Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?
Erről van szó:
Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?
"Én csak megmutatni kutatók: van többletenergia de forrása az energia ... "
Nem értem az ilyeneket.Minek mutassa ha nem beszél róla.Minek titkolózik ha beszél róla.Miért mér ha azt nem pontosan csinálja.Persze tévedni lehet,de ha felvilágosítanak legalább gondolkodjak el rajta.
A forgózsámolyon ülő személy a biciklikerékkel rendelkezik egy Θ tehetetlenségi nyomatékkal. Aminek nagysága függ attól is, hogy a személy milyen távol tartja magától a biciklikereket. És ez befolyásolja a zsámoly ω szögsebességét is. De az egész rendszer (zsámoly+személy+biciklikerék) N = Θ·ω perdülete állandó.
---
Idegen.1, a virtuális, rugdosós, vonaton biciklizős világból most elkezdek visszatérni ősember üzemmódba például az egykori szülőfalumban lévő szomszédmentes és tiszta levegőjű szülői házba. Mert a rohanó életmódú és szennyezett levegőjű iparvárosok bizony sem a testi sem a lelki egészségnek nem jók. Tehát az ilyenek:
De az nem hagyott nyugodni míg ki nem bogoztam azt ami a fizikából kimaradt. Tehát a megmaradási törvények és az energiatétel kapcsolatát. Például hogy mi Naudin indukciós főzőlap kísérletének fizikai alapja, vagy a Tesla trafó/tirisztoros gyújtás áramkörének leírt fizikája energetikai szempontból. E dolgok megértése fontos volt, bármilyen Free Energy Transformer-t akar valaki elkészíteni.
Ősemberként nem fűthetek fával mert azt vágni és rakni kell meg poros lenne tőle a szoba. Gázzal meg végképp nem, mert akkor része lennék a globális rabszolgatartó rendszernek. Bár ahogy egyik videón elhangzott, ma nincs rabszolgatartó rendszer, mert régen a rabszolgákra mindössze csak egy számot bélyegeztek, de ma több szám is van, adószám, tajszám, stb. Ez a rabszolga életmód a borzasztó, nem a perdületmegmaradás. Mert az embereknek a rohanó életmód miatt nincs idejük saját magukra, nincs idejük élni. Aki egyszer kóstolta például gyerekkorában a rezsimentes szabad életmódot, az Monte Cristo grófja módjára addig nem nyugszik míg újra övé nem lesz az a szabadság.
Ahogy írtam, az egész rendszer (zsámoly+személy+biciklikerék) N = Θ·ω perdülete állandó. De ugyanakkor a forgási energiája nem is tudna állandó maradni. Mert nem teljesülhet egyszerre az N = Θ·ω és a W = ½Θω² egyenlet is.
Sok olyan példa van a fizikában amikor egyik megmaradási törvény felülírja az energiamegmaradást. Van amikor meg eltűnik az energia egy része.
Akit érdekel egy energia eltűnési példa, itt egy egyszerű eset a sok közül:
A piruettező jégtáncosnő behúzott karokkal jó nagy szögsebességgel forog. Majd mikor már kellően elszédült, széttárja karjait és a szögsebessége valamint a forgási energiája is látványosan lecsökken. (Perdületmegmaradás).
Perdület: N = Θ·ω
Forgási energia: E = ½·Θ·ω²
Látható, hogy mindkét mennyiség ugyanazokat a Θ és ω paramétereket tartalmazza. De egyszerre nem lehet megmaradó mennyiség a perdület is és az energia is. Többen próbáltak már magyarázatot adni az eltűnt energiára. Például hogy a jégtáncosnő izzadással leadta környezetének. Jó vicc, csak nem igaz.
Még Ludwig készítette ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=iCfs_7OFaAs
A perdület itt is végig állandó. De a forgási energia hol növekszik, hol csökken.
A természet fittyet hány az energiamegmaradásra. Neki a perdület, impulzus, fluxus és töltés megmaradása szent és sérthetetlen.
Ha valakit egy egyszerű villamos példa érdekel szintén energia eltűnésre:
A közös feszültség szintén a töltésmegmaradásból számolható ki helyesen, nem az energiamegmaradásból. Vagyis ha van például 2 db 100 uF-os kondink. Az egyiket feltöltjük 10 V-ra. Majd levesszük a tápforrásról és a kondira rákötjük a másik, üres 100 uF-os kondit. A közös feszültségük 5 V fog lenni, mert a C =QU töltés állandó, vagyis ha a kapacitás megduplázódott, akkor a feszültség feleződni fog, hogy a C =QU szorzat állandó maradhasson. Ezt mérés is egyértelműen igazolja. Viszont az energia egy része ebben az esetben eltűnt. Bár itt többféle "magyarázatot" lehetne mondani az energiatétel megmentésére mint a piruettező jégtáncosnő esetében. De felesleges.
idegen.1 írta:
"...Nem Te fedezted fel,és ki sem próbáltad,de propagálod."
"...idióta vagy te nem feltaláló"
Miért, talán a forgózsámolyos kísérleteimről is videót kérsz? Helyette nem jó ha beütöd a YouTube keresőbe hogy "Conservation of Angular Momentum", majd a híresebb egyetemeken készült videókat megnézed erről a minden középiskolában bemutatott kísérletről? Azért írtam hogy a híresebb egyetemeken készülteket nézd meg, hátha egy középiskola szertárában készült videót csalásnak gyanítasz. Vagy itt is van néhány videó, ha a BME-ben megbízol: [link]
Te is idióta vagy, hisz te is szabadenergiával foglalkozol. Sőt, azt is írtad hogy addig nem nyugszol míg ki nem nyomozod hogy mi az igazság ebben a témában. Ha valaki segít ebben egy-egy rövidke infóval, az neked nem jó? Miért, kizárólag magad akartál rájönni? Vagy az a bajod hogy nyilvánosság előtt írtam le a kinyomozott részleteket? Szóljál és töröltetjük a moderátorral.
Nem értem miért nem jó neked az ha valaki egy-egy igaz információt kimond?
Épp az előbb olvastam itt a gyakorin olyan kérdést hogy miért van az hogy a józanul gondolkodó ateistákat támadják, míg a különböző vallások követőit meg nem.
Szerintem,hát akkor én is idióta vadbarom vagyok.
És nem csárli!
"Ha valaki segít ebben egy-egy rövidke infóval, az neked nem jó?"
Nekem jó lenne csak evvel az a bajom,hogy az az info nem biztos,hogy jó.Éppen ezért:
" Miért, kizárólag magad akartál rájönni?"
Nah,hát ezért.Mert hiába mondtam pl illetőknek--az úgy nem pontos-- erre jött a válaszuk mint itt:
te egy anti szabadenergia hívő vagy,a másik oldalt szolgálod.Na bumm.
"Vagy az a bajod hogy nyilvánosság előtt írtam le a kinyomozott részleteket? Szóljál és töröltetjük a moderátorral."
Említeném az oszloptrafós esetet.És? Nem,nem kell törölni semmit,jó lesz az utókornak.Hadd okuljanak.
"Épp az előbb olvastam itt a gyakorin olyan kérdést hogy miért van az hogy a józanul gondolkodó ateistákat támadják, míg a különböző vallások követőit meg nem."
Hát ez az,tessék már végre józanul gondolkodni.A probléma kimondása nem azt jelenti,hogy abszolút ateista(szabadenergia nem hívő).
"Említeném az oszloptrafós esetet"
Miért, nem írtam le világosan, hogy NEM oszloptrafó alatt világított az izzó? Hanem közvetlenül egy FÖLDÖN lévő trafó mellett, amelyiket annyira leterhelték hogy a búgása zavarta a lakókat.
Az igaz hogy így neveztem meg: Utcai trafó. Ez alatt akár lehetett érteni oszlopra szerelt trafót is, akár acél olajtartály házzal, amiben örvényáramok indukálódnak és még a Libero-nál is jobb, mert onnét semmi nem szivárog ki.
Ez is egy példa arra hogy az apró részleteknek hiányában is egyből negatív véleményt mondanak ki az emberek. A most leírtak ellenére még százszor el fog hangozni: Oszloptrafó alatt világított az izzó. NEM, NEM világított alatta. Hanem közvetlenül MELLETTE, ami a FÖLDÖN állt és hangosan búgott a terheléstől.
" Miért, kizárólag magad akartál rájönni?"
Ennek az oka számomra ez:
"NEM, NEM világított alatta. Hanem közvetlenül MELLETTE"
És még "a most leírtak ellenére még százszor el fog hangozni",hogy bizonyíték kell.Én az ellenkezőjét tudnám bizonyítani de azt minek.Ezért vagy szava hihetetlen bármilyen témában is.Nem lehet komolyan venni.Ha egy ilyen pitiáner ügyben nem vagy képes belátni a tévedésed (ha az ellenkezőjét bebizonyítod nekem meghajlok előtted,elismerem nagyságodat) akkor kár minden szó.Ezt fel kellene végre fognod.
De Karvak is képtelen volt felfogni azt amit mondtak neki,inkább elment sebeket nyalogatva.
Ne legyél már te is ilyen?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!