Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Jól gondolom, hogy ha én...

Jól gondolom, hogy ha én munka nélkül gazdagabb leszek, akkor azzal valaki rosszul jár?

Figyelt kérdés
Nulla közgazdasági ismeretem van, légyszi ne röhögjetek ki, ha hülyeséget beszélek. Arra vagyok kíváncsi, ha én beteszem a pénzemet a brókerházba vagy mondjuk bitcoinnal kereskedek vagy egyszerüen csak a bankba teszem a pénzemet, ahol nagyobb a kamat, mint az infláció, akkor az végtére rosszat tesz vaalkinek? Én úgy gondolom igen, hiszen valakinek meg kell dolgoznia azért az áruért, amit én abból a pénzből veszek, amiért nem dolgoztam.
2016. okt. 20. 15:59
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
Ez egy hülyeség. Lándzsákal le kell vadászni a szomszéd teheneit és magunkévá kell tenni a bróker feleségét és a
2016. okt. 20. 17:22
 12/65 anonim ***** válasza:
aztán én leszek a törzsfőnök és felhúzk egy war factoryt meg egy nuclear silo-t!!! ÉN URALOM A BOLYGÓT%!!!!
2016. okt. 20. 17:23
 13/65 EagleHUN ***** válasza:

Én is úgy gondolom ahogy a kérdező!

Ha valakinek nagyon sok van az végső soron valahonnan, lehet hogy többszörös áttételen át de hiányozni fog!

Az eddigi válaszolók túlzottan le akarták egyszerűsíteni sarkítani a dolgot pl a tehenészetes példával.

De akkor már én is maradok a példánál.

A gépet amit megvesz a tehenészet Kínában szerelték össze, éhbérért dolgozó munkásokkal.

A nyersanyag amiből a gép alkatrészei készültek, meg Vietnámból és Afrikából származott Gyermekrabszolgákkal üzemeltetett bányából!

Na remélem rávilágítottam hogy minden összefügg mindennel.

Ennyire nem lehet leegyszerűsíteni lesarkítani a dolgot ahogyan akartátok.

Igenis a munka nélkül szerzett vagyon épp oly káros a világra mint a nem forgó bankban dekkoló pénzösszegek!

Ezek az egyszerűsítések, emit előző válaszolók csináltak csak egy valamire jók. Megnyugtatják magukat meg a lelkecskéiket hogy a saját jólétük semmi rosszból nem származik, és nem járultak hozzá senki más nyomorához. Sem környezetpusztításhoz. Nyugodj meg kérdező holnap ugyanúgy be fognak menni a Kínai üzletbe és megveszik "olcsón" ami kell nekik. Pedig köztudott hogy az egyik legnagyobb szennyező ország, és a munkások is a munkásszálló 20. emeletének ablakából ugrálnak kifele mert nem bírják amit velük művelnek! De mindez nem számít már annak aki megveszi!

Vannak már olyan kezdeményezések a világban ahol az árút kifejezetten ferplay áron veszik meg és a cégek a munkásokat is úgy fizetik meg.

És előbb utóbb remélem eljutunk oda hogy minden termék előállításának és környezeti és nyersanyagköltségének minden fillérjét meg kell majd fizetnie mindenkinek!

Na akkor lesz majd 0.5 havi fizetés egy nadrág vagy 1 cipő, 1 havi fizetésed amit megeszel, 3 havi fizetésed egy okos telefon, 10 havi egy TV, 1000 havi egy Autó.

Mert valójában ezek a dolgok ennyibe kerülnek csak nem fizetjük meg a tisztességes árát, és így valakit valahol csúnyán lehúzunk.

Számít ez még valakinek?

2016. okt. 20. 17:24
 14/65 A kérdező kommentje:

"Miért illetvé a többletbevétel a munkásaidat? Ők ugyan annyit dolgoznak, mint eddig, de a te pénzednek köszönhetően hatékonyabbak lettek"

Nem neked szólt az előző kommentem, remélem érted. A kérdésedre válaszolva, szerintem nincs igazad. Ha a munkások nem dolgoznak többet, akkor se engem illet, hiszen nem járultam semennyivel se több a termeléshez. Akkor a korszerűbb gép készítőinek jár a többlet jövedelem. De egyeébként engem simán ki is kerülhetne a tehenészet. Odamegy a korszerűbb gép gyártójához és azt mondja ha adnak neki egy gépet később kifizeti. És az amit nekem adnának haszon megmarad maguknak.

2016. okt. 20. 17:31
 15/65 A kérdező kommentje:
Most elolvasva, utolsó válaszoló is így gondolja.
2016. okt. 20. 17:33
 16/65 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszoló jó nagy hülyeséget mondott.

" Ha a munkások nem dolgoznak többet, akkor se engem illet, hiszen nem járultam semennyivel se több a termeléshez. Akkor a korszerűbb gép készítőinek jár a többlet jövedelem. De egyeébként engem simán ki is kerülhetne a tehenészet. Odamegy a korszerűbb gép gyártójához és azt mondja ha adnak neki egy gépet később kifizeti. És az amit nekem adnának haszon megmarad maguknak."

Ez nem így megy.

Mivel azzal, hogy te kölcsön adtad a pénzedet kockázatot vállaltál. Mert mi van akkor ha csődbe megy az üzem?

Elveszted a pénzed.......... a munkásnak meg a gépgyártónak meg tökmindegy, a munkás talál másik munkát a gépgyártó meg már eladta a gépet szóval ennyi.

Ezért kockázatvállalásért pedig "jutalom" jár amit kamatnak vagy hozamnak neveznek. (ez a legtöbbször arányos a vállalt kockázat nagyságával)

Az utolsó válaszolónak.

Kínában túlkínálat van munkaerőből ezért olyanok a körülmények és a bérek. A munkaerőpiacot is a kereslet és kínálat határozza meg.

A rossz munkavédelmi előírásokról és az alacsony (nem létező) környezetvédelmi standardokról meg csak a kínaiak tehetnek. Az ő országuk, tegyék tönkre ahogy akarják.

2016. okt. 20. 17:58
 17/65 A kérdező kommentje:
Én nem kockáztatok semmit, hiszen úgy adom oda a pénzemet, hogy azt vagy pénz formájában vagy másmilyen érték formájában vissza fogom kapni. Az utóbbi formát hitelfedezetnek hívkák.
2016. okt. 20. 18:09
 18/65 anonim ***** válasza:
Mit nem lehet érteni? Te beteszed a pénzt. Azt valaki felveszi hitelben. Ebből fejleszti az üzemet esetleg új munkásokat vesz fel. Kifizeti a kamatot mivel nagyobb lett a bevétele megtudja tenni. Ezt te megkapod. Jól jár mert fejlődött több a bevétele te meg kerestél. A bank persze annyikamatot tesz hogy ő is jól járjon. Nagyobb a kamat akkor ha hitelt veszel fel.mint akkor ha te raksz be pénzt. Ezt nem kell túlbonyolítani.
2016. okt. 20. 18:11
 19/65 A kérdező kommentje:

"A rossz munkavédelmi előírásokról és az alacsony (nem létező) környezetvédelmi standardokról meg csak a kínaiak tehetnek. Az ő országuk, tegyék tönkre ahogy akarják."

Szerintem nagyon fontos dolgott mondott az említett válaszoló. Azt mondta, ha te kevesebb munkával keresel egy autónyi pénzt, mint amennyi munka volt az autó előállítása, azzal a te javadra biztosan rosszul jár valaki. És ez nyilvánvaló akkor is, ha nem te tehetsz a munkások rossz munkakörülményeiről. Amit még felhoznék, hogy említette a fair kereskedelmet a válaszoló. Ezt csak kevesen ismerik Magyarországon, így ideírom, hogy a Wikipédia a méltányos kereskedelem szócikkben leírja, hogy mi magunk hogyan tehetünk azért, hogy mindenki úgy legyen megfizetve, ahogy megdolgozott érte.

2016. okt. 20. 18:36
 20/65 anonim ***** válasza:
Ez meg világgazdaság. Van ahol olcsóbb a minimálbér gyengébb a pénz nagyobb a lakosság rossz a gazdaság ezt a gazdag országok kihasználják megveszik a munkaerejüket megveszik a nyersanyagaikat. Nyílván egy Olaszországban gyártott ing drágább mint egy Kínai. Viszont ezeknek az országoknak nagyobb több megrendelésük van és végsősoron többet keresnek mint akik drágábban dolgoznak. Ez a lakosság dolgozók rovására megy.
2016. okt. 20. 18:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!