Miért mindenhol csak a cigányokról van szó?
Megértem, ha hallok valakit panaszkodni, hogy sokan köztük lopnak, hangosak, buták vagy veszélyesek, de miért mindig csak ez a téma megy? Folyton a nekik adott segélyeket sérelmezek és ez is jogos, de miért nincs soha más téma? Vagy én mozgok rossz körökben?
Az a meglátásom, hogy a cigány kérdésnél vannak ezerszer súlyosabb gondok is, nem is egy, miért ez kap ekkora hangsúly? Nem miattuk zuhan a forint és mennek tönkre a kisvállalkozások. Nem ők szorítják meg a médiát, nem miattuk nem mehetnek külföldre a magyar egyetemisták, nem miattuk szar az egészségügy és az oktatás. A nekik kiosztott segélynél jóval több megy el korrupt körökben, mégis mindenki csak róluk beszél. És amíg őket szidják véka alatt maradnak a súlyosabb problémák.
A párom falujában a közmunkára van még szabad hely, és vagy 500 munkanélküli cigány (és kb 15 dolgozik, és közülük nem egyet már kaptak lopáson)
Szerintem ez azért mutatja a trendet. Ha 515-ből csak 10 tisztességes, akkor.... érted te. A 10 másikkal nincs bajom közvetlenül. De a cigánybűnözés létezik, és a nagyrészük tényleg parazita.
Ha nem csak költség lenne az államnak a cigányság (segély...) hanem bevétel pl dolgozna, (tb, szja, már több jutna egészségügyre, oktatásra, és nem kellene még a börtönben is eltartani őket.
És azért is beszélnek mindig róluk, mert ők azok akik megkeserítik azoknak a tisztességes emberek életét, akik eltartják őket. Pl ellopnak minden mozdíthatót, rabolnak, gyilkolnak, csalnak, lincselnek, erőszakolnak, de soha nem a saját fajtájukat...
Gazdasági szempontból ha jobban megnézed, ahol nincs cigány kérdés, ott sem jobb a helyzet a pénz piacok tekintetében. Előbb-utóbb mindennek eljön az ideje, most a cigányok vannak a középpontban. És attól hogy a szőnyeg alá seperjük ezt a kérdést, nem fog megoldódni azzal, hogy nincs c.bűnözés, meg hogy 2 hét és rend lesz.
Én azt mondom, hogy a cigányok is vegyék ki a részüket a tehermegosztásból, és ne csak a pulyákat gyártsák a munka helyett. Ha így történne, már is jobb helyzetben lenne az ország.
"A cigányoktól minden élhető forrást elvettünk, és alig van köztük segélyezett.Jó emberek ezek, ha nem provokálnák őket folyton.NE BÁNTSD A CIGÁNYT!!!"
A börtönökben azért képviseltetik magukat legalább 80% arányban, mert olyan jó emberek.
Aki a börtönt szereti, rossz ember nem lehet.
Egyébként egy országba sem tudtak beilleszkedni ugyanezt csinálják mint itt. Tisztelet a kivételnek. 1000-ből 1.
Csak mellékesen. Nézz utána, mi lett az itthon "üldözött" becsületes Zámolyi romákkal Franciaországban. (tudomásom szerint bűnöznek ott is)
"Te most úgy fogalmazol mintha a cigányok soha nem is akarnának majd dolgozni és csak rablásból, lopásból akarnának megélni!(ha nincs így írd meg)
Én úgy gondolom vagy ezt a nézetet valljuk és akkor várom a megoldást a problémára... "
Most is lenne rá lehetőségük, ahogyan az egyik hozzászóló is írja, hogy 500-ból 10 dolgozik. Akkor miről beszélünk. a másik hogy hülye lenne napi 8 órát dolgozni, ha a gyerekcsinálással, és a tv előtt üléssel ugyanannyit megkeres anélkül hogy bepiszkolná a kezét.
A probléma megoldáshoz szerintem két fél kellene, amiből az egyik már nyitott lenne rá, mivel nem érdeke az államnak, hogy élősködőket tartson el, az idők végezetéig.
De mivel a legtöbb cigánynak, még a 8 általánosa sincs meg, ne várd hogy vezérigazgató pozíciókat fognak kapni olyan emberek, akik a nevüket sem tudják leírni.
Szóval szerintem először a cigányoknak kellene arra utaló magatartást, szorgalmat tanúsítani, (bizonyítani,) ami azt tükrözné, hogy akarnak dolgozni, és nem csak az államtól várja a (sültgalambot).
Összegezve, ha lenne képesítése, makulátlan erkölcsbizonyítványa, már lenne arra esélye hogy kitörjön a szegénységből, megkülönböztetésből.
Nem kell ide gazdaságpolitikai rizsa, meg ilyenek, csak szorgalom, és igyekezet.
"Már rengetegszer megkérdeztem hogy mennyi segély megy el a cigányokra és max annyit kaptam hogy el kell venni a családi pótlékot! Ami vicc hisz akkor a magyaroktól is elveszi!"
Azt elárulom neked, hogy magasabb juttatásokat kapnak, hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű jogcímen.
"A cigányok egyre több jó példával rukkolnak elő.Példát vehetnétek a cigányainkról."
Ja. Mint pl győzike, kolompár orbán, farkas flórián, az Enyingi bodza részvényesek....
Amúgy szerintem a családi pótlékot el lehetne törölni x gyerek fölött. Mondjuk 5,5 fölött. Az is sok, de azért aki 6-ot akar eltartani, az is megteheti, csak ahhoz már önerő is kéne...
De még mindig, ahogy már megírtam többször is, nálam az a megoldás, hogy törvényekből kivesszük a rasszizmust, és a tisztán kihasználható elemeket, és akkkor....nem írom végig.
azért mert ha a magyar hangoskodik v. gyilkol v. lop arról nem szívesen beszélnek a magyarok csak arról hogy a büdös cigó mit csinál. nem védem őket mert tudom hogy a többségük olyan amilyennek.
de amelyik magyar úgy viselkedik mint egy cigó azt egy kalap alá veszem velük.
Egyszer egy beszélgetésem alkalmával, a cigány kérdés is
felvetődött. Gyakorlatilag hasonló volt a kérdés is.Az iskolázottság a segélyek és kitudja mik felszinre jöttek, mire ráébredtünk, hogya politika őket használta, ha az országban valami nem ment.Elsösorban a libeális eszméknek estek áldozatul és mintt munkanélküliek jól elvoltak majd 20 évig a rendszerváltás után is.
Kiknek állhat érdekáben a cigányokat kirekeszteni tettem fel a kérdést! Nem a magyaroknak hanem a zsidóknak jó ez hangzott a válasz! Régebben a cigányok fej-fej mellet harcoltak a magyarhonért és bátorságukért semmit nem kaptak, csak a büszkeségük maradt, hogy ők mindent megtettek. Ma az van, hogy oszd meg és uralkodj.
Se pénz se posztó csak a segélyek. Felmerül a kérdés, hogy minden cigány lusta élösködö meg a többi jelzö?? Nem! A válasz nem! A 80.-as években a cigányok dolgoztak és alig volt hir róluk. Élték a mindenapjaikat és nem voltak céltáblák. Képzeljék el, hogy a cigányok dolgoznának! Akkor is padlon lenne az ország, mert a mszp eladta az országot a zsidóknak és a cigáyokat mutatják a tv-ben, hogy miattuk rossz a nemzet sora
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!