Mi a véleményetek az Eva Rezesová ügyben?
Pedig tényleg jobb a totalcar cikk, a miérteket is boncolgatják nem csak a végeredményt mondják el.
Kicsit számoltam: ha 65 km/h óra volt a különbség az 18 m/s, az átlagos lassítási sebesség 7.5 m/s (több forrás szerint). A reakcióidőt 1 sec-nek veszem azért mert nagyjából ez az elfogadott ha valaki nem ittas azaz elvileg ezek a számok akkor helytállóak ha nem ittas egyik fél sem.
Ha 165-nel ment a csaj akkor 68 m kell ahhoz 100-ra lassítson. Ha 130-cal ment volna, 40 m kell ahhoz, hogy 100-ra lassítson. Ha kell leírom a számítás menetét is. Azaz a különbség viszonylag marginális ekkora sebességeknél annak tekintetében, hogy ha látom, hogy mögöttem egy nálam jóval gyorsabb jármű halad, nem kezdek előzni. (81-es úton történő szgk-s utazások tapasztalata alapján, még ha nem is vezetek). Ha pedig nem látok ki hátra, el sem kezdek előzni.
Valaki itt azt írt, hogy 300 m távolságnál kezdte el a manővert a Fiat. Kicsit körbenéztem és sehol nem találtam ilyen infót, ellenben olyat igen ami szerint az ütközéskor nagyjából párhuzamosan haladt a két autó és 300 métert csúszott a fiat. HA ez igaz, a fenti számítás alapján akkor sem tehetett volna semmit ha színjózan és 130-cal megy. Amennyire tudom, a bíróság is így számolt.
HA ezek a számok helytállóak, akkor a bíróság döntése alapján nagyjából helytálló a hat év, ezen tények ismeretében semmit nem tehetett volna a nőci. Itt a tárgyalás a 235. § (1) c) alapján történt, ahol enyhítő körülménynek számít az hogy ha a Fiat nem kezd el előzni, nincs baleset azaz a baleset akkor is megtörtént volna ha Rezesova nem iszik és 130-cal megy. Ismétlem HA igazak ezek az állítások.
Nem védeni akarom a csajt, elvégre mégiscsak megtörtént ami, de a bíróság tényei ezek. Az viszont tényleg, röhej, hogy házi őrizetben akarták tartani, még, jó hogy mégis fegyházat kapott.
"Harmadszor írom le, hogy halált okozó közúti veszélyeztetéssel ítélték el első fokon, és ez is marad a vádpont."
Attól, hogy te háromszor leírtad, ez még nem lesz igaz. Négy ember halálát okozó, ittas vezetés a vád, a közúti veszélyeztetés vádja alól felmentették. Márpedig ennek a büntetése börtön, vagy fogház. Fegyházbüntetés ebben az esetben nem szabható ki.
# 74
Most már tényleg nem írom le többször, majd csak megtanulnak visszaolvasni az emberek. Emberölés nem történt Rezesová ügyében. Sem gondatlan, sem másmilyen. Közúti veszélyeztetésnek hívják a bűncselekményét, ami halált okozott <-- ez minősítő körülmény, ezen kívül ittas volt <-- ez nem kapcsolódik a veszélyeztetéshez közvetlenül, de súlyosbító körülmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!