Új oktatási rendszer:Mi a véleményetek?
A biztonság kedvéért még egyszer linkelem:
Én 13 éves lány vagyok.(Ne csesztessetek a korom miatt.)
Én nem értek egyet ezzel a tanrendszer.
Olvastam még régebben,hogy heti 5 tesióra lenne jövő évtől.Úgy látszik,hogy ez kezd bebizonyosodni.Minek?A szülő simán tud orvosi felmentést kérni.Nálunk volt olyan,hogy valaki szinte egész évben nem tornázott,nem volt semmi baja,de volt orvosi felmentése,így a tanár nem tudott vele mit csinálni.(Utólag beismerte a gyerek anyja,hogy hazudtak.)
Persze,kell a mozgás.De minek ilyen sűrűn?Amelyik szülő sportolót akar nevelni a gyerekéből,az járassa a gyereket sportiskolába.A tesi eleve sokaknak a gyengéje.Az osztályomban egy nagyon jó tanuló,szorgalmas,tüneményes lány minden erejét beleviszi a tesibe,de nem tudja átdobni a hálón a labdát.Tesiből is csak 3-as,matekból négyes,minden másból ötös.Felesleges ennyi tesióra.Nagyon sokan eleve úsznak,vívnak,teniszeznek,stb. ... Ennyi terhelés azért már sok.A volt iskolámban voltak bizonyos mérések,amik kimutatták,hogy nekem milyen sportágak valóak(aerobic,tánc,szinkronúszás),és odaírták,hogy ezek ellenére többet kéne pihennem.Hogyan fogok pihenni 5 tesióra mellett?Soha nem jártam különórákra(sportból,mint pl.:a vívás).Ráadásul hihetetlenül megnövekedne az órák száma,ilyen felesleges dologgal.
Ének?Ugyanaz a véleményem,mint az előzőnél.Ennek már van értelme,de azért túlreagálni felesleges.Vannak külön zenei tagozatok,pont mint a tesinél.
Természettudományi tantárgyak:
Gondolhatjátok,mi a véleményem,az előzőek után.Azért vannak fakultációk,hogy aki ilyenekkel akarna foglalkozni,az az ember ezeken az órákon jobban belemerüljön az anyagba.
Matek,magyar na és a nyelv?
Kiszorítják őket az előző tárgyak.Az érettségit és a felvételit legutóbb szigorították,most meg az alapokat gyengítik.Látszik,hogy az államnak tele van a hócipője az egyetemisták állami támogatásával.Tudom,nyilatkozták,hogy több szakmunkást akarnak.
De nem az állam dönti el,hogy mondjuk Kovács István a 12.kerületben,kit anyja egyedül nevel két testvérével szerény fizetésből nem fog jogot tanulni,mert azt akarjuk,hogy szerelő legyen.Nehogy már felvegyük államira,és taníttassuk.Így most a szegény Kovács Pistától megvonják a KÖTELEZŐ érettségi tantárgyak alapjainak az elsajátítását,a sikeres érettségi letételét.Na szóval,a lényeg,hogy az állam hiába akarja,hogy a fiatalok szakmunkások legyenek,ha ezt ők nem akarják,akkor nem.Lehet,hogy az egyetemen vannak olyan szakirányok ahol túl sokan vannak,de hát ha azok azt akarják csinálni,és nem akarnak szakmunkások lenni,akkor el kell ezt fogadni.
Erkölcs,vallás?Felesleges tanulni,a gyerek úgy is saját feje után megy.Mindenki tudja már elsős korában is,hogy a magyar köt. érettségi tárgy.Mégsem tanulja.Hiába tanítjuk neki az etikát/erkölcstant,ha őt nem érdekli,akkor úgy is az lesz belőle,ami lesz,pedig tudja,hogy fontos.A vallás tanítása ráadásul nem ér semmit,ha a gyerekre ráerőltetik,és ő nem akarja.
szerintem nem vagyunk 1 értelmi szinten na mind1 hagyjuk
a témárol kellene /beszélni/vitatkozni/megosztani ki hogy gondolja/
és aki nem te véleményeden van azt elkell kezdeni sértegetni:D
Akkor nyilván egy liberális takony vagyok, ha neked ezt jelenti :) Én is úgy vagyok vele, hogy - úgymond - k.urvára nem nyugtat le, hanem pontosan: fölidegesít. És valóban teli van a suli is ilyen tesib.uzikkal, akik nem bírnának NYUGTON MARADNI, hanem inkább futnak vagy ugrálnak. Miért lenne az a baj, hogy az a véleményem - amit már leírtam párszor -, hogy az iskolába TANULNI járunk? Nem futni, nem ugrálni, stb. - tanulni. És ne jöjjenek már ennyien azzal, hogy jó mozogni a 6 vagy 7 órában. Mert bizony marhára nem az. Bemegy az ember a suliba, és várja, hogy VÉGE LEGYEN, és igenis idegesítő, hogy ahelett, hogy jönne a következő óra, minél hamarabb vége volna az egésznek, és neeeeeem, nem lesz vége, egy órát kell szószerint elb.aszni a semmire. {És amúgy igenis bajnak számít, ha valaki ügyetlen tesiórán.} Mondjátok, ti szeretitek elszórni az időt a semmire? Mert én személy szerint nem. Elnézéseteket kérem a trágár kifejezésekért, nem szoktam így beszélni, nem is szeretek, viszont ebben az esetben így sikerült magamat kifejezni.
20:28, 17/F
eleve szarul állsz a dolgokhoz a tesit illetiően. elég szégyen ha pl nem tudsz lenyomni 10 fekvőt,vagy 2000 métert lefutni. nem csak agyra kell gyúrni,mert teljesen elsatnyulsz. nekem jólesik az órák között 1-1 tesi,mert élvezem. ha rendesen megcsinálom egyre gyorsabb,erősebb leszek. magamért teszem,nem azért,mert a tanár azt mondta. a hozzáálláson kéne változtatnod.
17/F
Én jogásznak tanulok, az egyetemen kritériumkövetelmény a két félév testnevelés. Na persze nem a klasszikus értelmében, mert akár a helyi sportcentrumban a haverokkal való fallabdázást is "beszámítják", ha leigazoltatom. Így van értelme.
Viszont hozzáteszem, hogy az államnak elege van az egyetemisták finanszírozásából. 1250 hallgatóból a mi szakunkon nincs 60 fő(!) aki államilag finanszírozott...
rinyapináknak üzenet:
hát tényleg nem vagyunk egy értelmi szinten.
te még csak a seggemet nyalhatod.
am tényleg nem kell sértegetni... ütni kell.
és ne rakj mármindenhova szmájlit mert megütlek monitoron keresztül. :D:D:D:D:D:D::D:D:D:DD::DA:DA:SDA:DA:DA:DA:DD:DA
ok? hülye.
to rusnyarinyapina:
de olyan jó veled a szájkaratézni. tényleg.
Nálunk a tesiórának nem volt sok értelme. Tényleg nincs jól megszervezve. 45 perc alatt nem sokat lehet csinálni. De akkor már végig lehetne futni. Kardió, állóképesség javítás. De ilyen baromság, hogy fél lábon ugrálva kerüld meg a zsámolyt... az egészből versenyt csinálnak, stresszhelyzetet teremtve.
Nekünk 12. osztály második félévében úgy volt a tesióra, hogy a tanár nem írt elő feladatokat, mindenki csinálhatott, amit akart. Hát, én a barátaimmal tök jól elvoltam, tollasoztunk, fociztunk, ha jó volt az idő, kimentünk futni.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!