Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti is utáljátok magyarországot?

Ti is utáljátok magyarországot?

Figyelt kérdés

Végre külföldre költöztem a családdal együtt. Sajnos magyarország már nem a magyarokért van hanem a politikusokért és a kissebségért... Ezért nem néztük tétlenül hogy a semmiért dolgozunk, kerestünk magunknak egy "új" hazát. Sajnálom hogy így alakult de egyáltalán nem vagyok büszke hogy magyarok vagyunk.

Csak én gondolom így vagy más is így vélekedik?

Van olyan aki másik országban találta meg a "hazáját" ?

2012. ápr. 19. 08:31
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

Én nem az országot utálom hanem azt a helyzetet ami ott van...

Az meg hülyeség ha együtt teszünk érte akkor jobb lesz. Én megtettem mindent. Normálisan jártam dolgozni, nem kevés adót fizettem, nem vettem igénybe különféle támogatásokat/segélyeket. Mit tegyek még? Dolgozzak ingyen??

2012. ápr. 19. 09:21
 12/45 anonim ***** válasza:
72%
A balkáni közállapotokat utálom, a szervilizmust, a protekciót, meg azt, hogy az emberek jelentős részének nem hogy fogalma sincs a tényekről, de nem is érdekli őket, és arra nem emlékeznek, mi volt két hete. Agyatlan, kétbites hívőkkel nem lehet országot építeni.
2012. ápr. 19. 10:21
 13/45 Pietrosol ***** válasza:
9%

Kalergi!

Egy kissé konstruktívabban!

2012. ápr. 19. 11:00
 14/45 anonim ***** válasza:
74%

Pietrosol

Egy olyan országról, ahol gazdasági axiómákat hitkérdéssé silányítottak, ennél konstruktívabban nem tudok beszélni.

2012. ápr. 19. 11:07
 15/45 anonim ***** válasza:
88%

Én nem utálom, bár nagyon igaz Ady mondása: nekünk Mohács kell. Az emberek egy része vagy bele van fásulva teljesen az életbe, vagy nagyon buta, és nem foglalkozik, vagy nem érdemben foglalkozik a politikával, az ország gazdasági helyzetével. Csak a tévét nézik, és megszavazzák, akit Győzike mond nekik.

A másik oldal az okosabb, általában liberális réteg, akinek nem érdeke megváltoztatni a status quo-t. Nekik megfelel a buta/elfásult emberek tömege, sőt, szükségük is van rá, ezért terjesztik a globalizációt, a nagy szabadságot, de persze mindennek csak az a célja, hogy az emberek erkölcsi érzékét lerombolja, és így tudják végrehajtani a gazdasági bűncselekményeiket, illetve könnyebben tudják magukhoz ragadni a kívánt hatalmat. Korrupt, erkölcstelen országban egyszerűbb lopni.

Meg kell nézi a jogrendszerünket, rengeteg törvény, de semmit nem ér. Corruptissima re publica plurimae leges.

2012. ápr. 19. 12:01
 16/45 anonim ***** válasza:
88%

Nem utálom, inkább sajnálom. Bár én mindig is világpolgárnak tartottam magamat (kettős állampolgár vagyok, nemzetközi sulikba jártam, külföldön dolgoztam), valahogy mindig Magyarország állt a szívemhez legközelebb. Ezért sem esik jól mindaz, ami otthon történik.

De minél többet vagyok külföldön, annál inkább látom, hogy a magyaroknak mentalitásban kellene változniuk, és végre a saját lábukra állni, nem pedig állambácsitól várni a megoldást. Talán a mostani pocsék helyzet elég erős „Mohács lesz”, hogy az emberek ne csak utálják az államot, de önállósodjanak tőle. Csak hát miközben a politikusok a megszorításokkal minél inkább ebbe az irányba viszik a dolgokat, retorikailag még mindig a gondoskodó atya képét hangoztatják.

2012. ápr. 19. 12:52
 17/45 Valaki0702 ***** válasza:
73%
Én sem utálom Magyarországot, én azt utálom ami Magyarországon van!
2012. ápr. 19. 15:14
 18/45 tetris ***** válasza:
21%

Igen, komoly gazdasági gondok vannak az országban. Igen, az emberek fásultak, beledöglenek a munkába. Igen, nekünk Mohács kell, hogy megmozduljunk.

Mégis, ez a kis föld a mi hazánk. Itt születtünk, ez a nyelv az anyanyelvünk. Szeretjük, tiszteljük ezt a földet, a hazát, ezért írjuk nagy betűvel, hogy Magyarország.

Ezért a földért honfitársaid százezrei az életüket is készek voltak feláldozni a történelem folyamán.

Ha a te hazaszereteted az anyagiak függvénye, akkor talán jobb is, hogy elmentél. Mi néhányan mégis itt maradunk, és folytatjuk tovább a harcot közös jövőnkért.

Megtagadod a hazádat? Utálod, mert nehéz a gazdasági helyzet? Hát akkor most menj ki a fürdőszobába, nézz bele a tükörbe, és nyugodtan leköpheted, amit ott benne látsz.

2012. ápr. 19. 15:18
 19/45 anonim ***** válasza:
33%
Én sajnálom ezt a kialakult helyzetet. A Jobbikban még bízok, de ha 2014-ben nem sikerül. Akkor minket szétosztanak a nagy országok között. Egyébként, én is menni fogok innen, a családdal nem itt élünk. Inkább más országban legyek szegény, mint idehaza.
2012. ápr. 19. 15:21
 20/45 anonim ***** válasza:
21%
Nem. Nem gerinces ember aki saját hazáját és faját utálja. Nagyrészt a magyar emberek ostobasága juttatta ide az országot és nem a politikusok.
2012. ápr. 19. 15:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!