Miért baj ha utálom a cigányokat és a négereket?
Nem teljesen értek egyet a teljes általánosítással, de be kell vallanom, sajnos már magamon is észrevettem, hogy a cigányokkal kapcsolatban nagyon általánosítok. Higyjétek el, nem tenném, de sajnos eddig szinte csak rossz tapasztalataim voltak velük kapcsolatban. A buszon naponta látom őket, szinte kivétel nélkül ordít (!) az összes, egymással, másokkal, mindegy, csak ordíthassanak, szidnak mindenkit, aki körülöttük van. És akkor nem is beszéltem még olyan "szép" élményeimről, hogy a nyílt utcán néhány cigányfiú/férfi lehajolt, hogy a szoknyánk alá lessen (nem tudtuk kikerülni őket, mert a vasúti sín melletti átjáróban voltunk); folyton beszólogatnak ocsmányságokat; egyszer egy csapat cigánylány megkergetett engem és a barátnőimet, mert véletlen, ahogy meglökött a tömeg a villamosmegállóban nekiütköztem (hiába kértem bocsánatot normális hangnemben); elémköpdösnek az utcán; a nagymamám apró ruhaüzletét egyszer csúnyán kirabolták, stbstb...
Bocsánat a hosszú szövegért, de ez már kikívánkozott belőlem.
Egy szó mint száz: lehet én sem vagyok "normális ember", de meg tudom érteni, hogy utálod a cigányokat.
(Egyébként őket sem kell "félteni". A középiskolás húgomnak kijelentette a napokban a cigány osztálytársnője, hogy az összes magyar hülye, pedig az osztályban nem rekesztik ki, nem szólják meg, ugyanúgy barátkoznak vele, mint bárki mással. Ezek után, kérem...)
20/L
nem baj
a zsidókat utálod?
az se baj
a cigányokat én is utálom. DE csak azokat, akik nem dolgoznak és az aljanépét.
viszont vannak tiszta, dolgos, és normális cigányok is. igaz, kevesen.....sajnos.
a "genetikai hulladékállomány" már több van, ezekkel van a baj, ezeket gyűlölöm én is.
Én nem utálom őket, de az ember színe akkor is fehér.. :D
Komolyra fordítva: vannak közöttük normális, jó és dolgos emberek.
Azért rossz az általánosítás, mert például Hitler is általánosított, és nézd meg, mi lett belőle...
Valószínűleg te nem ugyanazokkal találkozol, mint én vagy azok, akiknek van jó tapasztalata is. Hidd el, a bűnöző, élősködő típust mi is utáljuk, de ilyenek vannak szép számmal minden bőrszínűek között. Elég, ha megnézed, kik ülnek a Parlamentben.
Régen én is utáltam egytől egyig őket, míg egyik nap egy szerencsétlen baleset nem érte 2 barátomat: kalandoztunk a faluszéli folyó partján, az egyik barátom megcsúszott, magával rántotta a másikat is. Persze úszni egyikőnk se tudott, őket meg vitte az ár. Kitalálod milyen nemzetiségű mentette meg az életüket?
Ez már sok sok éve történt, azóta sokat olvastam a cigányokról, a szegregációról stb, stb és megértettem, hogy az általánosítással meg a dobálózással nem megyünk semmire. Utáld csak ha neked tetszik, de nem kell közhírré tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!