Milyen pozitív tapasztalataid voltak romákkal?
Hát most egy jut eszembe. Amikor terhes voltam, és már elég nagy hasam volt, álltam a tömött buszon. Mindenki ült körülöttem, főleg fiatalok. Nekem melegem is volt, fájt is mindenem kb. A busz másik végéből jött át egy cigány férfi, hogy üljek a helyére, látja, hogy nehezen tudok már állni. Hát az ott, akkor iszonyú jól esett :)
Ja, meg az egyetemen van pár évfolyamtársam, akik cigányok. Nincs velük gondom. Van, amelyikük kicsit olyan tényleg cigányos, mármint öltözködésre, vagy beszédre (nem a szóhasználata, hanem AHOGY mondja a szavakat), nekem ő kicsit furcsa, de semmi bajom vele, de van olyan is, akinek csak a neve árulkodik arról, hogy cigány, amúgy teljesen olyan, mint bárki más az iskolában.
egy roma fickó 30 évet dolgozott aztán megtudta h rákja van
magyar kollégák mondták neki menjen táppénzre azt az egy-két évet simán meg lehet oldani, cég is benne lett volna
dolgozott tovább aztán egy év múlva munka közben meghalt
mondjuk eléggé "el volt magyarosodva" ha a tükör-tesztet leszámítjuk, olyan sztoriját hallottam ami úgy kezdődött:
"Azon a hétvégén amikor vertük a cigányokat..."
másik arc meg dolgozott, spórolt, nem piált még munkatársi névnap kocsmában alkalmából sem, tökjól beilleszkedett aztán családja összeházasította vmi kevesedunokatestvérével, elszórták a spórolt pénzét és azután szomorúan járt dolgozni :(
Én sokat ismerek...főleg az iskolámból, ami zeneművészetiiskola.
Ott nagyon rendesek. Nem tudom hogy van ez de nekem nincs rossz tapasztalatom velük kapcsolatban...segítőkészek és őszinték...a barátaikkal. és soha nem néztem úgy rájuk h fujj romák...emberként kezeljük egymást. Semmi problémánk a másikkal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!