Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A családalapítást nem tartjáto...

A családalapítást nem tartjátok felelőtlen baromságnak kis hazánkban?

Figyelt kérdés

Ismerősömnek 3 gyereke van. Nem élnek fényűzően: anyu munkanélküli, ő pedig szakmunkásként dolgozik, de nem keres sokat.

Kérdezem én?Miből fognak felnőni a gyerekek, ha ismerősömet kirúgják?

Ha nem fog javulni az ország helyzete miből fog megélni az a 3 gyerek 20 év múlva?

Véleményem szerint felelőtlenségnek tartmo a gyerekvállalást, ti hogy vagytok ezzel?

2010. aug. 11. 22:31
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

"Most linkeljem be a kérdésedet? Az egész kérdésed arról szól, azért vered itt a raplit, hogy ne vállaljunk gyereket, mert felelőtlenség.Legalább ne tagadd le, amit leírtál."

Az egyetemen spiritiszta szakon végeztél egyébként?

Jó lehetett a prof, mert olyan dolgokat írsz le amikről nincs tudomásom.

Légyszíves anyu olvasd el a kérdésemet, majd az alatta lévő szöveget.Látsz olyat, ahol én azt írom, hogy: NE VÁLLALJATOK GYEREKET?

Olvasd el újra kérlek!

Nem szégyen az, ha nem megy a szövegértés.

Az én véleményem szerint felelőtlenség 3 vagy több gyereket vállalni ebben a "reményekben teli" magyar földön és pusztán arra lettem volna kíváncsi, hogy ki hogy van ezzel.

Erre te (bocsánat a kifejezésért)hörögsz itt nekem, hogy hogyan merészelem neked ezt meg azt megtiltani?

Hogyan képes egy ilyen ember egyetemet végezni?

(Most biztosan az jön, hogy nekem nincs egyetemi diplomám és én, hogy merészelek egy olyan "értelmes" személyt bántalmazni, mint te )

"Sokat elárul rólad, hogy szerinted aki egynél több gyereke vállal, az csakis cigány lehet,"

Megint a szövegértésednél lyukadunk ki :(

"valamint a stílusod,"

A stílusom?Tudod én szeretek értelmesen vitatkozni.

Sajnálom, hogy te ebben nem vagy partner :(

"Nekem nem kell védenem magam, te magad adod ki magadról a szegénységi bizonyítványt."

Ez milyen értelmes mondat volt!

Talán "te adsz ki magadról szegénységi bizonyítványt".

"Bár ne vállalt volna téged az anyád!"

Itt most ideges vagy?

"Vagy magadról nincs ilyen véleményed, csak másnak felelőtlenség a gyerekvállalás?"

Ezzel a lelkembe gázoltál :(

"Gondolkozz és tájékozódj, mielőtt nekiállsz a melledet verni, hogy te találtad fel a spanyolviaszt, mi szerint mindenki hülye, aki gyereket vállal, pláne többet."

"Mi szerint" a helye-sírásod, ha jó volna akkor tudnád, hogy miszerint kell helyesen írni.

Szépen kérlek, hogy a gyermeked általános iskolás tankönyveit vedd magad elé és kezdj el pótolni főleg nyelvtanból.

2010. aug. 13. 17:33
 42/49 A kérdező kommentje:
A kérdés még továbbra is ugyanaz.
2010. aug. 17. 18:26
 43/49 anonim ***** válasza:

Sajnálom, de egy ilyen felfogású emberrel nem lehet vitatkozni. Azt hiszed, az úgy jó, ahogy gondolod, és kész. Az a fajta ember vagy, aki ha 25évesen teherbe esik véletlenül, megölöd, mert mondjuk csak nettó 100at keresel.

A kérdés 2008-as, remélem, azóta megváltoztál.

2010. szept. 7. 20:18
 44/49 A kérdező kommentje:

"Sajnálom, de egy ilyen felfogású emberrel nem lehet vitatkozni. Azt hiszed, az úgy jó, ahogy gondolod, és kész. Az a fajta ember vagy, aki ha 25évesen teherbe esik véletlenül, megölöd, mert mondjuk csak nettó 100at keresel.

A kérdés 2008-as, remélem, azóta megváltoztál."

Az az ember vagyok akivel lehet értelmesen, észérvekkel vitatkozni!

Mellesleg a kérdés időpontja: 08-11 (augusztus 11.), de elnézem neked....

2010. szept. 8. 16:35
 45/49 anonim ***** válasza:

Jó, oké, elnéztem a dátumot, veled biztos még soha nem fordult elő. Számtalanszor leírták már előttem, hogy nem a pénz a legfontosabb, ha kenyér és szeretet van, akkor minden van. Nyilván, te mindent megkaptál gyerekkorodban, kivéve testvért, és szeretetet, de ez így neked jó, és kész, ilyen életet szeretnél te is magadnak, és kész. Végül is, ha egyszer lesz egy gyereked, annak meglesz mindene, márkás ruhák, játékok, zsebpénz, 6 évesen telefon, aztán majd ha nagy lesz, vagy olyan lesz mint te (önző, buta, szűklátókörű), vagy pedig, oylan mint egy normális ember, aki családra, szeretetre, nevetésre, boldogságra vágyik, leszarja, mit tanított neki az anyja. Aztán, mire nagyszülő leszel, senki nem fog téged látogatni, még a szellemek se, mint Dickens Karácsonyi énekében.

És persze, szerinted biztosan én is felelőtlen vagyok, hogy 20 évesen, úgy, hogy egyetemre járok szociálpedagógia szakra, szültem gyereket, akit imádunk a férjemmel együtt, és pedig ő is csak havi nettó 200 0000et keres, és ennyiből nyilván nem lehet megélni.

2010. szept. 9. 09:55
 46/49 anonim ***** válasza:
Szólok,hogy elírtam egy 0-át, mielőtt, még belém kötnél, tehát 200 000et keres.
2010. szept. 9. 09:58
 47/49 A kérdező kommentje:

"ha kenyér és szeretet van, akkor minden van"

És mi van, ha kenyér nincs, de szeretet van?

Azt meg lehet enni?

Köszönöm, hogy leönzőztél csak azért mert egy ilyen "lehetőségekkel" teli országban nem szeretnék családot alapítani.

Gratula a férjednek, ha én is annyit keresnék akkor nem lenne gond családot alapítani.....

2010. szept. 9. 15:52
 48/49 anonim válasza:
Komolyan vicces hogy tudják ölni egymást a felnőttek:D Mintha nem lenne más dolguk..Na mindegy.A véleményem az, hogy egy ember akkor vállaljon gyereket, és annyit vállaljon, hogy azt előreláthatólag tisztességesen feltudja nevelni(ez nem azt jelenti hogy minden luxust megad neki, csak tudja biztosítani a normális környezetet).Önmagában a gyerekvállalás nem "felelőtlen baromság".
2010. szept. 17. 20:33
 49/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó válaszoló!

Igazad van!

2010. szept. 17. 22:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!