Mikor vannak konkretan a muszlim unnepek? Miben zavarna ez a kereszteny vilag mindennapjait?
A legfontosabb ünnepük a ramadan. Nem egy konkrét dátum hanem egy un ramadam honap. Azt hiszem 10 havonta van igy válozik mikorra esik.
Ilyenkor napközben nem isznak es nem esznek. Pontosabban a hajnali müezzin ima és az esti, naplementkori között nem kehet se enni se inni. Ezt összeadva az amúgy is pukkancs arab vérmérsékletrel, ilyenkor harapnak.
Masik efféle ünnep a napi 5x-i ima. Volt nekem olyan kollegám aki csapot papot, robbanó kémiai reakciót a laborban ott hagyott, hogy elvégezze a napi rutint.
Az odaig rendben van/volt, ha a muszlim unnepeken a "feher ember" eppen arra jart, akkor elore figyelmeztettek, hogy figyeljen az unnepi dolgokra kulonben baj erheti, de valojaban nem is tudjuk, hogy mire kell ilyenkor vigyazni. Viszont most Ok jonnek ide es nem hinnem, hogy valakit is erdekelne, hogy miert is kellene figyelni rajuk. Nem konfliktus forras ez?
Engem mondjuk nem erdekel, hogy ramadam, vagy akarmi es ott fogom zabalmi a gyrost az orruk elott. Nem direkt, csak pontosan ugy mint maskor is. Szamithatok majd ra, hogy lekopkodnek, vagy megkeselnek? Tenyleg erdekel.
Hosszú lenne felsorolni.A lényeg hogy hosszú tàvon ők nem toleràlnak màst,főleg amikor többsègbe kerülnek valahol.
Nem valók ide!
Ja és igen.Szàmíthatsz rà hogy csúnyàn néznek ràd,és akkor még örülhetsz.Minél többen vannak annàl durvàbbak.
Este úgy telezabàljàk magukat mikor lemegy a nap hogy borzasztó.ilyenkor gyakran jön a mentő valamelyikért,főleg idősebbekért.
Semmiben nem fogja zavarni, miért zavarná? Most is vannak muszlimok Magyarországon, száz éve is voltak, ezer éve is. Meg görög katolikusok is.
Konkrétan nem tudom megmondani, hogy mikor vannak az ünnepek, mert holdhónapokkal számolnák, ezért mindig van egy kis csúszás, mint nálunk húsvét esetében.
A két fő ünnep a böjti hónapot lezáró Eid (idén júlus 17) és az Áldozati ünnep (idén szeptember 23). Az előbbi esetében imádkoznak és esznek egész nap, ami nem kéne hogy zavarjon senkit. A második esetben áldozatot mutatnak be, ami max. a vegetáriánusokat zavarhatja, de nem cél nélkül vágják le az állatokat, hanem a szegényeknek adják vagy egymás között osztják szét, szóval ez sem zavarhat egy keresztényt sem.
Miért bántana bárki egy ünnepen?
Én boldog ramadánt kívántam muszlim barátaimnak és megkértem őket, meséljenek erről az ünnepről. Hidd el, ez tényleg ünnep, nem más.
Egyébként ők is boldog karácsonyt kívánnak nekem, mert tiszteletben tartjuk egymást és nem félünk az új dolgoktól.
Ne akarok en szorszal hasogato lenni, de az O kulturajukban csadorban jarnak a nok es valojaban kuss a nevuk, itt viszont kilog a lanyaink feneke a nacibol es siman beszolnak a pasinak. Ezt is toleralni fogjak?
Ha ilyen baratsagos nepek ezek, akkor miert vannak ezek az egyre surusodo konfliktusok, mi ez a mi nemetbe akarunk menni fujj magyar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!