Rasszistának nevezhető e az aki békességben akar élni egy fehér, keresztény civilizációjú Európában és azt mondja, hogy az afrikai, ázsiai népek a saját kontinenseiken találják meg a boldogulásukat?
09.51
intelligens megállapítás. feltétlenül szükség volt rá, ha már eddig hülyeséget beszéltél. :)
Rasszistának nevezhető e az aki békességben akar élni egy "fehér, keresztény civilizációjú Európában" és azt mondja, hogy az afrikai, ázsiai népek a saját kontinenseiken találják meg a boldogulásukat?
IGEN.
1) az afrikai, ázsiai népekrõl: [link]
2) a "fehér, keresztény civilizációjú Európából" elég sokan mentek az afrikai, ázsiai népek kontinenseire gyarmatosítani. akkor miért ne jöhetnének most õk Európába élni, dolgozni?
3) ami a "keresztény civilizációt" illeti, az európai civilizáció három alapja közül kétségkívül egyik a zsidó-keresztéeny kultúra, ám idõrenben csak a harmadik, második a római jog és államszervezés, elsõ pedig a görög tudomány, irodalom és képzõmûvészet, röviden a hellénisztikus kultútra.
Ami - ó borzalom - mellesleg a vallását tekintve pogánysággal, többistenhittel párosult. Szobrainak, templomainak nagyrészét a korai kereszténység összetörte ( azért IS olyan sok a torzó ), de verslábait a keresztény költõk 2000 éven át használták, stb.
Szóval igen, rasszizmus, elõítélet, amit mondassz. Ugyanis az általad említettek legtöbbjének esze ágában sincs Eeurópába jönni, annak a 60 milliónak, aki úton van, bizony a túlnyomó része azért, mert szülõföldjén veszélyben van. Veszélynek értve azt is, hogy nem tud megélni. Viszont 60 millió a 4 - 5 milliárdnyi afrikai, ázsiaiból ahhoz képest jelentéktelen. Igaz, Európának sok lenne, de nem is mind ide jön.
Mit szólnál, ha 1956-ban a civilizált Ausztria azt mondta volna, hogy oda ne jöjjön 200 000 barbár keleteurópai magyar? Mert a zömük Ausztrián kereszül ment oda, ahol letelepedett.
"Én nem vagyok keresztény. Én felvilágosult vagyok."
Akkor legyél tényleg az, és nézz utána a felvilágosodás eszmetörténetének, és ne állíts olyan baromságokat, hogy a kereszténység és a felvilágosodás antagonisztikus ellentétben áll.
Az a baj, ahogy itt látom, hogy az emberek úgy dobálóznak fogalmakkal, hogy közben halvány lila gőzük nincs a jelentésükkel. Egyáltalán minden, amit a felvilágosodás hozott, az a keresztény gyökerekből nőtte ki magát. Csak meg kéne nézni az egyetemes emberi jogok gyűjteményét: az ott megfogalmazottak keresztény tanításokon állnak. Az más kérdés, hogy kivették az egészből Istent és ezért kb. úgy néz ki, mintha egy asztalnak kivennénk az egyik lábát, de ezek értékek, amiket ma bevett szokásként gyakorol Európa, pl. az iszlám világban nem ismertek. A keresztény kultúrkört így érdemes értelmezni.
Meg a kulturális különbségek miatt érdemes lenne mindenkinek a saját kultúrájában maradni, de ez már innentől kezdve rasszizmus...
"Szerinte nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy "az ideérkezők egy másik vallásban nevelkedtek, és egy gyökeresen különböző kultúrát képviselnek", többségük muzulmán. Ez "fontos kérdés, hiszen Európa és az európaiság a kereszténységben gyökerezik".
"Vagy nem aggasztó-e önmagában is, hogy az európai keresztény európai kultúra már arra is alig képes, hogy saját keresztény értékrendjében tartsa Európát? Ha ezt szem elől tévesztjük, az európai eszme kisebbségbe kerülhet saját kontinensén" - írta Orbán Viktor a FAZ-ban." Idézet Orbán Viktor nyilatkozatából, írásából. Én egyáltalán nem vagyok egy Orbán hívő és sok mindenben nem tetszik a magyar kormány politikája. Azonban a fenti idézettekkel egyet értek
Nevezhettek hazaárulónak de én nem akarok a keresztény fehér nép közt élni! Boldogabb lennék Afrikaiak vagy Ázsiaiak körében mint ebben a nyomorult országban ;)
Mellesleg nem minden fekete-fehér, van aki azért megy el innen mert nincsenek olyan jogai amit megérdemelne. Pl. A melegek. Amerikàban ezerszer jobb sorsuk van mint itt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!