Manapság miért nem ítélik el azt, aki lop a boltból 20 évre, és miért luxusbörtönbe küldik a bűnözőket, miért nem kőfejtőbe?
A kérdéshez hozzátenném: a napi ellátásuk kb 8000ft,
punnyadnak a zárkában ahelyett, hogy dolgoznának!!
(útépítés-javítások, kőfejtő,építkezések, közmunka,stb...)
Örülhetnénk szerintem,ha csak punnyadnának, de igazából tanulhatnak is, illetve vásárolhatnak, mivel van a BV-ben bolt.
Egyébként nem gondolnám, hogy a sokéves MSZP-s hatalom alatt ablaktalan tömlöcökben sínylődtek volna a rabok...
Azért, mert nem vagyunk a kőkorszakban. Civilizáltabb, humánusabb ma a világ. Én nem is értem a magyarokban ezt az óriási kegyetlenségigényt. Jó, kapjon 20 év kőfejtést (amibe mondjuk pár éven belül úgyis belehal), aki 5000 Ft-ot lopott egy boltban. De akkor mit kapjon, aki ölt, aki milliárdokat lopott stb.? Azért valami arányosság is kell, nem?
Én nem vagyok lopáspárti, meg fideszes se vagyok, de támogattam a kis értékű lopások visszaszorítására tavaly hozott intézkedéseket. Mert persze az se állapot, hogy lopogatok a boltból, aztán ha elkapnak, legfeljebb annyi történik, hogy azt mondják, szégyelljem magam. Na de egy bolti lopásért 20 év kőbánya?
Az a probléma, hogy a mostani börtönöknek nincs visszatartó ereje. Emellett napi 8000 forintba kerül az ellátásuk. Meg kellene akadályozni, hogy elkövessék a bűnt, aminek a legjobb visszatartó ereje, ha félnek elkövetni.
És egy bűnöző legyen jogfosztott, amiben benne van, hogy az emberi jogaitól is megfosztják, mivel ő is kilépett az emberi társadalomból az által, hogy vétett a társadalmi szabályok ellen.
Kapjon billogot a mellére...
A börtön ha azt nézzük, egy közintézmény. Ahogy az iskolák és kollégiumok is. A hivatalok is, és egyéb intézmények.
Kérdem én, amíg van pl olyan iskola ahol egy diákra kevesebb mint 8e Ft-ot költenek naponta, addig milyen jogon költenek ennyit egy rabra?
" De akkor mit kapjon, aki ölt, aki milliárdokat lopott stb.?"
Tarkólövést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!