meg egyeb kamu statisztikakat olvasgatok hanem a valosagot latom. Egy orszag nem szamokbol all hanem erzo emberi lenyekbol. Sokra megy vele az orszag ha Pozsonyban a fizetes 900 euro amiko egy valamire valo alberlet 500 euro. De a kerdesemre valaszt kaptam, sokan azt hiszik a GDP adat azt jelenti hogy ott jo az elet :D
2017. aug. 14. 21:30
6/66 anonim válasza:
"Vezeto keres 2.000 eurot, munkas 500 eurot"
Itthon keres egy melós 500 eurot?
"Sokra megy vele az orszag ha Pozsonyban a fizetes 900 euro amiko egy valamire valo alberlet 500 euro."
Budapesten talán olcsóbb? :D
2017. aug. 14. 21:57
7/66 anonim válasza:
#5 Fú, húsz évig éltél ott, láttál max. pár száz embert és azt hiszed hogy már mindent tudsz az országról. Tudod messziről jött ember az hazudik amit nem szégyell. Én bizony inkább hiszek a statisztikának, mint egy jöttment bemondásának.
Ha meg ilyen magabiztos vagy a hülyeségedben, akkor minek írsz ki egyáltalán kérdést? Bólogatójánosokra vágysz?
2017. aug. 14. 22:01
8/66 anonim válasza:
John_McClane megírta, amit én is akartam.
Csak annyit fűznék még hozzá, hogy az elhúzott mellettünk nem azt jelenti, hogy úgy él mindenki Szlovákiában mintha az Luxemburg volna, azt jelenti, hogy GDP-jük, átlagfizetésük, HDI-jük stb. magasabb mint itthon, általában véve, makroökonómiai mutatóik jobbak, ezek pedig azt tükrözik, hogy általában véve hol tart egy ország.
Csóró embert, lepusztult házakat, csöveseket Brüsszelben is találsz, csak ugye az arányok.
2017. aug. 14. 22:05
9/66 Lazy Lover válasza:
Ez valami fideszes bér komentelő? Azért járnak a magyarok szlovákiába dolgozni mert olyan sz@rul keresnek...
2017. aug. 14. 22:21
10/66 anonim válasza:
20 évig ott éltél, melyik 20 évben? És hol, mit csináltál?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!