Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?
Erről van szó:
Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?
Mélyen Tisztelt Józsikám!
Látom te még mindig lehetségesnek gondolod a szabadenergiát. Vagy csak a nyilvánosságot eteted ezzel?
Ismét ellentmondásba keveredtél önmagaddal.
Idézlek szellem:"""a szabadenergia elterjedését a kommunizmushoz hasonlítod. Meg azt hogy nem látod jónak ha mindenkié lesz."""
Kifejtem bővebben:A kommunizmus jó eszme!...attól függetlenül,hogy rossz kezekbe került,mert gyarló az ember és csak a saját zsebét tömi...
A szó valódi értelme és jelentése jó!Valódi kommunizmusban lehet csak béke az emberek között.Közel azonos szinten élő emberek közt nincs feszültség,mindenkinek jut abból ami van...nincs harag,nincs háború,nem kell rendőrség,mert rend van,nem kell ügyvéd,bíró stb.Ez az az egyensúly amire a Természet is törekszik.
A "szabadenergia" szintén egy jó eszme,mint a kommunizmus.Gyanítom,hogy szintén gyarló ember kezébe kerülne.Szerencsére ettől még nem kell tartani.
A mai pénzcentrikus világba nem is illik bele.Nem látod?
A szabadenergia a/jó értelemben vett,valódi/ kommunizmussal illik össze.
Szabadság Egyenlőség Testvériség.
Élősködők NÉLKÜL.
Első lépés:Globális tudatváltás.
A többit rád bízom.
Tudod mit jelentene a mai világban a korlátlan energiát birtokolni?
Kire mernéd rábízni,hogy a világ ura legyen?És mindenkinek jó legyen?
Most amikor még bőven lenne hely,és ennivaló mindenkinek(persze nem lesz ez mindig így,mert kinőjük a földet)
és ennek ellenére a fél világ éhezik,a negyede nyomorog,egy páran meg aranyat szarnak.
"Tudod mit jelentene a mai világban a korlátlan energiát birtokolni? Kire mernéd rábízni,hogy a világ ura legyen?"
A népre. Mindenkié lenne ez a tudás. Nem úgy mint ma, amikor csak visszaélések történnek abból hogy az energiát csak néhány ember uralja. De az utóbbi időben ugyanez történik még az ivóvízzel is, vagyis annak birtoklása és elosztása szűk gazdasági körökbe koncentrálódik. Én éltem olyan időkben amikor egy falu minden egyes házánál saját fúrt (vagy ásott) kút volt, ahonnét a mai házi vízmű megfelelőjével ingyen és korlátlan mennyiségű és persze valódi ásványvízhez jutott mindenki. Még engedélyköteles sem volt a kútfúrás.
A mai ökofalvakban általában napelem állítja elő az áramot. Vagyis a lakók, a nép tulajdonában van az elektromos energia forrása. És akkor mi van? Ettől összeomlott a világ? Épp ellenkezőleg: Egy aprócska élhető világ jött ott ez által létre, hogy nem elnyomó és függőségben tartó uraságokat szolgálnak csekkbefizetésekkel.
Vagy említettem a magyar filmest aki Hawaii szigetén az őserdőben hozott létre egy közművektől teljesen mentes falut. És akkor mi van? Talán összedőlt Hawaii? Az van, hogy a gyerekeik és a család együtt van és boldogok. Nem úgy mint például azok a magyarok akik még uzsora banki hitellel is fokozták jobbággyá alakulásukat, majd mikor a szülő ráébredt hogy mekkora baromságot csinált, családostól végzett magával. Egyes idióták azt hiszik hogy az a helyes út hogy a világot jobbágyokká és velejükig romlott élősködőkké alakítják. És ebben persze maguk az elnyomottak is bűnösek, a botnak mindig két vége van.
"Ez egy marhaság/a sok közül/:
https://www.youtube.com/watch?v=JrDMT6lSeEo
Full bridge driver....Megcsináltad? ..... minden tagja VESZTESÉGES..... félvezetők nyitóellenállásáról nem is beszélve.....ferritmag....ebben az ideológiai környezetben...mi LEHESÉGES és mi az ami LEHETETLEN"
Idegen,nagy tömegű VAS.Vajon miért az kell?
Aztán,ha emlékszer még rá annak idején mutattam neked ezeket.Azt mondtad,hogy
--de legalább a meghajtó motor külön van--
https://www.youtube.com/watch?v=_FC5JnVLuPU
https://www.youtube.com/watch?v=FXboSkicF2A
Mint látható bármiféle terhelés (és akárhogy variálom is) csak ront a helyzeten,Emelkedik a felvett áram,csökken a feszültség.De ha ezt megnézzük (Józsefünk rögtön rávágná:naugye,Karvak is megmondta hogy áramok összegzése a tuti) https://www.youtube.com/watch?v=B8ZyrEDYgVI
akkor már nem emelkedik az áram (összességében nézve) és variálhatok miként legyen több kitöltött feszóm.És még az Enzó féle varia nincs is benne.
Jó tudom,szar az égsz,meg különbenisszarságúgyahogyvan.
Az mi az ami a igényünkben fullbridge-óverdzsájzerunitiként szerepelne?Lehetséges?Mi?Lehetetlen?Mi? Mi az ami igaz? Amit a média lead?Mit?Terror? Ki részéről? kilenctizeneggytököm?Paraszvakítás az egész,a hülye is tudja,hogy műbalhé az egész.Mint minden más.Kell a pórnépet etetni.Hadd remegjen.Ja jön a blackmobil oszt dá-dá.Jujj.NBH-s lehallgatós tököm?Ugyammmár,olvasd majom,oszt gondókodj.
Én így látom ennek magyarázatát:
Mágnesmotor impulzus meghajtással 1.
https://www.youtube.com/watch?v=B8ZyrEDYgVI
Ha nincs dióda vagy a szekunder tekercsen sincs terhelés bekötve, akkor a meghajtó tekercs áramának kikapcsolásakor a forgórészt taszító fluxus is hamar lecseng. Ekkor kicsi a fordulatszám.
De ha dióda van bekötve, akkor a meghajtó tekercs áramának kikapcsolása után is tovább folyik abban az áram, ami az eredeti (taszító) fluxust tovább fenn tudja tartani. Ezért nő a teljesítmény és a fordulatszám.
Próbáltad így diódával is?
Vagy ha a szekunder tekercsen terhelés van, akkor is hasonló történik, a meghajtó tekercs áramának megszűnésekor a szekunder tekercs árama igyekszik az eredeti taszító fluxust fenntartani. Ekkor is nő a teljesítmény és a fordulatszám.
Ez nem áramösszegzős kategória, inkább a fluxusállandósággal kapcsolatos.
"Jó tudom,szar az égsz,meg különbenisszarságúgyahogyvan"
Nem, nem az. Nagyon is tanulságos kísérlet, ahogy a 2. része is. Egyes elektromos járműveket hallgatva, feltűnően hangosan búgnak főleg gyorsításkor. Felmerül a kérdés hogy például az elektromos kerékpárok agymotorjainál kötnek-e diódát a meghajtó tekercsekre?
Mert ha nem, az leginkább energiapazarlás.
"Próbáltad így diódával is?...Ez nem áramösszegzős kategória, inkább a fluxusállandósággal kapcsolatos."
Lehet,de mindegy is minek hívjuk.Bár nem árt tisztában lenni vele.De úgy diódával a rajzod szerint nemvolt olyan eredmény mint külön szekunderrel.Illetve úgy,hogy ha boost konverterként volt bekötve.De ezen paraméterek is csak szigorúan egy beállítási tartományra vonatkoznak.Tehát mikor összegződnek.Sem előtte sem utána nem.De már nem tekerem a kereket.
"Mert ha nem, az leginkább energiapazarlás"
Erről van szó itt.Lehet,hogy nem óveruniti,de mégis.
Valamikor régen kísérleteztem a Boost konverterrel, és valószínű 3 tag összegződését is elértem ami maximális hatásfokot eredményezett.
Ezen az ábrán a tekercs kikapcsolásának pillanata látható:
Ekkor a terhelésen nem csak a tápforrás I árama folyik keresztül, hanem a pillanatra átfordult polaritású tekercs önindukciós árama is, egy +ΔI. Ezt még fokoztam. Ha jól választottam meg a FET kapcsolgatásának frekvenciáját és kitöltési tényezőjét, akkor a ferritmag ferrorezonanciás sípolásba kezdett. Jelezve a periodikus mágneses telítődést és induktivitás leesést. Ekkor mégegy +ΔI2 áram is hozzáadódhatott az előbbi két áramhoz, ahogy az indukált feszültség teljes egyenletét leíró második (I·dL/dt) tag is mutatja, amit az induktivitás-változás okoz:
"""És ebben persze maguk az elnyomottak is bűnösek, a botnak mindig két vége van."""
Tévedés:CSAK az elnyomottak a felelősek azért,mert hagyták,hogy legyen a botnak másik vége ami őket sújtja.
De hagyjuk inkább ezt a témát.
Sajnálatos módon néhány video amit belinkelt valaki,számomra nem hozzáférhető(privát)így nem tudom nagyra értékelni.
Nagy tömegű vas,vagy kis ferritmag:MINDEGY.Nem ez a lényeg.
Nagy tömegű vasra sok tekercs kell,alacsonyabb frekvencián.Kis tömegű ferritre kevesebb menet,nagyobb frekvencia.
Magyarul:Nagy tömeg,lassabb nagyobb erejű mozgás.Kis tömeg,gyorsabb kisebb erejű,de nagyobb energiasűrűségű.
Az IDŐ!!!...az ami egyenlővé teszi a ezt a két végletet.
Józsikám Te tényleg ilyen őstulok vagy?
Mit akarsz azzal a diódával? [link]
Továbbfolyik rajta az impulzussal betöltött áram az igaz,de ez csak annyi mint egy lendkerékbe töltött mozgás...nem többlet.Az /kering/van benne amit beletettél.
Abban a pillanatban amikor az indukált feszültség eléri a dióda nyitófeszültségét(márpedig hamar eléri azt a 0,6voltot)rögtön nekilát fékezni.
Ennek kiküszöbölésére csináltam olyan precízen időzített elektronikát(is)ami szintén hozzásegített ahhoz,hogy ráébredjek:Ebben bizony nincs többlet:))
Ez Mi? [link]
Ez egy kísérlet?Mi a célja?
Tisztán látható,hogy az egész a tápra támaszkodik.
Nagyobb lesz a feszültség a kimeneten?ÉS? Ez valami csoda?Vagy a teljesítmény is több lett??
A Te agymotorodról szerintem kösd le a diódát.
Parasztvakítás az egész...jól mondja!!
Tekerd a kereket.
Sok kerék van.Végtelenül sok.
Ha az egyik elakad,tekerd a másikat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!