Mert nem az egyént nézed, hanem általánosítasz. Az nem baj, ha a rongy, aljas, tolvaj bűnöző embereket nem szereted, ki szeretné őket, de csak azért nem kedvelni valakit, mert egy bizonyos etnikum/vallás/akármi tagja, nem vall túl éles elmére. Személyesen találkoztál az összes négerrel pl? Egyátalán, milyen rendszerességgel érintkezel velük?
2010. febr. 12. 17:24
2/71 anonim válasza:
Nem baj csak tudod normális ember nem ilyen.
Nem általánosít.
Az egy dolog hogy utálsz egyet. De ismered mind a több 100 millió négert hogy utálod mindet vagy mi?
3/71 anonim válasza:
Nem baj,szabad országban élsz,azt utálsz akit akarsz.Csak ne csoportosulj hasonló gondolkodásúakkal,és ne akarj másokat meggyőzni arról,hogy nekik is utálni kellene....Merthát ugye ők is szabad országban élnek,nekik meg nem utálni senkit van joguk.
4/71 anonim válasza:
Hmm azt hiszem az 1. hozzászólóval egyformán gondolkozunk:)
2010. febr. 12. 17:25
5/71 A kérdező kommentje:
Még a négerekre el is fogadom! Csak azt nem értem hogy miért nem természetes dolog az ha valaki általánosít. Úgy értem, ez velünk fejlődhetett nem? az ősember félt a pókoktól mert tapasztalta, hogy nem jó velük kapcsolatba kerülni. Eddig engem csak csigányok csesztettek (23 vagyok), és kialakult bennem az általánosítás, pl kerülöm őket stb, és ezért én miért vagyok kirekesztő? szterintem természetes dolog ha nem akarok újra és újra velük "kapcsolatba kerülni".
2010. febr. 12. 17:27
6/71 anonim válasza:
Ha ez megnyugtat én is útálom mind a cigányokat mind a négereket. Csak rossz tapasztalatom volt velük Mire föl szeressem őket? Egyik nap is odajön a cigány, hogy nem kell e parfüm most lopta a DM-ből. Hát b*ssza meg.
21L
2010. febr. 12. 17:31
7/71 anonim válasza:
én csak a cigányokat utálom, személyes tapasztalatok miatt is és látom hogy másokkal mi történik az országban. a négereket nem utálom, csak zavarnak. majd ha ők is elkezdenek késelni meg rabolni akkor talán más lesz.
2010. febr. 12. 17:33
8/71 anonim válasza:
Nekem van jó tapasztalatom is, szóval én nem általánosítok. Nem az a baj, ha utálsz olyat, aki rossz, hanem hogy esélyt se adsz annak így, aki talán nem rossz. Pl. amikor egy cég nem vesz fel egy állásra, mert nő vagy, vagy mert gyereked van, vagy bármi, csak azért, mert nekik rossz tapasztalataik vannak, és nem is adnak esélyt, hogy talán te lennél a kivétel.
2010. febr. 12. 17:34
9/71 anonim válasza:
Még a négerekre el is fogadom! Csak azt nem értem hogy miért nem természetes dolog az ha valaki általánosít. Úgy értem, ez velünk fejlődhetett nem? az ősember félt a pókoktól mert tapasztalta, hogy nem jó velük kapcsolatba kerülni. Eddig engem csak csigányok csesztettek (23 vagyok), és kialakult bennem az általánosítás, pl kerülöm őket stb, és ezért én miért vagyok kirekesztő? szterintem természetes dolog ha nem akarok újra és újra velük "kapcsolatba kerülni".
Az általánosítás veszélyes dolog, javaslom, tanulj egy kis kommunikációelméletet, és olvass Aronsont. Engem a "nemzeti" oldal cseszeget állandóan, még sem azt nézem, kinek milyen a párttagkönyve.
2010. febr. 12. 17:37
10/71 anonim válasza:
Most gondolj bele, tegyük föl jobbikosok vagytok (ez csak feltételezés de vmiért úgy érzem nem szdsz törzsszavazók vagytok)
na szóval most jó lenne ha én is azt mondanám hogy minden jobbikos troll, ha ne adj isten most ezt gondolom rólatok?
Szerinted ez nem lenne rossz érzés a többi jobbikos szavazónak? Általánosítás
Akkor mondjuk a te kérdésed/válaszod alapján hülyének tartom mindet. Ez jó?
!Figyelem ez csak feltételezés hogy megvilágítsuk a kedves kérdező elméjét!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!