Mi a véleményetek az Eva Rezesová ügyben?
10.50
eleve ittasan ne üljön senki autóban.
de az hogy 160nal ment az autópályán egyszerűen nem horror. ez magában semmire sem lenne elég.
természetesen felelős, hiszen részeg volt. de hasonló esetekkel összemérve a hat év teljesen reálisnak tűnik. hogy miért a legenyhébb fokozatban az kérdéses, de erről dönthet a bíró...
10.54
meg a minuszos pacsik :D lám egy komoly jogász. szánalmas...
De nem csak a 160-ról van szó.
Ez olyan, h veszel orgazdától egy fegyvert.
Ha minden sima akkor Visszaélés bla bla bla.
De ha már találnak nálad egy beszélgetést, ami csak egy beszélgetés, pár karakter, amiben állítod, hogy lehet hogy megfingatod xy-t akkor már nem csak egy sima Visszaélés lesz, hanem lhet rádvernek egy gyilkossági kisérletet.
11.00
igen, de a szándékosság sehogy sem áll meg. biztosan nem az volt a célja, hogy ledaráljon valakit.
"De nem csak a 160-ról van szó.
Ez olyan, h veszel orgazdától egy fegyvert.
Ha minden sima akkor Visszaélés bla bla bla.
De ha már találnak nálad egy beszélgetést, ami csak egy beszélgetés, pár karakter, amiben állítod, hogy lehet hogy megfingatod xy-t akkor már nem csak egy sima Visszaélés lesz, hanem lhet rádvernek egy gyilkossági kisérletet."
Szándékos emberölés kísérletének nevezik, de egyébként pontosan úgy működik a dolog, ahogyan írod.
Nem olyan, mint amikor veszel egy orgazdától egy fegyvert.
Tetroval nekünk többször volt itt nézeteltérésünk, de most vele értek tökéletesen egyet. (A kialakult stílust nem minősítem, mindkét oldalnak van mit elgondolkodni rajta).
Rezesova nem azért vette az autóját, sőt az autópályára sem azért ment, hogy balesetet okozzon. Ittas volt, gyorsan ment, ezeknek megvan a megfelelő büntetési tétele a Btk-ban, megkapta. Van egy elsőfokú ítélet, ami még bőven változhat másodfokon (ahogy a háziőrizetet is felülbírálták már). Tetronak abban van igaza, hogy az itt kommentelők nagy többsége azt, hogy gazdag, elkényeztetett, a viselkedése alapján erősen antiszociális, súlyosbító tényezőként veszik figyelembe, szerintük emiatt érdemelne súlyosabb büntetést. Természetesen a család fájdalma érthető, de a többiek indulatát csak és kizárólag Rezesova személyisége és anyagi körülményei gerjesztik.
Nekem hasonló autóm van, de a 3000-es dízel változat, szerintem az övé benzines sport. Maradjunk annyiba, hogy elég jók a fékek az autón. A lényeg, hogy nem kötelező hülyének lenni egy ilyen autóval sem.
A közvéleménynek valószínűleg azért igazolódott be a gazdag k@rva sztereotípia, mert az elvárásnak megfelelően korrupt körülmények között zajlik az ügy. Én súlyosabb és elrettentőbb ítéletre szavaznék.
# 58
Nagy marha vagy te is, ha egyetértesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!