Ti is utáljátok magyarországot?
Végre külföldre költöztem a családdal együtt. Sajnos magyarország már nem a magyarokért van hanem a politikusokért és a kissebségért... Ezért nem néztük tétlenül hogy a semmiért dolgozunk, kerestünk magunknak egy "új" hazát. Sajnálom hogy így alakult de egyáltalán nem vagyok büszke hogy magyarok vagyunk.
Csak én gondolom így vagy más is így vélekedik?
Van olyan aki másik országban találta meg a "hazáját" ?
Rendben, akkor részemről befejeztem a beszélgetést. Viszont kérlek a jövőben ne írogass magyar oldalakra, hogy te mennyire utálod az országot.
Auf Wiedersehen, good bye, adios, ma'a salama.
12:39!
Én most dolgozom, külföldön, no nem azért jöttem ki, mert otthon nem tudtam elhelyezkedni, a cégem küldött. De örülök, hogy vannak, akik maradnának otthon, és tenni akarnak.
Viszont én azt mondom, hogy menj ki külföldre. Menj ki, dolgozz, keress pénzt, tanulj, láss világot! Majd öt év múlva gyere vissza, hozd Magyarországra a tudásod, pénzed, kultúrád! Én is ezt fogom tenni.
" Rendben, akkor részemről befejeztem a beszélgetést. Viszont kérlek a jövőben ne írogass magyar oldalakra, hogy te mennyire utálod az országot. "
Ha minden dolgozó ember elmenne akkor ki tartana el téged és ki fizetné a "tanulmányaidat"? Amikor azt mondod: majd az állam, akkor azért gondolj arra is, hogy az állam nem találja a pénzt hanem az adófizetőktől szedi. Ők tartanak el téged.
Igen, és az állam azért képez, hogy utána munkát tudjak vállalni, és tudjak adót fizetni, hogy a fiatalabb korosztály is tudjon egyetemre járni, aztán pedig meg tudja termelni a nyugdíjamat... Ilyen egyszerű, csak összefüggéseiben kéne látni a dolgokat - bár ez sok embernek gondot jelent, sajnos.
Jártam külföldön többször is ösztöndíjjal.
"Igen, és az állam azért képez, hogy utána munkát tudjak vállalni, és tudjak adót fizetni, hogy a fiatalabb korosztály is tudjon egyetemre járni, aztán pedig meg tudja termelni a nyugdíjamat... I"
Vagy munkanélküli leszel (akár hiszed akár nem, egyetemet végzett ember is lehet munkanélküli, azok is akik műszaki szakon végeztek) és borul a terv, nem tudsz megélni a segélyből. Ekkor elcuccolsz olyan helyre ahol igen. Majd meglátod, ha legalább 1 évet dolgoztál és nem anya-apa meg az állambácsi tart el.
Nem leszek munkanélküli; már több cég is megkeresett, hogy egyetem után dolgozzak náluk. Igen, aki tehetséges, az kap munkát.
De ha akarsz, menj. Szíved joga.
" Mert a munkájukat egy SCM is elvégzi, míg fordítva nem biztos, hogy igaz."
Lehet, de ők legalább munkát végeznek nem úgy mint a pszeudo tevékenységet végző "fájnensöl" szakemberek meg az ilyen-olyan menedzserek.
"míg fordítva nem biztos, hogy igaz.""
Manapság minden második embernek van egy gazdasági diplomája. Nem vagyok benne olyan biztos, hogy olyan nagyon bonyolult feladatok lehetnének egy multinál, ha az ilyen papír az előfeltétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!