A "határon túli"magyarok, még mindig magyarnak gondolják magukat? Szerintetek?
Nem gondolják magukat , hanem azok is.
Mert magyarok gyermekei és magyar az anyanyelvük. Magyar iskolába járnak és nekik az a természetes és kényelmes létük.
A Legnagyobb tisztelet jár ki a szórványban élő magyaroknak akiknek már nem annyira vannak meg ezek a közösségi feltételeik nemzeti identitásukhoz és mégis hűek önmagukhoz és őseikhez.
Ha pedig azt hiszi bárki is róluk külhoni magyarokról h ezt azért magyarok mert valami külön hasznuk lehet belőle megsértődnek és elfordulnak mint már oly sokan.
Az sem véletlen , h sokan román(vagy szlovák , v szerb) iskolába adják a gyereket ahol az azonosul a román szempontokkal életszemlétettel , kultúrával és nem tartja fontosnak magyarságát.Az ilyenek román élettársat választanak maguknak és a gyerekük már nem fog beszélni magyarul. Az ilyenekre mondják azt , h nemzetséggyalázók , anyaszomorítók attól függetlenül h nagyon rendes korrekt emberek is lehetnek egyébként.
Provokatív felhangú kérdésedre a ez a 2. finomított változat.
Aki külföldre születik, az ne vallja magát magyarnak, csak magyar ősökkel rendelkezőnek.
Mert akkor ezek szerint én német vagyok? Nagyapám anyja volt német.
Határon túli magyar vagyok.
Kb 12 éves koromban tudatosult bennem az a megállapítás h a román nem csak egy nyelv amivel az iskolában nyaggatnak minket , hanem vannak emberek akik télleg azon a nyelven beszélnek.Később megtanultam a focipályán (mert az iskolában úgy tanítják h ott nem lehet)románul és nagyon sok román barátom lett és van is a mai napig.Magyarnak ismernek magyarként fogadnak el és becsülnek meg . Nem azért mert magyar vagyok hanem azért mert olyan ember vagyok amilyen.
A nemzeti hovatartozás anyanyelv és nemzeti kultúra ismeretének a függvénye. Ha azt mondanám , h nem vagyok magyar hazudnék.
Nagyon sokan vagyunk akik a csonkaország területén kívül születtünk és így vagyunk evvel. Kb 2 millióan.
Ennek ti ott belül csak örülhettek, mert nem tartunk igényt a nyomi zsíros kenyeretekre .
Köszönjük jól vagyunk:)
Igen, kedves Sándor417-Ha nem vagyok magyar mért tudok magyarúl írni?
Ja és igen ha le jössz Alsónémedibe(ahol lakok,)gyere nyugodtan,és megbeszéljük mik a téves gondolataid!De ne lepődj meg,itt beton utak vannak, nem földutak,és mára már lecserélték a lovasszekeret is!
De ha valami nem tetszik nem kell írni,hisz ezt a lapot én hoztam létre! Szóval...VISZLÁT!!!(XD) EZ KOMOLY!!!!!
ui.:Nem érdekelnek a román barátaid!
Kedves Sándor417:
1.,Magyar állampolgár vagyok,és nem analfabéta,bár felesleges pont neked bizonyítanom,maximum te lehetsz az mert az előző leveleimben hangoztattam hogy ti vagytok nekünk Magyaroknak a "kincs".
2.,A rasszistaságod,mert német nevem van,már,már, kissé nárcisztikus,nemgondolod?!
3.,Erre cak azt írom:Magyar Hungarikumok,zsíroskenyér Wikipédia
4.,Nállunk Magyarországon elősször bizonyítunk,aztán bírálunk(talán innen látszik ki a Magyar!)
5.,Nállad mit jelent 2010.Junius.04.-ei parlamenti döntés?Nézz utánna te NAGY MAGYAR!!!
6.,Nállunk Magyarországon bírálják a rasszizmust,és annak minden várfaját!
7.,Amég nem tudod mit jelent az analfabéta kijelentés,ne dobálózz az ilyen kijelentésekkel,ha nem érted,és nem tudod hogy igaz-e!
Ezért úgy döntöttem segítek a szerény értelmiségi szintű romának:Az analfabetizmus azt jelenti, hogy a felnőtt egyén nagyon rosszul, vagy egyáltalán nem tud írni-olvasni. Azok a nyelvek, amiket nem alfabetikus írással írnak, etimológiai okok miatt illiterációnak nevezik a jelenséget.
Egy társadalomban az írás-olvasás elterjedésének folyamata az alfabetizáció. Vannak olyan közösségek (például természeti népek), amik nem ismerik az írást; ezeknek a tagjai nem tekinthetők analfabétának.
8.,Amég nem tudod azt hogy analfabéta vagyok-e,már márpedig ezek alapján tapasztalhatod hogy nem,csak saját magadnak állítasz ki bizonyítványt!
9.,Remélem a román állampolgárok mint te(remélem nem veszed sértésnek)kár hogy nem értetek egy szóból ti "nagy"eszű románok,mert az van hogy ha nem tetszik a lapom nem kell írni!
10.,Addig ne beszélj,még nem vagy Magyar állampolgár,(mert a kettős állampolgárság nem ér semmit!)ha csak nem bizonyítod,de nem érdemes,ha ez lennél egy szégyenfolt lenne a Magyar tisztaságban!
11.,Te lennél Magyar aki ilyeneket ír pl.:"h"? gondolom azt jelenti:hogy
12.,Azér írok a határon túli magyarokról,mert érdekel a sórsuk!
13.,Az ne legyen rasszista aki ál neven jelentkezik be:sándor417!(ha csak romániában ez nem egy név)
14.,És én mint Magyar állampolgár el tudok köszönni:További szépnapot.
Én sohasem csúfolnám a neved,még ha nem is tudom.Rasszistákkal én nem kívánok társalgást folytatni,mivel szolidalitársuk,és,"enyhe"nárcisztikus várfajuk, már már undorító.Ha akarod tudni az apám Német Az anyám Magyar!Nincs Német állampolgárságom,Magyar vagyok!
Mivel látszólag "nagy" nyelvtantanár vagy azt is értelmezd kérlek hogy ez az én lapom így megóvom azokat a civilizált embereket akik értik a kérdést attól,hogy egy rasszista ember levelét olvassák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!