Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Új oktatási rendszer:Mi a...

Új oktatási rendszer:Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

A biztonság kedvéért még egyszer linkelem:

[link]

Én 13 éves lány vagyok.(Ne csesztessetek a korom miatt.)

Én nem értek egyet ezzel a tanrendszer.

Olvastam még régebben,hogy heti 5 tesióra lenne jövő évtől.Úgy látszik,hogy ez kezd bebizonyosodni.Minek?A szülő simán tud orvosi felmentést kérni.Nálunk volt olyan,hogy valaki szinte egész évben nem tornázott,nem volt semmi baja,de volt orvosi felmentése,így a tanár nem tudott vele mit csinálni.(Utólag beismerte a gyerek anyja,hogy hazudtak.)

Persze,kell a mozgás.De minek ilyen sűrűn?Amelyik szülő sportolót akar nevelni a gyerekéből,az járassa a gyereket sportiskolába.A tesi eleve sokaknak a gyengéje.Az osztályomban egy nagyon jó tanuló,szorgalmas,tüneményes lány minden erejét beleviszi a tesibe,de nem tudja átdobni a hálón a labdát.Tesiből is csak 3-as,matekból négyes,minden másból ötös.Felesleges ennyi tesióra.Nagyon sokan eleve úsznak,vívnak,teniszeznek,stb. ... Ennyi terhelés azért már sok.A volt iskolámban voltak bizonyos mérések,amik kimutatták,hogy nekem milyen sportágak valóak(aerobic,tánc,szinkronúszás),és odaírták,hogy ezek ellenére többet kéne pihennem.Hogyan fogok pihenni 5 tesióra mellett?Soha nem jártam különórákra(sportból,mint pl.:a vívás).Ráadásul hihetetlenül megnövekedne az órák száma,ilyen felesleges dologgal.

Ének?Ugyanaz a véleményem,mint az előzőnél.Ennek már van értelme,de azért túlreagálni felesleges.Vannak külön zenei tagozatok,pont mint a tesinél.

Természettudományi tantárgyak:

Gondolhatjátok,mi a véleményem,az előzőek után.Azért vannak fakultációk,hogy aki ilyenekkel akarna foglalkozni,az az ember ezeken az órákon jobban belemerüljön az anyagba.

Matek,magyar na és a nyelv?

Kiszorítják őket az előző tárgyak.Az érettségit és a felvételit legutóbb szigorították,most meg az alapokat gyengítik.Látszik,hogy az államnak tele van a hócipője az egyetemisták állami támogatásával.Tudom,nyilatkozták,hogy több szakmunkást akarnak.

De nem az állam dönti el,hogy mondjuk Kovács István a 12.kerületben,kit anyja egyedül nevel két testvérével szerény fizetésből nem fog jogot tanulni,mert azt akarjuk,hogy szerelő legyen.Nehogy már felvegyük államira,és taníttassuk.Így most a szegény Kovács Pistától megvonják a KÖTELEZŐ érettségi tantárgyak alapjainak az elsajátítását,a sikeres érettségi letételét.Na szóval,a lényeg,hogy az állam hiába akarja,hogy a fiatalok szakmunkások legyenek,ha ezt ők nem akarják,akkor nem.Lehet,hogy az egyetemen vannak olyan szakirányok ahol túl sokan vannak,de hát ha azok azt akarják csinálni,és nem akarnak szakmunkások lenni,akkor el kell ezt fogadni.

Erkölcs,vallás?Felesleges tanulni,a gyerek úgy is saját feje után megy.Mindenki tudja már elsős korában is,hogy a magyar köt. érettségi tárgy.Mégsem tanulja.Hiába tanítjuk neki az etikát/erkölcstant,ha őt nem érdekli,akkor úgy is az lesz belőle,ami lesz,pedig tudja,hogy fontos.A vallás tanítása ráadásul nem ér semmit,ha a gyerekre ráerőltetik,és ő nem akarja.

2010. szept. 8. 19:50
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:

a heti 5 tesióra tényleg soknak tűnik, de sokkalta durvább dolgok vannak ebben a szövegben.

- több rajz-, énekóra meg készségtárgyak, helyette kevesebb matek? Na ne szórakozzunk, így is probléma, hogy a gyerekek nagy részének egyszerűen nem tudják megtanítani rendesen az anyagot a rendelkezésre álló óraszámban.

És ne hasonlítsuk már össze a matek fontosságát egy rajz vagy ének fontosságával, amik ha valaki ilyen pályára szeretne menni, az vagy művészeti suliba megy, vagy osztálykurus, szakkör, stb.

- Az angol háttérbeszorítása??!!! Persze, jó, ha az ember tud oroszul vagy franciául, de CSAK AZ ANGOL UTÁN, ásodik nyelvként. Angol nélkül manapság nem sokat tudsz kezdeni.

- "Marketingfogásnak tartjuk az óvodában való nyelvtanítást, az alsó tagozatig bezárólag sokkal fontosabb lenne a magyar nyelvi kompetenciák elsajátítása" . Ez szimplán hülye. A magyar nyelvi kompetenciáknak semmi köze az óvodai nyelvtanításhoz. A magyar nyelvi kompetenciákat nem abban a heti néhány órában tanuljuk meg, amit arra fordítanának az óvodák, hogy nyelvet tanítsanak, hanem a nap mindne pillanatában, hiszen magyar közegben élünk. Semmivel sem lesz rosszabb a gyerek magyar nyelvi kompetenciája, hogy óvis korában elkezdik egy idegen nyelvre oktatni. Viszont óriási előny tud lenni a későbbi tanulmányai során, hogy a legfogékonyabb korában már elkezdte az alapozást.

- a kereszténiy értékrendre nevelés? A tököm tele van azzal az álszent ájtatos dumával, hogy az erkölcsöt a keresztény értékrendű nevelés hozza majd el. Azt sem teljesen értem, mi az. Nyugodtan bűnözhetsz, amíg szépen meggyónod utána ájtatosan és befizeted a tizedet? Arányaiban pont ugyanannyi (tapasztalataim szerint még több is, de legyünk objektívak) gerinctelen féreg jár vasárnaponként misére, mint ahány nem. Különbség csak annyi, hogy az előbbi fajta az általában még álszentebb is. A gyerek nem attól fog jellemes ember lenni, hogy súlykolják belé, élj a keresztényi értékrendek szerint, amit majd megmondunk neked, hogy mi az, te meg kövesd. Azt a templomban is megkapja, akinek igénye és gyomra van rá. Ettől még nem lesz tőle jobb ember ott sem, a suliban sem. Az egyetlen amire ez jó, az a gyerekek agymosása.

Ami jó:

- kötelező emeltszint a felvételin. Ezt már korábban is próbálták, de elbukott az egyetemek vezetésén. Ma már remélhetőleg sikerül átvinni, az egyetemek közül is egyre többen támogatnák, meg 2/3dal biztos könnyebb.

- állampolgári ismeretek oktatása. Kéne mellé gazdasági alapismeretek is, elsősegély és esetleg illemtan.

2010. szept. 9. 14:48
 42/57 anonim ***** válasza:
nem tisztem a Fideszt védeni de sztem amikor azt írták h nem támogatják az óvodai nyelvoktatást akkor arra gondoltak h ma egy csomó óvódást egy csomó helyre járatják, köztük nyelvtanfolyamra is, akkor inkább az lehetett mögötte, hogy had játszanak már egy kicsit azok a szegény óvodások hisz az lenne a dolguk. és innen nézve már van értelme a dolognak. persze ez csak spekuláció
2010. szept. 9. 17:21
 43/57 anonim ***** válasza:

Na akkor kifejtem én is:

- Heti 3 tesióra lenne a legértelmesebb, de semmiképp sem az első órában, mivel a legtöbb gyerek vagy nem is reggelizik, tehát hamar összeesik, vagy keveset, amit nehéz betartani, vagy pedig sokat, ami megnehezíti a munkát, vagy pedig csak tejet iszik, ami 10 kör futás után kikandikál az emberből.

Nap közben pedig lenne értelme a tesinek, elvégre növeli az adrenalint (minden testmozgás), aminek hatására sokkal gyorsabb az agy (elvégre az adrenalin egy stresszhormon, ezért ha életveszélyben vagyunk, gyorsabb a reakcióképpességünk - tehát előbb értjük meg a matekórát is.

De azt mindenképp aláírom, hogy tesi után matek vagy kémia, esetleg fizika.

Több fizikát és több kémiát egy napon semmiképp sem támogatnám, mert nem lehet megtanítani és ki is kérdezni egy nap alatt.

De a történelemnek és a rajznak és az éneknek is van haszna, az utóbbi kettőnek csak heti egy órában. De a törit haszontalannak nevezni eléggé bátor dolog, mivel mindennek megmondja az okát.

Hittant meg nem is tanítanék, mert ezzel a nem katolikus (református, evangélikus, stb.) vallású gyerekek háttérbe szorulnának, akár még ki is cikizhetik őket.

De a tesinek az óraszámát én 3-nak mondanám minden héten, mert ez is egy fontos dolog.

2010. szept. 9. 18:15
 44/57 anonim ***** válasza:

katolikus iskolába járok, református vagyok és sportoló. szerinted nagyon háttérbe vagyok szorulva? hülyeség.

amúgy angol nélkül is lehet csinálni sokmindent, mert az angolul tudókból Dunát lehetne rekeszteni. németül meg nem tudnak valami sokan kis hazánkban.

17/f

2010. szept. 9. 19:19
 45/57 anonim ***** válasza:
39%

19:19 vagyok

ja, és a hittant minden iskolában kötelezővé tenném.

az iskolában meg kell kapnia ezeket a dolgokat. a szülők hibája ,hogy nem él nemes értékrendek szerint, mert nem telik Bibliára, csak 200 centis plazmatévére. ezenkívül manapság meg annyi hülye szülő van, hogy szinte fájdalmas.

2010. szept. 9. 19:22
 46/57 anonim ***** válasza:

"amúgy angol nélkül is lehet csinálni sokmindent, mert az angolul tudókból Dunát lehetne rekeszteni. németül meg nem tudnak valami sokan kis hazánkban. "

Nem érted a lényeget, nem az van, hogy attól különleges leszel, hogy beszélsz angolul. Az az alap. Utána lehet más nyelveket is tanulni, amik ritkák, keresettek, stb., de angol nélkül elveszett az ember. Ha bárhova mész, angolul tudsz kommunikálni, ha bármi nemzetközit akarsz elintézni, angolul megy, ha egy használati útmutató akarsz elolvasni,, gyakran nincs magyarul, csak angolul, ha híreket akarsz olvasni, ha dolgoknak akarsz utánanézni, mindenhez angol kell. Ha esetleg továbbtanulsz, és cikkeket kell olvasnod, ne adj isten publikálnod, adott embereket kérdésekkel megkeresned - angolul megy.

Marha jó, hogy mondjuk kínait kevesen beszélik, és igény lenne rá, csak mindezeket te az életben nem fogod kínaival elintézni.

2010. szept. 9. 21:24
 47/57 anonim ***** válasza:
0%

"ja, és a hittant minden iskolában kötelezővé tenném. "

Én meg úgy b*sznám p*csán azt a csuhást, aki a gyerekem fejét akarja teletömni a ájtatos dolgaival, hogy onnantól akarva-akaratlanul is be fogja tartani a cölibátust.

Én se járok templomba hirdetni a véleményemet és világnézetemet, és felteszem ott is hasonló indulatokat váltana ki, ha mégis felmásznék a szószékre hirdetni őket - joggal amúgy, mert semmi helye ott. ők se járjanak iskolába. Szekularizált világban élünk végre valahára, akit az érdekel, az elmegy a templomba, a többiektől viszont el a kezekkel.

És elég abból az álszent és hazug dumából, hogy a hittan meg a Bibliának hozza el az erényt meg gerincességet, semmi köze hozzájuk. Ha az lenne, akkor az összes ájtatos keresztény oly fene mód erényes és gerinces lenne, miközben tapasztaltuk, hogy legjobb esetben is csak annyira, amennyire az összes többi.

2010. szept. 9. 21:34
 48/57 anonim ***** válasza:
26%
pogány kutyák...
2010. szept. 9. 22:05
 49/57 anonim ***** válasza:
42%

Nagyon jól megfogalmaztad annak ellenére, hogy 13 éves vagy.

Én 19 éves vagyok. 12 évig tanultam hittant. Nem volt jó. A sulinkban a hittantanárokon kívül senki nem nagyon hisz Istenben. Tehát a diákoknak nem nagyon használt. Azt, hogy nem jó arra értem, hogy miután 11 évet tanultam hittant mondtam, hogy át szeretnék menni másik hittanra, mert éppen már agyamra ment (ami másik felekezethez tartozik), persze az iskola nem engedte a vallásszabadság jegyében. Amúgy meg szerintem nem biztos, hogy van Isten szóval nem lenne muszály erőltetni. Szóval: nincs értelme, időparazlás. Lehet mondani, hogy ráfér a gyerekekre meg ilyesmi, de nálunk volt hittan, viszont annyi marihuana függő nemtom másik suliból is kijön-e. Erről ennyit.

5 tesi óra. Minek? Ez is csak elveszi az időt. Hát én már középsuliban se értettem, hogy a pocakos tesitanár minek parancsolgat nekem mikor ott helyben megcsinálok 500 fekvőtámaszt ő meg 2-t se tud. Akinek az a mániája, hogy szaladgáljon menjen jó utat, de nekem 5 órában lenne jobb dolgom is. Amúgy olyan 2 valóban nem árt egy héten, aki meg akar meg tehetséges stb az tőlem annyit tesizhet amennyit akar, erre vannak egyébként speciális képzések.

2010. szept. 10. 11:12
 50/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat(a negatív és pozitív válaszokat egyaránt),és a dicséreteket!:)
2010. szept. 11. 11:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!