Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akik nagy magyarnak vallják...

Akik nagy magyarnak vallják magukat, azok miért teszik azt?

Figyelt kérdés
Miért kell hangoztatni, meg kimutatni (öltözködés, stílus, beszéd, stb.) hogy ők magyarok? Én is az vagyok, annak tartom magam 100%-ig, de én tudom is magamról, hogy az vagyok és nincs szükségem propagandára, hogy bebizonyítsam. Nem értem egyeseknek miért kell ezt a világ tudatára adni?!
2011. aug. 12. 16:41
1 2 3 4 5
 11/50 Tetszik a ***** válasza:
37%
Rám nem igaz. Én magyarnak hiszem magam, de csak mértékkel mutatom ki. Tudod, ez a fajgyűlölet és a hazafiság keveréke. Úgy kerülik ki a rasszizmus vétségét, hogy inkább magukat istenítik. Kész.
2011. aug. 12. 17:49
 12/50 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező!

A válasz egy nagyon egyszerű és nagyon pozitív dologban rejlik: az összetartozás érzésében. Nemcsak a "nagymagyarokra" jellemző, gondold végig. Sőt, nálunk még mindig furcsán néznek arra, aki büszkén viseli a népi/nemzeti motívumokkal díszített ruháját. Menj el Ausztriába, Bajorországba, Franciaországba, az Egyesült Államokba, Ciprusra, Spanyol-, Olasz- vagy Görögországba, bárhová, és azt látod, hogy az emberek nem félnek a népviselettől, a hagyományos ruháktól. Persze nem arra kell gondolni, hogy kutyát is abban sétáltatnak, különleges alkalmakkor, ünnepségeken viselik. És senki nem nácizza, parasztozza, nacionalistázza, fasisztázza, maradizza le őket. Magyarországon sajnos nagyon mélyen beépült a fejekbe és a lelkekbe az öngyűlölet és az alaptalan szégyenérzet. Ha felveszel egy olasz, brit, francia vagy amerikai zászlós pólót, senki egy szót sem szól. Ha felveszel egy piros-fehér-zöld zászlóst, akkor szinte biztos, hogy megkapod a fentebb sorolt jelzők valamelyikét.

És gondolj bele, hogy milyen sokan keresik az összetartozás érzését, és nem csak nemzeti kulturális szinten. Ha felveszek egy Real Madrid-mezt vagy egy Metallica-pólót, azzal is kifejezek valamit, és nyilván pozitív érzéseket keltek a hasonlóan gondolkodó szembejövőben.

2011. aug. 12. 17:54
 13/50 anonim ***** válasza:
42%

Azok a legnagyobb magyarok akik nem teljesen azok. Környezetemben is tapasztalom ezt, van pár barátom aki vérjobbikos és svábok az őseik.

Én 100% magyar vagyok, mégse vagyok melldöngető nagymagyar.

2011. aug. 12. 18:07
 14/50 anonim ***** válasza:
29%
Előző: itthon se nézik le azt, aki felveszi a népviseletet, pl. ünnepeken, vagy túristalátványosságok közelében, esetleg egy étteremben ilyen ruhákban szolgálnak fel. De nem a budapesti metrón fogok parasztgatyában végiggrasszálni. És a lényeg az az: nem attól leszek magyar, mert úgy öltözködök.
2011. aug. 12. 18:07
 15/50 anonim ***** válasza:
61%

pl jól esik az ha rámköszönnek hogy Szebb Jövőt!

ez csak akkor történik meg ha látják rajtam pl a címert a piros fehér zöld szint egyéb dolgokat

persze nem csak ezért hordom számomra akár az összetartozás jele mint mondjuk a skinheadeknél a kopasz fej terep nadrág bomber bakancs...

látják hogy közéjük tartozom

vagy mondjuk egy foci vagy kosárcsapat feliratait is sokan hordják

2011. aug. 12. 18:11
 16/50 A kérdező kommentje:
Nem csak az öltözködéssel van így, sokszor úgy érzem, hogy az ilyen magyarkodók engem néznek le, holott ők nemkülönbek nálam, sőt...sok olyan osztálytársam is volt, akik ilyen magyarkodók és történelemből meg semmit sem tudtak, én meg 5össel átmentem lazán az érettségin is. Azzal van a baj, hogy miért kell ezt hangoztatni, megértem, hogy ráköszönnek a hasonló érzésűek, de mégis! Ugyan már! Én is vagyok akkora magyar és büszke vagyok rá, hogy nem dörgölöm mások orra alá...szerintem semmi szükség az ilyen viselkedésre, mert akkor is elhiszi mindenki, hogy nem Nigériából jöttek!
2011. aug. 12. 18:27
 17/50 anonim ***** válasza:

nyugi nálunk a kukás cigányon is láttam már vesszen trianon-os pólót:D

amugy szerintem ha azt mondod hogy nem érdekel hogy a melegek felvonulást tartanak akkor ez miért?

és én nem nézem le azt az embert akin nincs magyaros póló

ugyhogy a köv kommentbe odatehetnéd hogy tisztelet a kivételnek jól esne

ezzel a töris dologgal viszont egyetértek hallottam egyszer egy gyerekről aki vesszen trianonos pólóba írta a dolgozatot magyar töriből és nem tudta hogy mikor van a pólója hátulján pedig ott állt szerintem ezt a buta ember is tudja hogy 1934 augusztus 28.-ám :D:D:D

(nehogy komolyan vegyétek csak poén volt tudom hogy nem akkor van)

2011. aug. 12. 18:34
 18/50 anonim ***** válasza:
86%

"nyugi nálunk a kukás cigányon is láttam már vesszen trianon-os pólót:D"

És ebben mi olyan vicces? Egy cigánynak talán talán nem lehetne érdeke, hogy visszacsatolják a trianoni területeket?

Látom te is olyan vagy, aki azt hiszi, hogy attól, hogy valaki cigány, már automatikusan mindig a liberális pártra fog szavazni, meg Magyarország-ellenes lesz.

2011. aug. 12. 18:46
 19/50 anonim ***** válasza:

nem én aki a cigányokkal él együtt igenis ismerek olyanokat akik jobban szeretik a hazájukat mint bármelyik más fehérbőrű magyar ember csak olyan furán nézett ki rajta mert valszeg kiszedte a kukából

mielőtt mondanád hogy az miért vicces nem az a vicces hogy kukázik és mielőtt mondanád hogy miért nem adok én nekik ruhákat hogy ne kelljen kukáznija mondom hogy mikor mondjuk lomralanítunjk évente 1x-2x a ruhákat nem a kukába dobjuk hanem ha látjuk hogy jön valaki kukás akkor nekik adjuk

2011. aug. 12. 18:51
 20/50 A kérdező kommentje:
Az is elég magyar tudna lenni, ha tudnál helyesen írni, legalább egy kicsit! :S
2011. aug. 12. 19:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!