Létezik -e kollektív bűnösség?
Trianonban a magyar államot büntették meg. Ennek részét képezték az ország területén élő összes nemzetiség is (cigány, zsidó, szlovák, román, szerb), akiket szintén érintett a diktátum. Nyilván nem mindet rosszul...
Amire rá kívánok világítani az az nemzet és az állam közti finom differencia. Persze a kettős állampolgársági törvény árnyékában hiába is magyaráznám.
Ki a fene vagná rá, hogy persze?! ( Csak egy hülye. )
Kollektív bûnösség NEM LÉTEZIK.
( Akkor se, ha százszor benne van a Benes-dekrétumokban, ezt tudja egész Európa is, csak a békesség kedvéért nem bolygatják. )
nneddudgi!
Tudod, kollektív bűnösség nincs, ha a magyarokat ítélik el, de akik pont ezt olyan hangosan kérik számon, nagyon gyakran beszélnek kollektív barbárságról, szadizmusról, erkölcstelenségről, gerinctelenségről, bűnözésről és (na jó) bűnösségről, ha a szomszéd népekről van szó, vagy Magyarország bizonyos állampolgárairól.
# 7
Nem biztos, hogy pontosan értelek, de azt hiszem, világosan fogalmaztam. És persze a saját véleményemet. Hogy némely hülyék mit, milyen hangosan mondank, arról nem tehetek.
Ellene max annyit, hogy, ha szóba kerül, leírom a véleménymet.
Pl: tudom, amit mindenki, h '44-ben több tíezer csirkefogó csendôr mûködött közre lelkesen a deportálásokban. De azt is tudom ( amit szintén mindenkinek kéne ), hogy nem "a magyarok" tették, hanem az a néhány tízezer csirkefogó.
És fordítva: Szerbiában vertek meg magyarokat, csak mert magyarok. De errôl is tudni kell, hogy nem "a szerbek", hanem néhány csirkefogó.
Ennyi. De persze, ez az én véleményem. Abban igazad van, h elôbb is oda kellett volna írnom, hogy szerintem.
nneddudgi!
Félreértettél, nem rád gondoltam. Csak az általad feltett költőinek nevezhető kérdésre, miszerint "Ki a fene vagná rá, hogy persze?!", válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!