Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a magyar...

Miért van az, hogy a magyar közvélemény elnéző a szlovák történelemhamisítás felé, miközben a románok dákoromán-hazugságát egyöntetűen elítéli?

Figyelt kérdés

A románok dákoromán elméletét pártállástól függetlenül minden magyar elítéli és visszautasítja a történészekkel együtt, ebben szerencsére nincs vita közöttünk, nincs széthúzás. Még Kádár-rendszerben is nyíltan fel lehetett lépni a román történelemhamisítás ellen.

A szlovákok meséit a "hatalmas" Nagymorva Birodalomról, meg a Kárpát-medencei "fejlett" szlávokról, akiket a "barbár" magyarok leigáztak, ugyanakkor csak ímmel-ámmal ítéljük el, sokak szerint lényegében igaz is, még a történészek is megosztottak ebben a kérdésben.

Mi ez a különbségtétel?

Vagy Erdély elvesztése egyszerűen jobban fáj, mint a Felvidéké?

Miért?

2012. jún. 19. 22:03
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
68%

Nem, dehogy hunok. Sőt.

Egy finnugor nép, aki gyűjtögetésből-vadászatból élt, hol ilyen, hol olyan fennhatóság alatt. Épp a kazároktól lopták el a kettős fejedelemség rendszerét (miközben beszélni is tőlük tanultak, mert a magyar nyelv eredetileg értelmetlen makogás volt), aztán egyszer csak a besenyők bekergették őket a Kárpát-medencébe, ahol jóóóól leigázták a szegény szlávokat. Közben persze megtanultak tőlük földműveskedni, építkezni, meg a szókincsük háromnegyedét is lenyúlták. Aztán a következő évszázadokban jól elmagyarosították őket, ezért is volt jogos Trianon. Aztán végigrabolták Európát, szerencsére volt köztük egy áruló (mit áruló, racionálisan gondolkodó), aki miatt jól kikaptak Augsburgban. Ezután az uralkodóik próbálták a vérivó pogányokat áttéríteni a kereszténységre és ami a legfontosabb, integrálni Európába (ez azóta sem sikerült persze). Ezután megtanultak az eke után egyenesen járni, ami kb. 150-200 évig tartott, ugyanis a sok lovaglástól genetikailag meggörbült a lábuk. A következő évszázadokban pedig keveredtek mindenkivel, szóval ma már senki nem mondhatja, hogy magyar, te szlovák vagy, én szerb, anyám török, és a többi. Persze eközben az összes őslakos szlávot agyonterrorizálták.

Remélem, jól összefoglaltam a hivatalos verzió lényegét :D

Nekem valahogy hihetőbb, hogy a szkíták, hunok, avarok az őseink :D

2012. jún. 20. 17:33
 22/39 yossarian44 ***** válasza:
22%

"Remélem, jól összefoglaltam a hivatalos verzió lényegét :D"

Nem. Arányokat vétettél, és maszatoltál.

A hivatalos verzió már a Kazár Birodalomban élésnél is különálló, a barbár közösségtudatnál fejlettebb nemzettudattal rendelkező népnek titulálja a magyart, és mint finnugor népcsoport, nem tanulhattak beszélni a kazároktól, mivel ők meg alánok voltak.

És ezt csak a kezdete a hülyeségeknek, a többit nem nagyon tudom értékelni, mert egyértelműen csak gúnyolódás a részedről.

2012. jún. 20. 18:09
 23/39 yossarian44 ***** válasza:
77%

Mellesleg azért nagyobb hülyeség a dákoromán teória, mint a szlovákok nagymorva szentimentalizmusa, mert a szlovákok ténylegesen a Nagymorva Birodalom szlávjainak leszármazottjai, csak éppen a morvák annyira voltak szlovákok, mint a mai olaszok rómaiak.

Ellenben a románok és a dákok rokonsága szinte biztosan hamis.

2012. jún. 20. 18:11
 24/39 anonim ***** válasza:
37%

"Nekem valahogy hihetőbb, hogy a szkíták, hunok, avarok az őseink :D"

Hinni a templomban kell. Azért mert te ezt hiszed még nem lesznek a magyarok hun meg szkíta leszármazottak. Áltudományos ilyet állítani.

2012. jún. 20. 18:12
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

"Annyira elfogadott, hogy nem egy BBC filmben így adták elő"

És a BBC filmben azt is elmagyarázták, hogy a dákok hogyan tűntek el hétszáz évre, majd jelentek meg nyolcszáz kilométerrel arrébb blach néven? Mert ez itt az igazi kérdés, de választ még nem kaptam rá.

2012. jún. 20. 20:06
 26/39 anonim ***** válasza:
Fel kéne ismerni hogy ahogyan a románok és a szlávok elképzeléseiben is van hiba a miénkben is lehet. A szláv folytonosság Felvidéken vitathatatlan, és a morváknak a szlovákokhoz annyi közük van mint a mai magyaroknak a honfoglaló magyarokhoz. A dákoromán elmélet tényleg vitatott, de ki hallott már a mócokról? Ezek az erdélyi hegyekben élő román népcsoport, akik eltérő antropológiai jeleket mutatnak a többségi románoktól(szőke haj, kék szem gyakori), ők simán lehetnek valamelyik germán népcsoport leszármazottjai(vagy akár a dákoké is), bár igaz a románok többsége pásztornak vándorolt be Erdélybe jóval később.
2012. jún. 20. 20:18
 27/39 anonim ***** válasza:
0%

17:33

"Nekem valahogy hihetőbb, hogy a szkíták, hunok, avarok az őseink :D"

Eleve ott kezdődik a probléma, hogy képtelenek vagytok a nyelvrokonság fogalmát értelmezni. A magyar nyelv az uráli/finnugor nyelvcsalád tagja, ez ugyanolyan bizonyított tény, mint az, hogy a szlovák szláv, a román pedig neolatin nyelv. A genetika teljesen más lapra tartozik. A mai magyarság genetikailag a szomszédos népekhez áll legközelebb.

20:06

"...a dákok hogyan tűntek el hétszáz évre, majd jelentek meg nyolcszáz kilométerrel arrébb blach néven? Mert ez itt az igazi kérdés, de választ még nem kaptam rá."

A gond az, hogy a kérdéses időszakban az egész Balkán története egyetlen nagy fehér folt. Néhány apró kis mozaikdarabkánk van csupán, ebből kéne az egész képet összerakni. A mi problémánk az, hogy a vándorláselméletre sincsenek erősebb bizonyítékok, mint a kontinuitásra.

2012. jún. 20. 22:17
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

#22-es: Igen, direkt így írtam le. Pontosabban nem is én, mert pl. Glatz Ferenc A magyarok krónikája c. könyvében szó szerint ugyanezt írja a görbe lábú, járni nem tudó magyarokról, ha jól emlékszem, a makogást is ő írta. A többi pedig simán a hivatalos álláspont tömören leírva.

Utolsó: Van kb. 120 finnugor eredetű szavunk. Türk, sumér (bár ezért már előre látom, hogy ufóhívő baromnak fogtok gondolni) pedig legalább 15-20-szor ennyi. Jó lenne, ha nem csak ,,hivatalos" magyar forrásokból értesülnétek, hanem más magyar, esetleg külföldi kutatásokból (ugyanis a magyar-sumér szóegyezéseket nem is magyar kutató ismerte fel először, tehát már itt bukik, hogy valami idióta nacionalista találta volna ki).

2012. jún. 21. 14:07
 29/39 anonim ***** válasza:
23%

"120 finnugor eredetű szavunk. Türk, sumér (bár ezért már előre látom, hogy ufóhívő baromnak fogtok gondolni) pedig legalább 15-20-szor ennyi. J"

Szláv meg még egyszer ennyi.

2012. jún. 22. 04:19
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Ja, de ott sem bizonyított, hogy a szlávok vették át tőlünk vagy mi tőlük...
2012. jún. 22. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!