Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Új oktatási rendszer:Mi a...

Új oktatási rendszer:Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

[link]

A biztonság kedvéért még egyszer linkelem:

[link]

Én 13 éves lány vagyok.(Ne csesztessetek a korom miatt.)

Én nem értek egyet ezzel a tanrendszer.

Olvastam még régebben,hogy heti 5 tesióra lenne jövő évtől.Úgy látszik,hogy ez kezd bebizonyosodni.Minek?A szülő simán tud orvosi felmentést kérni.Nálunk volt olyan,hogy valaki szinte egész évben nem tornázott,nem volt semmi baja,de volt orvosi felmentése,így a tanár nem tudott vele mit csinálni.(Utólag beismerte a gyerek anyja,hogy hazudtak.)

Persze,kell a mozgás.De minek ilyen sűrűn?Amelyik szülő sportolót akar nevelni a gyerekéből,az járassa a gyereket sportiskolába.A tesi eleve sokaknak a gyengéje.Az osztályomban egy nagyon jó tanuló,szorgalmas,tüneményes lány minden erejét beleviszi a tesibe,de nem tudja átdobni a hálón a labdát.Tesiből is csak 3-as,matekból négyes,minden másból ötös.Felesleges ennyi tesióra.Nagyon sokan eleve úsznak,vívnak,teniszeznek,stb. ... Ennyi terhelés azért már sok.A volt iskolámban voltak bizonyos mérések,amik kimutatták,hogy nekem milyen sportágak valóak(aerobic,tánc,szinkronúszás),és odaírták,hogy ezek ellenére többet kéne pihennem.Hogyan fogok pihenni 5 tesióra mellett?Soha nem jártam különórákra(sportból,mint pl.:a vívás).Ráadásul hihetetlenül megnövekedne az órák száma,ilyen felesleges dologgal.

Ének?Ugyanaz a véleményem,mint az előzőnél.Ennek már van értelme,de azért túlreagálni felesleges.Vannak külön zenei tagozatok,pont mint a tesinél.

Természettudományi tantárgyak:

Gondolhatjátok,mi a véleményem,az előzőek után.Azért vannak fakultációk,hogy aki ilyenekkel akarna foglalkozni,az az ember ezeken az órákon jobban belemerüljön az anyagba.

Matek,magyar na és a nyelv?

Kiszorítják őket az előző tárgyak.Az érettségit és a felvételit legutóbb szigorították,most meg az alapokat gyengítik.Látszik,hogy az államnak tele van a hócipője az egyetemisták állami támogatásával.Tudom,nyilatkozták,hogy több szakmunkást akarnak.

De nem az állam dönti el,hogy mondjuk Kovács István a 12.kerületben,kit anyja egyedül nevel két testvérével szerény fizetésből nem fog jogot tanulni,mert azt akarjuk,hogy szerelő legyen.Nehogy már felvegyük államira,és taníttassuk.Így most a szegény Kovács Pistától megvonják a KÖTELEZŐ érettségi tantárgyak alapjainak az elsajátítását,a sikeres érettségi letételét.Na szóval,a lényeg,hogy az állam hiába akarja,hogy a fiatalok szakmunkások legyenek,ha ezt ők nem akarják,akkor nem.Lehet,hogy az egyetemen vannak olyan szakirányok ahol túl sokan vannak,de hát ha azok azt akarják csinálni,és nem akarnak szakmunkások lenni,akkor el kell ezt fogadni.

Erkölcs,vallás?Felesleges tanulni,a gyerek úgy is saját feje után megy.Mindenki tudja már elsős korában is,hogy a magyar köt. érettségi tárgy.Mégsem tanulja.Hiába tanítjuk neki az etikát/erkölcstant,ha őt nem érdekli,akkor úgy is az lesz belőle,ami lesz,pedig tudja,hogy fontos.A vallás tanítása ráadásul nem ér semmit,ha a gyerekre ráerőltetik,és ő nem akarja.

2010. szept. 8. 19:50
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
94%
Minek 5 tesi óra? szerintem felesleges.:S
2010. szept. 8. 19:55
 2/57 anonim ***** válasza:
44%
Utálom a fityeszt úgy ahogy van, de szerintem ez teljesen rendbe van. Az elzüllött tiniknek pedig igenis kell hit vagy erkölcstan! Csak nézz körbe az osztályodba hány deviáns kölök van!
2010. szept. 8. 19:57
 3/57 anonim válasza:
24%
Túl fiatal vagy hogy megértsd minek etikát/erkölcstant, hittant tanulni. A tesi meg jó dolog. Én se vagyok oda érte de mozogni azt kell. Természettudományok is kellenek. Ezeket az alap dolgokat tudni kell. Lehet hogy nem leszel biológus vagy orvos de akkor is meg kell tanulnod hogy a tested hogy mükődik meg egy bizonyos alap műveltség kell az élethez. De mint mondtam, még gyerek vagy bár én ilyen idősen megértettem miért kellenek ezek. Am. 15 éves vagyok. De nem szeretnék buta, műveletlen lenni. Bocsi a helyesírásért csak siettem.
2010. szept. 8. 20:06
 4/57 anonim ***** válasza:
100%

hát valahol érthetö hogykell az 5tesi ora mert nálunk vannak olyan gyerekek akik nemtudnak 2kmert futni és az elég gázos mert ha most ien erönléti állapotban vannak akkor 30éves korukra rokkant nyugdij vagy mi?

másik részröl rühellem a tesi orát(rüheltem mindigis)

mert csak le izzad az ember és 5-6orákat ül még büdösen az ember:S

2010. szept. 8. 20:08
 5/57 anonim ***** válasza:
74%

"A tesi eleve sokaknak a gyengéje.Az osztályomban egy nagyon jó tanuló,szorgalmas,tüneményes lány minden erejét beleviszi a tesibe,de nem tudja átdobni a hálón a labdát."

meg is válaszoltad a kérdést.

2010. szept. 8. 20:08
 6/57 anonim ***** válasza:
91%

másrészt alig marad szabad idö szerencsétlen gyerekeknek pedig nem élünk örökké ...

jaés a kérdezön megvagyok lepödve hogy ien fiatalon ien komolyan tud foglalkozni ien dolgokkal:)

2010. szept. 8. 20:09
 7/57 anonim ***** válasza:
37%

Aha. Tényleg, minek is testmozgás fiatal korban?

Allergia és asztma kialakulását csökkenti.

Öregkori betegségek kialakulása késleltethető.

Kognitív terhelőképességet növeli a vérkeringés és a tüdő edzése.

sorolhatnám tovább...

Tesi elvonása miatt a hiperaktivitásukat a gyerekek kínjukban diszkóban és utcai verekedésekben vezetik le.

Egyenlőre még nem tartunk ott, hogy az agyat kivesszük a testből, és berakjuk lombikba. Ezért ha akarod, ha nem, a testednek gondját kell viselned!

A test elhanyagolása a legszörnyűbb bűn, amit valaha is elkövethetsz önmagad ellen!

2010. szept. 8. 20:17
 8/57 anonim ***** válasza:
71%

Én mindig úgy éreztem, hogy a rajz, technika, ének, tesi felesleges. Hittant meg erkölcstant nem tanultunk, de szerintem egy kis- vagy nagykamasz sem fog megtérni 45 perctől. 6 éves korig kell valakit nevelni, a suliban ez már késő.

Az említett tantárgyak: rajz: szerintem ez nem olyan, mint a matek. A matekot bárki meg tudja érteni. Rajzolni nem mindenki tud. Nekem a tesóm rajzolta meg mindig a leckéimet. Időpazarlás.

Mint az ének. Nem elég, hogy megalázó, de ott sem tanítanak konkrétan énekelni, se kottát olvasni.

A tesi egy külön szekatúra. Nem elég, hogy nyolcadikig tornadresszt hordtunk, ami nagyon gáz volt. (Rohadt nagy melleim voltak, és mindig kiestek a dresszből. Más sulikban hordhattak pólót.) Ráadásul többször átrendezték az órarendünket, mert tesióra után mindenki hullafáradt volt, és nem tudott figyelni. Mikor első óra volt, akkor meg egész napot büdösen ülted végig, mert zuhanyozni se lehetett.

És nem fair az osztályzás. Nekem az egyik barátnőm 182 cm volt és 58 kg. Én 158 cm és 67 kg. Helyből távolugrásnál ugyanazt a mércét használni, és nem beleszámolni, hogy amit én elugrok, azt ő ellépi, nagyon nem igazságos.

És a legnagyobb baj, hogy ezek egy csomó értékes időt elvettek az igazi tantárgyaktól, mint a matek, irodalom, töri.

23/L

9/57 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem a testnevelés az annak gáz leginkább, aki sportol. Vegyünk egy focistát. Napi 1 edzés, délelőtt +1 tesi, néha eljár konditerembe edzeni. Ez így egy kicsit sok szerintem, neki nem túl jó az az 5 tesi hetente, de egyébként aki nem sportol semmit, annak támogatom, hogy legyen 5 tesije, de egy sportolónak nem hiszem hogy jól jön ki.

A hit/erkölcstan oktatásban egyetértek, ráfér a mai fiatalokra...

10/57 anonim ***** válasza:
95%

Orbán focibolond,Schmitt pedig olimpikon volt. Szerintük fontosabb a mindennapi torna,meg a foci,mint az olvasás és a helyesírás. Hogy a többi tantárgyról ne is beszéljünk.

Városunkban van 6 általános és két középiskola. Mindenütt évfolyamonként legalább két osztály van,de csak egy tornaterem. Ennyi osztálynak hogyan tudnák beosztani a tornatermet? Aligha örülnének a gyerekek és a szülők,ha délután a torna miatt visszakellene menni az iskolába! De az órákat hogyan tudná egyetlen tanár megtartani? Vagy vesznek fel mindenhová tesitanárokat?

Az egész egy eszement ötlet,ami nem szokatlan a Fidesztől.

A hittant erőltetni pedig szintén ostobaság! Melyik vallást oktatnák,és melyik diák járna rá szívesen?

Etika! Igaz,hogy ennek lenne értelme. De a gyereket nemcsak az iskola neveli,hanem a szülők és a környezete is! Hiába hall okosakat a gyerek,ha azt látja,hogy a felnőttek csalnak,lopnak,hazudnak! Kihasználják a másik embert a saját érdekükben. A netről már nem is érdemes beszélni! Először a társadalomnak kell megváltozni,példát mutatni,csak azután várni el a fiataloktól a jó példa követését.

Amíg ez nem történik meg,az oktatás csak írott malaszt,semmi több!

2010. szept. 8. 20:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!