Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Eva...

Mi a véleményetek az Eva Rezesová ügyben?

Figyelt kérdés
Tényleg 6 év börtönbüntetést érdemel az, aki 3dl vodkával a 60 kilós testében, 170 km/h-val száguldva belemegy egy szabályosan közlekedő autóba, ezáltal 4 embert a legszörnyűbb, szinte felfoghatatlan kínnal járó halálba küld? Mert élve elégni sajnos ilyen :(

2013. dec. 4. 09:29
 81/91 Andizsuzsi ***** válasza:
52%

"Ha nem akarod elhinni, akkor nem hiszed el. Attól még tény marad"

??? Én nem azt mondtam, hogy nem hiszem, hanem hogy azt, hogy nincs igazad. De rendben, győzz meg. Linkelj egy olyan általad hitelesnek tartott forrást, ahol az van, hogy közúti veszélyeztetés miatt ítélték el.

2013. dec. 4. 13:54
 82/91 anti paladin ***** válasza:

Felmentették közúti veszélyeztetés vádja alól. Az ítélet: "bűnösnek találták ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében"

Források alul, kiemelve az ítéletet:

"Hat év fogházra ítélték és a vezetéstől öt évre eltiltották első fokon Eva Rezesovát, miután bűnösnek találták ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében. A bíróság szerint nem kizárt, hogy a Fiat Punto vezetője is hibázott, és a baleset előtt szabálytalanul előzött, és azt sem fogadta el a bíróság, hogy Rezesova autójával korábban kakaskodott a Puntóval."

"Nincs közúti veszélyeztetés! A Fiat vezetője is hibázhatott!" (3.oldal)

[link]

"Hat év fogházbüntetésre ítélte első fokon a Gödöllői Járásbíróság a szlovák milliomosnőt több ember halálát okozó ittas járművezetés miatt"

"Közúti veszélyeztetés alól ugyanakkor felmentették"

[link]

"A szlovák nő bűnös ittas járművezetésben, de a bíróság nem találta bűnösnek a közúti veszélyeztetés vádjában"

[link]

2013. dec. 4. 14:45
 83/91 anti paladin ***** válasza:

Igaz, rosszul fogalmaztam a gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével. Mentségemre szolgáljon, hogy nem értek a jogi szövegekhez ezért a btk átböngészése közben megkavarodhattam.

Viszont nem ítélték el közúti veszélyeztetésért. Mindketten tévedtünk, mondhatni 1:1. :)

2013. dec. 4. 14:48
 84/91 anonim ***** válasza:
12%

Két különböző balesetmodellező program segítségével készítette el az Eva Rezesova verzióját alátámasztó szakvéleményét Melegh Gábor igazságügyi szakértő, de a bíróság előtt tanúskodva csak egyet vallott be. Pont azt a szoftvert felejtette el megemlíteni, amelyet a saját Felvidéken bejegyzett cége forgalmaz, és amelynek a hitelességéről saját magának állított ki igazolást, mert az arra illetékes egyetemen is ő van pozícióban. Ez még a szakértői kamara szerint is összeférhetetlen lehet, de nem tudnak mit tenni, mert - a Rezesova-per bírójával közös könyvet is író - Melegh megkerülhetetlen a közlekedési balesetes ügyekben.

További részletek: [link]

2013. dec. 5. 08:41
 85/91 tetro ***** válasza:

08.41

olyan médium nem forrás aminek nincs impresszuma.

2013. dec. 5. 09:01
 86/91 anonim ***** válasza:
48%

Ugyes embe, megerte a penzt ez a Melegh meg a tarsa a birono is

Melegh saját maga által hitelesített és forgalmazott, nem validált programmal "bizonyította" Rezesova "ártatlanságát"

2013. dec. 5. 09:02
 87/91 anonim ***** válasza:
51%

Nekem erről az a véleményem, hogy nem vagyok szakértő.

HA a Fiat tényleg kivágott elé, akkor véleményem szerint marad a gyorshajtás meg az ittas (drogos?) vezetés. Mert ha egy kocsi 100-al kivág egy száguldó BMW elé, akkor szerintem ő is hibás min. 40%-ban, mert nézzen már körül, azért van szeme. Persze mindenki kieshet a figyelméből pár másodpercre és ott a baj.

Kérdés tehát: Ha Rezesová szín józan és 130-cal megy, akkor lett volna-e baleset. Ha nem, akkor ítéljék el szigorúbban, ha akkor is lett volna, akkor ülje le amit ki kell ilyenkor szabni. Ez nyilván a törvényben le van írva, nem vitatkoznék rajta. Az, hogy 4 ember halála, meg halálra égtek, nagyon rettenetes senki nem érdemli meg, de tényleg nem Rezesová hibája, hogy kigyulladt az autó.

No meg a gyorshajtás is... Minden 2. ember gyorshajt autópályán, ami nem helyes, de most meg úgy emlegetik, mintha ez a nő tette volna egyedül a világon.

Szóval szerintem megérdemli azt amit kap, abban a mértékben amit kapnia kell, de ha a Fiat is benne volt a dologban, akkor nem kéne már halálbüntetés után sipákolnia a közvéleménynek szerintem. Akkor ez egy baleset volt, amit súlyosbít a pia meg a gyorshajtás. Pont.

2013. dec. 5. 14:05
 88/91 anonim ***** válasza:
21%

"de tényleg nem Rezesová hibája, hogy kigyulladt az autó.

No meg a gyorshajtás is... Minden 2. ember gyorshajt autópályán, ami nem helyes, de most meg úgy emlegetik, mintha ez a nő tette volna egyedül a világon. "

A valaszado 79%-ban helyes valaszt ad

#87 hany eves vagy?? Beszelhetnek avval aki eldonti mi a helyes valasz??

Restellem az en valaszaim csak 32%-ban helyesek... SEGITSETEK, mit tegyek?

2013. dec. 6. 20:01
 89/91 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnalom Rezesovat, hogy a magyar hatosagok ilyen kellemetlen helyzetbe hoztak
2013. dec. 9. 03:18
 90/91 anonim ***** válasza:
Én is sajnálom Rezesovát.
2013. dec. 9. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!