Új oktatási rendszer:Mi a véleményetek?
A biztonság kedvéért még egyszer linkelem:
Én 13 éves lány vagyok.(Ne csesztessetek a korom miatt.)
Én nem értek egyet ezzel a tanrendszer.
Olvastam még régebben,hogy heti 5 tesióra lenne jövő évtől.Úgy látszik,hogy ez kezd bebizonyosodni.Minek?A szülő simán tud orvosi felmentést kérni.Nálunk volt olyan,hogy valaki szinte egész évben nem tornázott,nem volt semmi baja,de volt orvosi felmentése,így a tanár nem tudott vele mit csinálni.(Utólag beismerte a gyerek anyja,hogy hazudtak.)
Persze,kell a mozgás.De minek ilyen sűrűn?Amelyik szülő sportolót akar nevelni a gyerekéből,az járassa a gyereket sportiskolába.A tesi eleve sokaknak a gyengéje.Az osztályomban egy nagyon jó tanuló,szorgalmas,tüneményes lány minden erejét beleviszi a tesibe,de nem tudja átdobni a hálón a labdát.Tesiből is csak 3-as,matekból négyes,minden másból ötös.Felesleges ennyi tesióra.Nagyon sokan eleve úsznak,vívnak,teniszeznek,stb. ... Ennyi terhelés azért már sok.A volt iskolámban voltak bizonyos mérések,amik kimutatták,hogy nekem milyen sportágak valóak(aerobic,tánc,szinkronúszás),és odaírták,hogy ezek ellenére többet kéne pihennem.Hogyan fogok pihenni 5 tesióra mellett?Soha nem jártam különórákra(sportból,mint pl.:a vívás).Ráadásul hihetetlenül megnövekedne az órák száma,ilyen felesleges dologgal.
Ének?Ugyanaz a véleményem,mint az előzőnél.Ennek már van értelme,de azért túlreagálni felesleges.Vannak külön zenei tagozatok,pont mint a tesinél.
Természettudományi tantárgyak:
Gondolhatjátok,mi a véleményem,az előzőek után.Azért vannak fakultációk,hogy aki ilyenekkel akarna foglalkozni,az az ember ezeken az órákon jobban belemerüljön az anyagba.
Matek,magyar na és a nyelv?
Kiszorítják őket az előző tárgyak.Az érettségit és a felvételit legutóbb szigorították,most meg az alapokat gyengítik.Látszik,hogy az államnak tele van a hócipője az egyetemisták állami támogatásával.Tudom,nyilatkozták,hogy több szakmunkást akarnak.
De nem az állam dönti el,hogy mondjuk Kovács István a 12.kerületben,kit anyja egyedül nevel két testvérével szerény fizetésből nem fog jogot tanulni,mert azt akarjuk,hogy szerelő legyen.Nehogy már felvegyük államira,és taníttassuk.Így most a szegény Kovács Pistától megvonják a KÖTELEZŐ érettségi tantárgyak alapjainak az elsajátítását,a sikeres érettségi letételét.Na szóval,a lényeg,hogy az állam hiába akarja,hogy a fiatalok szakmunkások legyenek,ha ezt ők nem akarják,akkor nem.Lehet,hogy az egyetemen vannak olyan szakirányok ahol túl sokan vannak,de hát ha azok azt akarják csinálni,és nem akarnak szakmunkások lenni,akkor el kell ezt fogadni.
Erkölcs,vallás?Felesleges tanulni,a gyerek úgy is saját feje után megy.Mindenki tudja már elsős korában is,hogy a magyar köt. érettségi tárgy.Mégsem tanulja.Hiába tanítjuk neki az etikát/erkölcstant,ha őt nem érdekli,akkor úgy is az lesz belőle,ami lesz,pedig tudja,hogy fontos.A vallás tanítása ráadásul nem ér semmit,ha a gyerekre ráerőltetik,és ő nem akarja.
20:49 esnek üzenem
bocs én nem élvezem hogyha pofámba üvöltenek 1méterröl és minden lényegtelen dologért baszogatnak
ha én rinyapina te mazoista:D
nem tesi ora létével van baj hanem sok esetben megvalositás
elég szar
Szerintem az 5 tesi butaság. Nem kell ennyi. Minek? Gondoljatok már bele milyen 1-2 tesi után még beülni tanulni? Szerintetek ki figyel oda ha fáradt? Ha meg utolsó óra úgy is ellógnak.
Erkölcs,vallás, etika... ez sem kell teljesen felesleges ezeket tanulnod. Majd a saját bőrödön megtapasztalod ezeket.
De az ének zene az alapműveltséghez kell. És szerintem sok mindenben igazad van.
"theodorik válasza:"
„95%át felidegesiti/elkeseriti/elrontja a kedvét „
Persze, hogy felidegesíti, hiszen fel kell emelnie azt az elhízott seggét.
Kell a heti 5 tesi óra! El van kényelmesedve a mai világ, csak döglenek a számítógép előtt a fiatalok! De ha kapát adsz valamelyik kezébe, 2 perc múlva már a halálán van!
Te írtad, hogy azért igenis kell a mozgás. De kérdem én, szerinted az a gyerek, aki suliban csak rinyálni és jajgatni tud 45 perc miatt, az az iskolán kívül tenni fog bármit, ami az egészségére válhat? Szerintem aligha...
„a maradék 5% az az extrén focib.uzi kissebség akiknek futkosni kell különben nem tudnak nyugodtan 1helyben ülni”
Az a maradék 5% akit te említesz, az legalább törődik magával.
Nem hogy annak örülnél inkább, hogy (még) legalább ez az 5% is van!
20:49 üzeni theodorik rinyapinának: jesszus...
téged minden nap megvernek suliban?
különben erkölcs etika nemártana de ahoz valami nagyon magas értelmi szintel rendelkezö tanár kell aki tudis hatni az emberekre nemcsak "le adja ami könyvbe van"
mert ha az erkölcsöt iscsak bekéne magolni mint 50nagol szavat akkor szartse érne
"A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:55
A rajzot meg tanítsanak a kicsiknek, hogy fejlődjön ez a képességük, de már nagyobb korban nincs igazán haszna, mert mki leszarja, még a tanár is. "
Kommented ezen részének kivételével többnyire egyetértek veled. De a rajz igenis szükséges lehet, főleg akkor, ha egy adott illető olyan szakmát választana majd magának, amihez kell. Nekem személy szerint az asztalos szakma tanulásánál igencsak sokat segített mindaz, amit akár általános iskola alsó tagozatában „szenvedtem” végig(mert bevallom, hogy én sem szerettem a rajzot soha, viszont szakmánál meg 4-es, 5-ös voltam szakrajzból) De lehetne említeni szakmák közül például a ruhatervezőt, az esztergályost, a villanyszerelőt, a kőművest, stb-stb., amelyekhez egyaránt elengedhetetlen bizonyos fokú rajzkészség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!