A határon túli magyarság nagy része miért szélsőségesen homofób?
Ha megnézem akármelyik külhoni, magyar nyelvű lap kommentszekcióját, sehol egy józan vélemény. Persze annyival árnyaltabb a kép, hogy az ilyen helyeken jellemzően az alja söpredék szól hozzá, az értelmesebbje eleve távol marad tőle, de akkor is fura az arány nekem.
Ők, illetve az LMBTQ-közösség is egy olyan csoport, amely ugyan Európában nincs kitéve üldöztetésnek, az alapvető létezésük nem fenyegetett, mégis számtalan atrocitás, kellemetlenség éri őket az adott állam, valamint a többi állampolgár részéről.
Nem az lenne a logikus, ha meggyőződésből nem is, már csak taktikai megfontolásból is, hogy támogatnak más kisebbségeket? Ha így állnak más csoportokhoz, miért várja bármelyikük, hogy őket elfogadják?
#13 azért egy megemlékezési napot összehasonlítani egy felvonulással önmagában egyenlőtlen hasonlat.
A szükségesség egy nagyon relatív fogalom, a kérdés önmagában abszurd.
Mond el nekem, milyen dicsőség származik abból, ha megemlékezel a halottakra?
"Minden normális ember homofób" Igazolnád a primitív értelmi szintedet, Nem drágám,a normális ember nem homofób. A normális embert nem érdekli ki kivel kefél.
Olvasgass, már ha nem okoz gondot hogy értelmezd a leírtakat: [link] Röviden és velősen a cikkről: a homofóbokra jellemző az alacsony intelligenciaszint.
#14 Ugyan már, mind tudjuk, hogy nem erről szól ez a rendezvény.
A SZNT elnökének ezen felhívásában konkrétan szó nem esik az 1854-es eseményekről...
Nem szeretek hallani róluk, maradjanak csöndben, ne hergeljék a másik oldalon lévőket. Akár határon belül, akár kívül élnek.
Én meleg vagyok, Erdélyben élek. Tényleg elég sok a homofób, mondhatni majdnem mindenki az ismerősi körömből, bár szerencsére a korombeliek között valamivel kevesebb.
Néhány embert megkérdeztem arról, hogy miért vélekednek így (még nem coming-outoltam, így jóban vagyok néhánnyal). Egyikük nem tudta megindokolni, de felhozta példának, hogy a Fidesz is milyen jól csinálja Magyarországon. Volt aki azzal jött, hogy szerinte egy férfi legyen férfias és nem akarta elhinni, hogy a melegek nagyrésze is az. A legtöbben viszont a vallásra hivatkoznak. Itt tényleg sokan vallásosak és bár én nem vagyok az, így is kell néha templomba menjek, na meg kellett áldozzak, meg bérmálkozzak, mert „milyen az, ha valaki nem teszi”.
Szerintem a fő ok a vallás, a tudatlanság és a gyűlöletpropaganda.
1# aham szóval aki faluba lakik az hülye magyarul a magyarság 80%-a gratulálok. Lehülyéztél egy egész nemzetet. Faluban élek van 2 diplomám de azért hülye vagyok köszönöm.
De hát mit is várjunk egy autista pestitől 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!