Sajnos olyan elképzelhetetlenségekről panaszkodnak sokan a megélhetéssel kapcsolatban melyek felháborítanának ha nem ismernénk a valós helyzetet. Nos mi értelme van a szegénységet beállítani hazánkról? Amikor meg a jólét dübörög?
Hát, ha ilyen talpraesett , ügyes ember vagy és ennyire idegesít, hogy sok a "dologtalan", akkor miért nem létesítesz itt Magyarországon munkahelyeket, ahol a becsületes munkát becsületesen megfizetnék(értsd: nem éhenhaláshoz elegendő minimálbérért hajtják ki a dolgozó lelkét,hanem annyit kapna, amennyiből tisztességesen jól élhet, ha már megdolgozott érte).Tudod,itt mifelénk sajnos az ilyen munkahely ritka, mint a fehér holló, bizonyára sokan örülnének , ha lenne végre ilyen.
...Ja, vagy úgy!Vezetőként dolgoztál , akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy jól kerestél.A vezetőket bezzeg megfizetik nálunk is, nem baj, ha a beosztott rovására,az csak dolgozzon a semmiért.Csodálod, hogy ezek után sok ember arra sem veszi a fáradtságot, hogy beslattyogjon a melóhelyre??
Majd ha a dolgozónak lesz becsülete, akkor lesz a munkának is!
...és azt áruld el, kedves kérdező, mennyi pénzt kaptál most ezért a demagóg dumáért?
Mindegy, mondd meg annak, akitől az ötlet jött, hogy teljesen felesleges volt... Aki ma Magyarországon munkából-fizetésből próbál megélni, úgyis tudja, hogy egy szó sem igaz a szánalmas szövegedből.
58 éves vagyok, gyárban dolgozom, még soksok év van a nyugdíjig. Csak egy érettségit szereztem, mert fiatalon szültem meg a gyerekeimet, amit egy percig sem bántam meg, soha. Minimálbérért kelek, fekszek minden nap, immáron 22. éve. Nem panaszkodom, mert bár nincs iskolám, se 5-6százezres fizetésem, van modorom és józan látásmódom. Ezek mellett soha egyetlenegy embertársamra se mondanám, hogy dögöljön meg.
Semmivel nem vagy különb ember. Örülj a szerencsédnek, és gyere le ide az Alföldre, nézd meg, hogy élnek itt az emberek.
Szép napot!
Kérdező, én egy dologra kíváncsi lennék!Akik "odafagytak a vascsőhöz",azok is jólétben életek? Pontosabban fogalmazva, éltek akkora jólétben , mint te??
Mert nem mindegy ám, hogy valaki dolgozik és jó módban él, vagy dolgozik és vegetál.Vezetőkre jellemző, hogy úgy gondolják, a beosztottnak elég az is, ha vegetál.Megsúgom:rosszul gondolják!
Mindettől függetlenül a jólét relatív fogalom.
Nos tehát, a "vascsőhöz fagyottak" életében hogyan mutatkozott meg a jólét?
Nálunk a havi kereset 120 ezer forint. Anyám napi 12 órát dolgozik,egyedül tart el engem és a húgomat. 180 e.-bők 100 e. megy a 40 négyzetméteres bérelt lakásra (lakbér+rezsi)a 20 e. nagy része meg elmegy 2 hitel törlesztésére. És akármilyen hihetetlen,kaját is kell venni,meg néha ruhákat.
Egy szóval nem dübörög a jó lét,pedig nem azzal van a gond,hogy anyám "dologtalan" és nem akar dolgozni. Hétből 5 napon dolgozik 12 órát és nem jövünk ki belőle.
tudod kérdező, nem mindenkinek van akkora tehetsége ill. szerencséje, hogy így járjon mint te...és elhiszem, hogy te könnyen élsz 5-6száz ezres havi betevőből...ennyiből én is könnyen duhajkodnék.
Na de ha mindenki úgy tett volna mint te, mivel "meg lehet oldani" akkor mindenki csak vezető lenne, vagy íróasztal mögött ücsörgélő valaki.
igaz akkor nem lenne asztalos, festő, varrónő, autószerelő, lakatos stb...
csak tudod, amikor ma a fizikai munkának nincs értéke, nem tudom mit vársz.
a rokonom is munkanélküli, leszázalékolt, és havi 47 ezret kap...elmehetne melózni tényleg, de csak minimál bért kapna azaz 65-öt...és elgondolkodott rajta, hogy vagy otthon marad, és kevesebbet kap, vagy elmegy melózni, ahol gürizni kell ezerrel reggel 6-tól és rokkanni bele a munkába.
és a másik probléma, hogy sok nyugdíjas, dolgozik a nyugdíj mellett...ezt betiltanám...amúgy is kevés munkalehetőség van, és akkor még a nyugdíjasok a havi biztos nyugdíj mellett még melóznak.
és ellentmondásos vagy, mivel a kérdés a hazánkról szólt, nem német országról és egyéb országokról.
és ha mindenki kimenne külföldre mert "várnak minket" akkor magyarországon még szarabb lenne a helyzet
*120 e.-ből(nem 180-ből)
17.03-as voltam.
"legyetek vezető beosztásba ti is lehetőség adott"
igen?? és Magyarországon hol??
és ha mindenki a vezetői állást tölti be, akkor kit fogunk "vezetni"?
mert akkor normál melós nem marad, mert épp vezető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!