Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnád az abortusz betiltá...

Támogatnád az abortusz betiltását?

Figyelt kérdés

Nincs elég gyerek. Régen ennél is nagyobb nyomorúság volt, de mégis 5 gyerek volt az átlag. Meg ott van Afrika vagy hazánkban a cigányok. Ők se élnek jól, de a gyerekvállalási kedv elég magas náluk. Szóval ne gyertek itt a szegénységgel, mert nem ez az oka.

A fehér ember elkényelmesedett. Karrierista lett. Ha betiltanánk az abortuszt, akkor az segítene a dolgon. Ha valaki nem akar gyereket, akkor tartsa zárva a lábát és ne feküdjön össze minden jöttment emberrel.

Nemi életet amúgy is csak gyermeknemzés céljából szabadna élni.

nov. 9. 20:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/137 anonim ***** válasza:
74%

"ami pedig bűn és amihez nincs joga!"

Jelenleg van hozzá joga. És mitől lenne bűn? Jogilag nem bűntett. Ha valamelyik vallás szerint bűn, azzal meg törődjenek a hívek, de az a nem hívőkre nem vonatkozik.

nov. 9. 23:09
 42/137 anonim ***** válasza:
83%

"de ez az igazság"

Nem, ez csak a te véleményed. Az igazságnak könnyű utánanézni, és a jelenlegi magyar jogszabályok alapján abortuszhoz VAN joga a nőknek. Tehát te hazudsz amikor azt állítod, hogy ehhez nincsen joguk. A tények makacs dolgok, a felhasználók szándékos félrevezetését pedig tiltja az oldal szabályzata.

nov. 9. 23:11
 43/137 anonim ***** válasza:
7%

"Jogilag nem bűntett."

A jog nem az igazságot szolgálja, hanem a jogszerűséget.

Ez olyan, mint a pedofília: mindenki tudja, hogy egy 15 évest análba krni bűn, mégsem tartja bűnnek a jog.

Ma minden pedofil felnőttnek joga van kiskorúakat (18 év alattiakat) megrontani a törvény szerint, látjátok Lakatos Márkot sem hallgatták még ki..

Ebből is látszik, hogy az ember alkotta törvények és joggyakorlat mennyire szánalmasan kevesek ahhoz, hogy megvédjék az ártatlan gyermek áldozatokat...

A tények makacs dolgok, bizony!

nov. 9. 23:36
 44/137 anonim ***** válasza:
85%

"mindenki tudja, hogy egy 15 évest análba krni bűn, mégsem tartja bűnnek a jog."

De mi alapján bűn, ha egyszer jogilag nem az? Az értékrendje mindenkinek más, szerintem pl. nem bűn. Miért lenne az, ha egyszer a jog megengedi? Nem érzem bűnösnek magam egy jogszerű cselekedet végzésekor csak azért, mert az valaki más szerint bűn :D

Nehogy már vadidegen emberek értékrendje szerint kelljen éljem az életem...

"Ma minden pedofil felnőttnek joga van kiskorúakat (18 év alattiakat) megrontani a törvény szerint"

A tudomány szerint pedig a pedofília a serdülőkor előtti fiatalok iránt érzett szexuális vonzalmat jelenti, a serdülőkor pedig a tudomány álláspontja szerint 12-13 éves korban befejeződik. Egyre jobban látszik, hogy abszolút semmi fogalmad nincs sem a jogról, sem a tudományról, csak valamilyen vallási meggyőződésből akarsz rávenni másokat hogy a te saját, abszolút nem reális értékrended szerint éljék az életüket. Aki szerint bűn, az ne csinálja, aki szerint meg nem az, az nyugodtan csinálja.

nov. 9. 23:46
 45/137 anonim ***** válasza:
8%

"Nem érzem bűnösnek magam egy jogszerű cselekedet végzésekor csak azért, mert az valaki más szerint bűn :D"

Na, és ez itt a legnagyobb baj!

A mai átlagember egyáltalán nem érzi, hogy mi a bűn...

És megtesz bármit, amit valaki más megenged neki, mert megteheti.

Mert nincs benne, magában semmiféle erkölcsi tartás.

Másnak kell megmondania neki, hogy mi a helyes, mert önmaga nem tudja, nem érti. Egyedül képtelen eldönteni, hogy mi a helyes.

És ez az, ami igazán elszomorító!

Ha holnaptól megengedné a jog, hogy csecsemőket erőszakolj, akkor te azt is megtennéd, mert lehet nyugodtan?!

BORZALMAS! :(

nov. 9. 23:51
 46/137 anonim ***** válasza:
83%

"Másnak kell megmondania neki, hogy mi a helyes, mert önmaga nem tudja, nem érti."

Épp az a baj, hogy valakik úgy érzik, nekik kell megmondani másoknak, hogy mi a "helyes". Mindenki saját maga dönti el, hogy mit tart helyesnek.

"Ha holnaptól megengedné a jog, hogy csecsemőket erőszakolj, akkor te azt is megtennéd, mert lehet nyugodtan?!"

Nem, mert én nem tartom helyesnek. A saját értékrendem alapján. De aki helyesnek tartja, azt nem fogom a jogszerű tevékenységében megakadályozni. Nem fogok Istent játszani, meg belepofázni mások életébe, mert semmi közöm hozzá. És azt sem veszem szívesen, ha más teszi ezt az én életemmel. Én például nem dohányzok, és nem is bírom a cigifüstöt, nem bírom azokat az embereket akik tömegben vagy közösségi tereken dohányoznak így a füstöt olyanok orra alá fújják, akik nem bírják. De még soha a büdös életben, egyszer sem próbáltam meggyőzni senkit arról hogy egyáltalán ne dohányozzon. Felőlem a saját életét mindenki úgy teszi tönkre ahogy akarja, felőlem elszívhat napi 3 dobozzal is, amíg az én életemet nem befolyásolja. Ő azt tartja helyesnek, én meg ezt, és remekül megvagyunk egymás mellett anélkül, hogy egymás életét próbálnánk megváltoztatni. És ez igaz minden másra is, nekem egy vadidegen ember nem fogja megmondani hogy én mit tartsak helyesnek meg helytelennek, mert azt én is el tudom dönteni a saját értékrendem alapján.

nov. 10. 00:05
 47/137 anonim ***** válasza:
9%
A betiltását nem támogatnám, de a további szigorîtását igen.
nov. 10. 08:09
 48/137 anonim ***** válasza:
78%

Az abortusz betiltása semmi másról nem szól mint a nők elnyomásáról, sőt kínzásáról. A kutyát nem érdeklik a magzatok valójában. Elég tájékozódni mi folyik azokban az országokban ahol be van tiltva. Az orvosok nem mernek beavatkozni a terhesség megszakításával akkor sem ha a nő már agonizál. Hagyják vérmérgezésben, kínok között meghalni. Az meg ugye kit érdekel hogy várja otthon egy vagy több hús-vér gyerek az anyját. Egyébként ha meghal az anya meghal a magzat is, szóval nincs rá magyarázat miért nem az anya a prioritás. Sőt "meghal" vele a meglévő család is, árván maradnak megszületett gyerekek. Akkor ennek mégis mi értelme? Ja igen, csak addig fontos az élet amíg azzal szabályozni lehet a női reprodukciós jogokat. Ez nem életvédelem, ez nőgyűlölet.

A személyes döntések szabadsága és orvosi segítség igénybevétele mindkét nem számára egyenlő jog!! Vagy akkor ne avatkozzunk be a sok impotens farok működésébe se. A férfi reprodukciója persze az szent. Súlyos kettős mércét fedezek fel ebben. Az egyik nemnek még az élvezethez való utat is simogassuk, a másik nemre pedig csak pakoljuk a hatalmas mentális, testi, anyagi terheket. Ezek tudatában pedig csupán az élvezetével buzgón közreműködő felet pedig még csak meg se említik soha sehol, felelőssége , megítélése nulla.

nov. 10. 09:26
 49/137 anonim ***** válasza:
85%

Remélem azok akik a tiltás mellett kardoskodnak csak és kizárólag gyereknemzés okán élnek szexuális életet. Tudom-tudok védekezés, de mint tudjuk nincs 100%-os. Fontos a megelőzés, sőt ez kéne a legfontosabb legyen. Érdekes a szexuális edukáció

mégis a béka segge alatt van. Sokan a női test működésével sincsenek tisztában. Egy terhesség akkor is óriási változás, lemondás és alkalmazkodás ha önszántadból vállalod. Hogy erre embereket kényszerítsünk, soha nem tudnám támogatni. Aztán oldja meg anyagilag, egészségügyileg ahogy akarja. Lehet kiesik a munkából, veszélyeztetett lesz, jöhetnek a fincsi mellékhatások mint a cukorbetegség, magas vérnyomás, haematoma és társai. A szülésről még ne is beszéljünk mekkora trauma. A tényeket megfejelve rengeteg esetben a gyávábbik fél mossa kezeit már csak a füstjét látod, olyan gyorsan magára hagyja a terhes nőt. Persze ez tök oké, semmi baj, minden is csak a nő hibája. Legalább nem kell 9 hónapos terhesen ingeket vasalgatnia meg több napra főzni életképtelen társára, mint megtudtuk EZ IS a nő felelőssége. Minden rosszban van valami "jó".

nov. 10. 10:00
 50/137 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Soha nem is akarnám betiltani. Tudom, nem csak szélsőséges példák vannak ( sajnos nem annyira szélsőségesek egyébként), de akkor is....nem venném el a döntés jogát.

Ha rajtam múlna, szexuális felvilágosítás is lenne a hazánkban, mert jelenleg nem igazán van. A családban tabu, az iskolákban pedig vén, bunkó nőgyógyász hapsi képes összvissz annyit elmondani, hogy ha gumi nélkül szexelsz, akkor vág, terhes leszel, vág, meghalsz... A fiatalok semmi segítséget sem kapnak. Nem tanítják meg, hogy mit hogyan kell használni, így nem is csoda, hogy rosszul használják az óvszert, vagy nem tudják, hogy a fogamzásgátló hatását egy enyhébb hányás-hasmenés is ki tudja ütni.

nov. 10. 10:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!