Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek ki lenne a vezető...

Szerintetek ki lenne a vezető hatalom?

Figyelt kérdés
Ha politikailag egyesülnének a kontinensek, pl Ázsia is létrehozná a maga unióját, illetve Afrika is, akkor melyik kontinens uniója(Eu, Usa, Ázsiai Unió, Afrikai Unió) lenne a legmeghatározóbb gazdaságilag, iparilag, katonailag? Ausztrália hova tartozna vajon? És Oroszország? És Kanada, meg a többi Amerikai ország vajon csatlakozna e az USÁ-hoz? Értelmes véleményeket pls!
2011. szept. 26. 21:01
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sok fórumon láttam már, hogy Kínát felmagasztalják, és ennek van sok alapja, viszont sokan csak a felszínt látják. Kína úgynevezett "fejlesztő állam" vagyis központi irányítással hihetetlen ütemben fejleszti magát, de ez nem fog örökké tartani, mivel ezt megszenvedik az emberek, és ki tudja hol lesz a vége. Nem beszélve arról, hogy a születésszabályozás miatt 20 év múlva kína népessége csökkenni fog, mert ugye elöregszik a mostani generáció, és a sok nyugdíjast is el kell majd valahogy tartani. Így nem hiszem, hogy 1: annyira lehetetlen lenne az Ázsiai unió létrehozásának néhány évtizeden belül, még ha nem is csatlakozna hozzá minden ázsiai állam. Én úgy olvastam, hogy a mostani állás szerint az USA és az EU gazdaságilag megközelítőleg egyenlő erőt képvisel, mivel mindkettő függ a másiktól. És még csak annyit, hogy ha az európai államok egyenként képesek voltak két háborút is kiterjeszteni a világra, akkor ha összefognak, nem hiszem, hogy le kellene becsülni a kis öreg kontinensünket, mert van itt jónéhány olyan ország, ami már bizonyította, hogy mire képes. Amerika még sosem volt megtámadva(a terrorcselekményekbe most nem mennék bele), pearl harbour pedig szerintem nem volt akkora csapás, mint amit az európaiak kaptak.
2011. szept. 26. 22:12
 12/30 A kérdező kommentje:
Mégis talpraállt és újjáépítették! A szovjetekről meg csak annyit, hogy ha nem telepedtek vna Európára, akkor lehet előrébb járnánk.
2011. szept. 26. 22:15
 13/30 anonim ***** válasza:

"Azért mert az öt legnagyobb európai állam katonai költségvetése ér fel az USA-hoz?"

Ez alapján számolnod sem ártana megtanulni, mert ha igaz a wikipédiás forrásod (mondjuk ez is érdekes hogy valaki annyira komolyan veszi az oldalt hogy egy vitába arra hivatkozzon) akkor kiderül, hogy kb a fele a költségvetése egész Európának Amerikához képest. (nem számoltam össze mindet)

2011. szept. 26. 22:18
 14/30 anonim ***** válasza:

"Nekem meg az nem fér a fejembe hogy hogyan lehet az hogy most van egyesült Európa de katonailag a béka segge alatt van."

Milyen egyesült Európa van? Ahol nincs központi korányzat, nincs közös pénzügy és nincs közös hadsereg! Egy olyan Európa, ahol a nacionalizmus miatt a szuverenitáshoz való görcsös ragaszkodás miatt nem sikerül túljutni az adósságválságon, amely egyébként az unió szerkezetéből adódik! Miről beszélsz?

Ez a cikk pont ezek járja körül: [link]

"Egyébként nem vádaskodás hanem tény!"

Mi a tény? Amit írtál azt tudom, tanultam, de semmi köze ahhoz, hogy Európa túlszárnyalná az USA-t egy országként! Hol van ettől Európa?!

2011. szept. 26. 22:21
 15/30 anonim ***** válasza:

Én már mindent elmondtam amit érdemes a témával kapcsolatban. Én olvastam ezzel kapcsolatban könyveket is, írtam évfolyamdolgozatot az egyetemen, ezért tudom mit beszélek. És ismétlem nem lenne képes katonailag legyűrni Amerikát.

Ezennel a tárgyalást berekesztem:)

2011. szept. 26. 22:24
 16/30 anonim ***** válasza:

A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:18

Komolyan, te szerencsétlen! Én nem azt állítottam, hogy összeadjuk a katonai kiadásokat és annyi. Nézd már meg, hogy az USA a gdp-jének hány százalékát költi katonai kiadásokra!!

2011. szept. 26. 22:25
 17/30 anonim ***** válasza:

"Kína úgynevezett "fejlesztő állam" vagyis központi irányítással hihetetlen ütemben fejleszti magát, de ez nem fog örökké tartani, mivel ezt megszenvedik az emberek, és ki tudja hol lesz a vége."

Éppen azért fejlődik hihetetlen ütemben, mert központi irányítás van. Persze hogy nem fog örökké tartani. Majd amikor már annyit termel, mint a világ többi része összesen, akkor talán lefékeződik a fejlődés. Ne felejtsük el, hogy amíg Európa és Amerika egyik válságból a másikba esik, Kína évente 10% feletti növekedést produkál. És ez ráadásul téynleges reálgazdasági teljesítmény, míg az USA GDP-je nagyrészt spekulatív.

Ami a népességnövekedés megállását illeti, abban igazad van, de az észak-atlanti térség sincs jobb helyzetben ebből a szempontból.

2011. szept. 26. 22:25
 18/30 anonim ***** válasza:

ÓÓ te kis buta. Nem az számít, hogy hány százalék hanem az hogy mennyinek a hány százaléka. Mert ha mondjuk én keresnék 500000 forintot egy hónapban aminek a 20%-át szórakozásra költeném ezzel szemben te keresnél 80000 FT egy hónapban és te is 20 %-át költenéd el arra akkor sem lennék egy szinte attól függetlenül, hogy mindkettő 20%

Érted már????:!

2011. szept. 26. 22:28
 19/30 anonim ***** válasza:

"ÓÓ te kis buta."

Micsoda önbizalom a semmire!

Az USA GDP-je (PPP) az IMF szerint: 14.526.550 millió dollár, ezzel szemben az EU GDP-je (PPP): 15.203.145 millió. A te példád szerint, akkor az EU-nak nagyobb lenne a katonai kiadása, ha 4,7%-ot veszünk! Hogy miért nem költenek ennyit?

1. AZ EU NEM EGY ORSZÁG

2. A NÉP TORKÁN NEM LEHETNE LENYOMNI

3. NINCS EGYSÉGES KATONAI SZABVÁNY V. IRÁNYÍTÁS

Na most akkor ki nem érti?

2011. szept. 26. 22:38
 20/30 anonim ***** válasza:

Tudom nem ez a kérdés de én is beleszólok Eu vs Usa dologba

jelenleg az usa tényleg a erősebb az eunál de ha az eu egységesebb lenne mint most legyűrné az usa-t. Láttam olyan kommentet hogy a szovjetunió legyőztevolna az eut, akkor kivolt fáradva európa, és a keleti területek meg szovjet megszállás alatt volt, am a szovjetunió a 2. vh-ban kikapott volna a 3. birodalomtól ha az Usa nem támogatja, lehet hülyeségnek tűnik amit írok de csak arra akarok kilyukadni hogy 1 állam ilyen erős volt (Németo.),(Napóleoni Franciaország, Brit birodalom,stb) szóval a vezetésen is múlik minden az eu esetleg meg unná az usa árnyékát és egy egységesebb Eu lenne biztos erősebb lehetne. A kérdésre válaszolva szerintem az Ázsia unió lenne a legerősebb

2011. szept. 27. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!