A határon túli magyarság nagy része miért szélsőségesen homofób?
Ha megnézem akármelyik külhoni, magyar nyelvű lap kommentszekcióját, sehol egy józan vélemény. Persze annyival árnyaltabb a kép, hogy az ilyen helyeken jellemzően az alja söpredék szól hozzá, az értelmesebbje eleve távol marad tőle, de akkor is fura az arány nekem.
Ők, illetve az LMBTQ-közösség is egy olyan csoport, amely ugyan Európában nincs kitéve üldöztetésnek, az alapvető létezésük nem fenyegetett, mégis számtalan atrocitás, kellemetlenség éri őket az adott állam, valamint a többi állampolgár részéről.
Nem az lenne a logikus, ha meggyőződésből nem is, már csak taktikai megfontolásból is, hogy támogatnak más kisebbségeket? Ha így állnak más csoportokhoz, miért várja bármelyikük, hogy őket elfogadják?
Egyszerűen az életszínvonal, infrastrukturális fejlettség a legjobb indikátora a homofóbiának. Én nem érzem azt, hogy a felvidékiek durván azok lennének, de az erdélyieknél én is észrevettem.
Egyszerűen bugrisok, mint nálunk a falusiak.
Egy liberálisnak elfogadónak kell lennie mindenkivel. Még akik éppen nem is szeretik őket
Fel kell vetni magukban a liberálisoknak, hogy ha ennyien éreznek hetero érzelmeket, nem lehet hogy ez a normális, evolúcionálisan kifejlődött természetes éltérzés? Nem lehet hogy irreális dolgokat akartok a társadalomra erőltetni?
#3 Ha szerinted irreális dolog elfogadni a másikat, akkor az se legyen majd probléma, amikor a szlovák sportcsapat nacionalista ultrái rád támadnak, miközben békésen nézed a meccset, hiszen szerintük ez a normális, természetes életérzés.
#4 Ezt vitatnám olyan szempontból, hogy egy magyar nyelvű oldal számos olyan, a magyar közösséget érintő hírről is beszámol, ami a többségi társadalom tagjait teljesen hidegen hagyja, így nincs is nagy értelme megjeleníteni egy nagy portálon: pl. magyarországi választásokról, onnan érkező támogatásokról, médiacelebekről, a magyar pártok terveiről és elképzeléseiről aligha olvashatsz részletesen az Adevărul.ro-n
Erdélyben nagyobb a vallásosság aránya, mint Magyarországon. Ezzel meg gondolom mindent elmondtam.
Kevesebb, aki nem megy vakon a papok meg a Biblia után, így kevesebb aki nem ítéli el az LMBTQ-közösséget.
Az én román tudásom még mindig a béka segge alatt van 12+ év román tanulás után is így most 20 évesen. De nem hogy az LMBTQ-közösséggel nincs semmi bajom, de még a fetisiztákkal sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!