Holokauszt előadás; adnátok tippeket?
Holokausztról tartok előadást; hogyan kezdjek bele? Mennyire tehetek drasztikus képeket? Mikre térjek ki?
18 éves körüli korosztálynak lesz.
Hasznos oldalak?
A zsidók első deportálásáról kevés anyagom van, arról, hogy hogyan kezdődtek az üldözések, és a gugli oldalak sem az igaziak, ill. nem tudom melyik a leghitelesebb.
A téma maga nagyon nagyon érdekel, jártas vagyok benne, mégis most úgy érzem, túl kényes előadásba kezdtem. :/
Félreértettél, barátom, én konkrét kérdéseket tettem fel a Te homályos célozgatásaid kapcsán. Ezekre vártam konkrét válaszokat, nem pedig egy baromsággyüjteményt, ráadásul olyasmiket, amik nagy része könyökömön csorgott ki - megkockáztatom - mielôtt Téged meglátott volna a Napvilág ( mely azóta mit sem változott ).
Tehát megismétlem, ködösítésed: "a "kétkedő vegyész" felajánlotta a bíróságnak, hogy megismétli a mintavételt a "gázkamra" falából és amennyiben más eredményt kap, felülvizsgálja a véleményét, ..."
Kérdéseim: Ki volt a "kétkedő vegyész" ? ( Neve, szakképzettsége, nemzetisége. ) Pontosan mi volt a vizsgálat, amit elvégzett? Pontosan mikor? ( Évszám. ) Pontosan mi volt vizsgálat eredménye? Továbbá pontosan mi volt az ítélet indoklásában? ( A bûncselekmény, vagy, egye fene, a kedvedért, mivel nem árultad el, kirôl, mirôl van szó, a "bûncselekmény". ) Pontosan mi volt a "vélemény", amit mondott?
Az a gond az elgázosító teherautókkal, hogy fizikai képtelenség, és szinte semmi bizonyíték nincs rájuk. Kóbor kutyákat pusztítottak el így akkoriban, A sorompók lezárulnak című filmben is van egy ilyen részlet. Még benzinüzemű járművekkel elképzelhető, de ott sincs sok értelme.
Magyarországon Nyiszli Miklós írt ezekről a teherautókról rögtön a háború után, de ő tényleg kicsit hiteltelen.
Karsai írt ilyen teherautókról a kurucos cikkben. De kicsit gyanús, mert szerinte Saurer típusúak voltak. A Saurer svájci cég, voltak ilyenek Szerbiában és Oroszországban is, de semmi nem maradt fent róluk. Abban biztos vagyok, Belgrádnál a Száva hídon regisztrálták a járműveket és Zimonyban volt egy gyűjtőtábor (ma is megvan), erre járniuk kellett volna. Fénykép, terv sem maradt fent róluk, pedig minden német járműről van. Szóval elég elképzelhetetlen, hogy lettek volna ilyen teherautók.
"Az a gond az elgázosító teherautókkal, hogy fizikai képtelenség"
Van meg felelô szakképzettséged, hogy ilyen kijelentést tégy? Attól tartok, ehhez dipl. gépészmérnöknek és dipl. vegyészmérnöknek és orvosnak is kell lenned.
Mindenesetre, a 825 007 magyar zsidó ill. zsidó származású keresztény közül, akik 1941 elején életben voltak 1945 nyár végén már 564 507-en nem éltek. ( Randolph L. Braham: A magyar holokauszt. Gondolat, Kossuth nyomda 1988. 453. - 454. old. )
A holokauszttagadásról sok minden magyarul [link]
Nyiszli: Mengele mellett dolgozott, mint kórboncnok, tehát biztosan semmirôl nem tud semmit, ugye?
Olvashatsz a teherautókról mértékadó helyen: Deutsches Historisches Museum ( Német Történelmi Múzeum ) holokauszt oldalán: NS-Völkermord - [link] ( a szövegben linkek az egyes lágerekrôl, akciókról szóló fejezetekhez, ha gond a német nyelv, szólj, beíróm a kívánt rész fordítását ) Ha a forrásokat, egyebeket illetôen további kérdéseid merülnek fel, a fôldalon ( [link] ) a cím alattt link: Kontakt ( [link] /root/kontakt.html ) itt számos e.mail cím, ott kérdezhetsz.
A teherautókról magyarul ( részletek nélkül ): Auschwitz Jegyzőkönyvek - [link]
A Nürnbergi Per több dokumentuma a SZegediTudományegyetem könyvtárában: [link]
Ami megtörtént az megtörtént, akkor is, ha vannak, akik hiányos ismereteikkel elképzelhetetlennek tartják.
Gondolkozóó bizonyos "vegyész" "vizsgálataira" és elítélésére célzott, ennek kapcsán tettem fel konkrét kérdéseket, hogy elmagyarázhassam, az adott következtetés konkrétan miért téves, az elítélés miért jogos. Mert kizárólag ilyenek fordultak elô.
Egyébként Magyarországon vallás- és lelkiismereti szabadság van, abban hiszel, amiben akarsz. Csak tudd, attól hogy hiszel vmiben, attól még ami megtörtént, az megtörtént és úgy, ahogy.
Üdv: nneddudgi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!