Milyen pozitív tapasztalataid voltak romákkal?
nem túl sok, annál több negatív.
a legtöbbször még ha normálisak(azaz nem akartak belém kötni vagy akármi) voltak akkor is taszított a stílusuk...
egyszer amúgy segítettem egy fiatal roma csajnak leszállni a babakocsijával a buszról sőt segítettem utána az aluljáróba levinni és fel. Normális volt speciel, legalábbis annak tűnt. ha ezt nevezhetjük pozitívumnak, végülis fogjuk rá. bár itt inkább én veregetném meg a saját vállamat, hogy leküzdve az elő(utó)ítéletemet segítettem neki.
Volt egyszer egy lovasoktató. Nála jobbal nem nagyon találkoztam :)
Meg voltak rajta kívül is páran.
ah, 2. vagyok, mégis tudok két jó példát mondani.
visszaemlékezve, hát nem száz, de ha minden igaz az általános iskolai alsó osztályos osztályfőnököm valszeg roma volt. és egy iszonyat aranyos rendes tanárnőnek volt nevezhető. de ő még a régi időkből való. nem a mostaniból.
barátnőm házidokija szintén cigány.
de ezeket az embereket nem nevezném cigánynak, se romának, integrálódtak. sajnos kevés az ilyen.
egyszer egy éjjel mikor jöttem haza, körémgyűlt egy banda cigány, és az egyikük felismert (mert jóban volt tesómmal), és megvédett a többitől, pedig ki tudja mit tettek volna velem (lány létemre)
a többi sajnos mind negatív..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!