Miért szúrja az emberek szemét a NAGYMAGYARORSZÁGos póló?
18:27 fejezd már be ezt. szerinted bármit is számít kinek hány százaléka van itt?
nem véletlen hordod te a nagymagyarországos pólót
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:32
Nagyon szépen kiforgattad a szavaimat.
Mi anno Parajdon egy nemesi család voltunk, hatalmas földekkel. Egyik rokonom [dédnagyapa] az első királyi hadezred egyik huszára volt. Egyetlen egy képünk van róla, amit emlékbe kapott. A képen ő van egy lovon, háttérben a budai vár ill keretként a 64 vármegye.
A 64 vármegyés részletet le kellett vágniuk, mivel ha a románok megtalálják, azon nyomban megölték volna őket.
Magában azt a szituációt képzeld el. Nem tudom, hogy képes vagy e ilyenre, de azért próbáld meg, nehéz lesz...
[A képet az egyik erdélyi rokonomtól szereztük vissza körülbelül 10-15 éve]
A románok lázongása, magyarüldözése nem hagyott alább, elhatározták, hogy elindulnak ide, a csonkaországba.
Az utat gyalog ill. "stoppolva" tették meg.
Minden szépen és jól haladt...
Jött a második világháború.
Természetesen nagyapámat besorozták. Az ország különféle pontjain teljesített szolgálatot. Egyike volt azoknak a katonáknak, akik felrobbantották a dorozsmai szélmalmot, illetve akik élve megjárták a Don-kanyart.
[A szélmalom felrobbantásának hivatalos körülményei nem igazak]
Aztán az oroszok a szélmalom felrobbantása után azt ígérték, hogy visszaviszik őt Erdélybe, Parajdra, és szállást biztosítanak neki. [nem tudták, hogy ők robbantották fel, ezért is más szerepel a hivatalos forrásokban] Hát a nagy lópikulót vitték őt haza...
Hadifogság, egy kis gödröcskébe a hideg orosz télbe.
Szerencséje az volt, hogy Erdélyben kitanulta a cipész-mesterséget, különben haza se jött volna...
Pár gondolatban leírtam Trianon sebeit számomra.
Ennyi megaláztatás, és szembeköpés után nem vagyok hajlandó eltűrni azt, hogy egyesek ilyen hangnemben beszéljenek Trianonról, mint valami ócska pénztárcáról!
Anyázós, nácizós e-maileket pedig várom, heti jelleggel kapom őket!
És kíváncsi vagyok, hogy mit tudsz Sopronról, hogy mégis hogy vívták ki azt a bizonyos népszavazást! Mert véletlenül ezt is kifelejtik a történelemkönyvekből!
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:52
2-3 ezer környékén adják.
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:42
Nem néztem a százalékot, egybe másolom ki mindig, így még azt is kizárom, hogy netán egy percben két válasz érkezzen.
Amúgy Téged is csak arra tudlak biztatni, hogy kérdezz utána, hogy a Te családodat mennyire érintette Trianon.
Az a baj a Nagy-Magyarország pólókkal, matricákkal, kitűzőkkel, hogy piros-fehér-zöld színben pompázik. Márpedig a történelmi Magyarország etnikailag nem volt egységes, tehát nem volt csak a magyaroké. Horvátországot, a Tátrát és egész Erdélyt magyar színekkel telíteni hülyeség. A szlovák paraszt meg nem tehetett arról, hogy a szélsőségesek (Benes és kollégái a többi országból) lobbijának köszönhetően nem az etnikai határok mentén húzták meg azt a bizonyos vonalat. Tehát más nemzetet utálni ezért hülyeség lenne.
Azt pedig tudni kell, hogy a többi nemzetet ez sérti, ahogy nekem sem egy hawaii Szlovákia. A Nagy-Magyarország zászlók lengetése nem kínál megoldást, nem visz előre, csak elmélyíti a száz éves sérelmeket.
Utolsó: Heti hetesben a helyed!
"18:29 és igen, el is értünk a jobbosok kedvenc fegyverneméhez, a kettős mércéhez. Ezzel nem nagyon lehet versenyre kelni mondhat bárki bármit objektíven jönnek a szubjektív "észérvek" úgy, mint "Szlovákiánál idősebb vagyok" höhö.
Szerencsére a cinizmus meggyőzőereje minimális szóval ezzel max az elvbarátaid előtt menőzhetsz, meggyőzni vele senkit nem fogsz."
Idősebb vagyok, mint Szlovákia. Ez tény. Olyan, mint az Árpád-ház 1301-ben kihalt. Tudom, hogy fáj a szlovákoknak, hogy se történelem, se kultúra, se hagyomány, de ez van! Ez az igazság!
Szégyen ami itt történek!!!!Mi a baj a (Nagy)Magyarországos pólóval 1000 a miénk volt a Kárpát-Medence nehogy már ne hordhassuk!1000 év tudod te mit jelent az?????A tótók örülnének ha lenne nekik 100 éves államuk!
1920-ban Magyarországtól csak a románok,horvátok,szerbek akartak elszakadni!!!A Bácskában a délszlávok aránya 1910-ben csak 29% volt a többi nagyrészt magyar vagy német volt!
A szlovákok nem is értették hogyan csatolták őket a csehekhez!Mind a magyar állam fennhatósága alatt akartak maradni!Itt egy kis bizonyíték hogy is éltek a szlovákok Magyarországon! [link]
A rendszerváltás után az ukrán külügyminiszter felajánlotta nekünk Kárpátalját de Antall félzsidó Józsefnek nem kellet az 1000 éves magyar terület!Pedig az ott élő ruszinok szívesen csatlakoztak volna Magyarországhoz!
Akárhogy próbálják feldarabolni ezeréves államunkat nem fog sikerülni nekik mert eljön a MAGYAR FELTÁMADÁS!
19:06 "1000 év tudjátok ti mi az 1000 év" - :DD
erre már nem tudok érdemben mit hozzáfűzni. egy ilyen formával nem lehet semmit kezdeni. egy helyben áll és ismétli önmagát amíg világ a világ. tudom hogy semmit sem fogsz fel belőle, de a saját lelkiismeretem megkívánja hogy legalább utaljak rá. aki a múltban él nincs jövője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!