Mit jelenthet manapság az, hogy az osztálytársnőm ezt vallja?
Osztálytársnőm sokat foglalkozik a politikával, furdalta a kíváncsiság az oldalamat, rákérdeztem, hogy neki mi a nézete. Kerek perec azt mondta, hogy a Hungarizmus, már 2 éve ezt vallja. Mit jelent ez pontosan? Tudom, hogy mi a Hungarizmus, illetve mi volt régen, de mára mit jelent? Ugye nem ugyan az a politikai helyzet, szóval mit jelent az, hogy Ő hungarista lány manapság?
Egyébként 19 éves.
Ad 1.
A zsidó deportálások 1944 nyarán leálltak, Szálasit október 15-én nevezték ki miniszertelnöknek, így nem vett részt a deportálásokban. Nem engedte a németeknek sem külföldre vinni a zsidókat, hiszen itthon is kellett a munkaerő.
Ad2.
Horthy elárulta Magyarországot, amikor át akart állni az ellenség oldalára, azt pedig még a csökött, liberalizmus által fertőzött agyúak is megérthetik, ez a német megszállás idején, illetve eleve háborúban, miközben a szovjet felénk tart, elvetélt ötlet, egyenlő a halálos ítélettel. A teljes katonai vezérkar Szálasi mellé állt Horthy ellenében, nem véletlenül. Ők tisztában voltak vele, mi vár ránk, ha megpróbálunk kiszállni, ami úgysem sikerült volna.
Manapság minden tinédzser hungarista meg fene tudja mi. És minden ilyen politológiára akar járni. Azért tűnik úgy, hogy ért a történelemhez, mert gondolom a szélsőjobbos média jól megszokott frázisait mondja el egy levegővételre, ami pl. politológia szakon nem sokat fog érni. Jól tudom, én is átestem ezen. Nekem még idejében felnyílt a szemem.
Tudtommal a hungarista nem feltétlenül rasszista, tehát ez, hogy lenéz egy félig romát, ez egyszerűen baromság. Vagy észre veszi magát és kitör a szélsőjobb burkából míg fiatal és változik, vagy eláshatja magát.
"A zsidó deportálások 1944 nyarán leálltak, Szálasit október 15-én nevezték ki miniszertelnöknek, így nem vett részt a deportálásokban. Nem engedte a németeknek sem külföldre vinni a zsidókat, hiszen itthon is kellett a munkaerő. "
Érdekes. Mások másképpen emlékeznek:
"A Nyilaskeresztes Párt – Hungarista Mozgalmat 1944. augusztus 24-én a Sztójay-kormány betiltotta. Ezután „Hungarista Mozgalom” néven két hónapig illegálisan működtek, mígnem 1944. október 15-én este, nem sokkal Horthy Miklós lemondatása, majd letartóztatása után újjáalakult és puccsal magához ragadta a hatalmat. A nyilas karhatalmisták még aznap este a Dunába lőttek munkaszolgálatos zsidókat a budapesti Lánchídnál és Margit-hídnál.
A 170 napnyi nyilas uralom során a Horthy által július 7-én leállíttatott deportálások újraindultak Adolf Eichmann vezetésével, és a nyilas kormány hozzájárulásával és támogatásával zsidók és romák tízezreit hurcolták kényszermunkára illetve haláltáborokba. A Budapesten maradt zsidók túlnyomó részének vagyonát és lakásait a nyilas kormány elkobozta, az embereket gettóba zsúfolta. A fegyveres nyilasok zsidók ezreit gyilkolták meg a budapesti gettóban illetve a város egyéb pontjain. A nyilas kormány alapvető stratégiája volt a szovjet csapatokkal szembeni feltétlen ellenállás. Ennek nyomán az ország egész területe hadszíntérré vált, hetekig tartó ostrom alá került Budapest és megsemmisültek a főváros Duna-hídjai."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!