Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Holokauszt előadás; adnátok...

Holokauszt előadás; adnátok tippeket?

Figyelt kérdés

Holokausztról tartok előadást; hogyan kezdjek bele? Mennyire tehetek drasztikus képeket? Mikre térjek ki?

18 éves körüli korosztálynak lesz.

Hasznos oldalak?

A zsidók első deportálásáról kevés anyagom van, arról, hogy hogyan kezdődtek az üldözések, és a gugli oldalak sem az igaziak, ill. nem tudom melyik a leghitelesebb.

A téma maga nagyon nagyon érdekel, jártas vagyok benne, mégis most úgy érzem, túl kényes előadásba kezdtem. :/

2012. jan. 23. 19:32
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdezô!

Mindig elfelejtek valamit, legutóbb ezt:

Ha 18 év körüliek számára "ehetô" idôtartamban akarod elmondani, akkor, ha mindenre kitérnél, minden részre oly kevés idô jutna, hogy végül közhelyek sorzata lenne. Érdemes ezért néhány részletet kiragadni ( pl amik a Te figyelmedet leginkább felkeltették ) és azokat árnyaltan tárgyalni, akkor is, ha emiatt egyes részek kimaradnak.

A legtöbben 20 - 25 percnél továnn nem igazán tudnak figyelni. Ha hosszabb, esetleg pihentetônek valami laabb. Pl:

Királyhegyi Pál ( apró termetû ember volt, de óriási humorista ), amikor munkaszolgálatosként a keretlegény fenékberúgta, hogy beesett az árokba, így szólt:

„Tudja mit? Most lett elegem az egészből!”

2012. jan. 26. 21:51
 22/36 anonim ***** válasza:
41%
Azt elfelejtettem, hogy ha az elgázosító teherautóról olvasol, akkor az már nem érvényes.
2012. jan. 26. 21:54
 23/36 anonim ***** válasza:
52%
az emberszappan, lámpaernyő, vagy a zuhanyrózsás gázosítás sem. a történelem változik ...
2012. jan. 27. 21:23
 24/36 anonim ***** válasza:
52%

nneddudgi

Komolyabb embernek tartottalak az első hozzászólásod miatt, tévedtem. Hazudni nem szép dolog, főleg ha ilyen jellegű információt kér valaki. Mint leírtam, de leírom megint, a "kétkedő vegyész" felajánlotta a bíróságnak, hogy megismétli a mintavételt a "gázkamra" falából és amennyiben más eredményt kap, felülvizsgálja a véleményét, amennyiben viszont ismét az nyer megerősítést, hogy a ciklon-b nem mutatható ki, annyiban vége a holokauszt ezen "csodájának". A bíró pedig ezt elutasította, mert szerinte a holokauszt nyilvánvaló dolog, emiatt nincs szükség holmi bizonyítékokra és minthavételekre. A vegyészt pedig nem azért ítélték el, mert náci eszmékkel szimpatizált volna, hanem mert más volt a véleménye egy történelmi eseményről. Csak ti szeretitek mindenkire ráhúzni, hogy náci, akik szerint kilóg a lóláb. Jó lenne, ha megfelelően látnád el az emberek információval, nem pedig félinformáció illetve jelen esetben hazugság lenne az eszközöd.

2012. jan. 29. 03:32
 25/36 anonim ***** válasza:
gondolkozóó: asszem azt volt, hogy "közismert tényeket nem kell bizonyítani", csakhogy ez a négyzet bé négyzet egyenlő cé négyzetre igaz, nem történelemre :)
2012. jan. 29. 10:40
 26/36 anonim ***** válasza:

„a négyzet bé négyzet egyenlő cé négyzetre igaz”

Ebben a formában ez sem.

2012. jan. 29. 12:57
 27/36 anonim ***** válasza:
igen mert kimaradt egy szó, meg hogy derékszögű 3szögre igaz de nem kell kiforgatni :)
2012. jan. 30. 19:29
 28/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdezô!

Azt ígérted, "Majd leírom hogy sikerült". Elfelejtetted?

2012. febr. 14. 16:23
 29/36 anonim ***** válasza:

Gondolkozóó

"a "kétkedő vegyész" felajánlotta a bíróságnak, hogy megismétli a mintavételt a "gázkamra" falából"

Mint leírtam, de leírom megint, a "kétkedő vegyészek" "bizonyítékait" komoly, tudományos fokozattal és elismertséggel rendelkezô szakértôk rég MEGCÁFOLTÁK, ezért nem vették figyelembe azokat.

Ami az elítélést illeti, egyet ettôl teljesen függetlenül csalásért, másikat uszításért, rágalmazásért és halottak emlékének megsértéséért ítélték el. Ezek nem olyan "vélemények", melyeket bármely ország törvénykezése tolerálna.

Ha másképp tudod, konkrétan kirôl van szó és mit állapított meg eredetileg a "vizsgálatban"?

Továbbá pontosan mi volt az ítélet indoklásában?

"# 22/28 Időpont 01-26 21:54

ha az elgázosító teherautóról olvasol, akkor az már nem érvényes."

-- DHM: "Im Vernichtungslager Chelmno im Reichsgau Wartheland wurden Juden seit Dezember 1941 VERGAST Die Erschießungen von Juden hatten sich für die Beteiligten auf die Dauer als zu anstrengend erwiesen, weswegen hier eine distanziertere Methode erprobt wurde. Die Menschen wurden in Gaswagen - Möbelwagen ähnliche LKWs - gepfercht, in denen sie langsam und qualvoll an Kohlenmonoxyd-Abgasen erstickten. Die Vergasung in Chelmno wurde von dem Mordpersonal geleitet, das entsprechende Erfahrungen bei der "Euthanasie"-Aktion im Deutschen Reich gegen Behinderte gesammelt hatte." - [link]

"az emberszappan, lámpaernyő, vagy a zuhanyrózsás gázosítás sem."

A zuhanyrózsás gázosítás mindig is fantáziaszülemény volt. A zyklon-b-t akkor kinyitott dobozokban/ból szórták be a már bezárt kamrába az erre szolgáló nyíláson.

2012. febr. 14. 16:40
 30/36 anonim ***** válasza:
0%
[link] olvasgass, barátom. Bőséges anyag, szerintem egy hónapp azért elég rá. Ha ezek a alapján a kétely szikrája lángra kap majd benned, tudd, hogy bűnöző vagy a gondolataiddal a hatályos jogszabályok szerint. De én örömmel veszem, ha írsz majd.
2012. febr. 16. 03:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!