Régen miért engedték be az országban a cigányokat, pláne, még le is telepítették őket?
Mária Terézia engedte be őket elsőnek.Azért mert kevesen éltünk Magyarországon.
De nem csak őket hanem szerbeket,németeket zsidókat stb.
1200-as évekbe jöttek az első falkák Európába állítólag.
Iparosok,kupecek és tolvajok voltak.leghatékonyabban VIII.Henrik (80ezer)és XIV.Lajos integrálta őket a Párizs-Lyon egy fa egy cigány akció keretében.
Mert régen volt mesterségük, dolgoztak, ezenkívül tényleg volt kultúrájuk.
Régen a cigányok híresek voltak a zenéről, remek patkolókovácsok kerültek ki közülük, nagyon sokan pedig vándorkereskedők, mutatványosok, szemfényvesztőként dolgoztak.
Egyáltalán nem tolvaj népség volt, sőt... A cigány örömlányok, hála a sok utazásnak, messze földön híresek voltak, mert olyanokat tudtak, amit Európában senki sem :)
Csak éppen az ő életmódjukhoz a vándorlás volt a megszokott, nem pedig a letelepedés, és a termelés. Aztán bevezették az agyon segélyezést, és megjöttek a jogvédők, akik alaposa felkarolták őket (leginkább politikai szempontokból), és előállt a mai helyzet. Az az igazság, hogy a legtöbb fehér magyar is ugyanezt tenné, ha tudná...
"Mert régen volt mesterségük, dolgoztak, ezenkívül tényleg volt kultúrájuk.
Régen a cigányok híresek voltak a zenéről, remek patkolókovácsok kerültek ki közülük, nagyon sokan pedig vándorkereskedők, mutatványosok, szemfényvesztőként dolgoztak."
Ezt én is így tudom. És egyáltalán nem a magyar társadalomnak köszönhetik, hogy így visszafejlődtek hisz világszerte elkorcsosultak tolvajjá bűnözővé és naplopóvá váltak.
„Ezt én is így tudom. És egyáltalán nem a magyar társadalomnak köszönhetik, hogy így visszafejlődtek hisz világszerte elkorcsosultak tolvajjá bűnözővé és naplopóvá váltak.”
Akkor azt mondod, hogy a te fajtád nem is járult/járul hozzá ahhoz, hogy ma nem ez jut eszükbe az embereknek először a cigányokról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!