A családalapítást nem tartjátok felelőtlen baromságnak kis hazánkban?
Ismerősömnek 3 gyereke van. Nem élnek fényűzően: anyu munkanélküli, ő pedig szakmunkásként dolgozik, de nem keres sokat.
Kérdezem én?Miből fognak felnőni a gyerekek, ha ismerősömet kirúgják?
Ha nem fog javulni az ország helyzete miből fog megélni az a 3 gyerek 20 év múlva?
Véleményem szerint felelőtlenségnek tartmo a gyerekvállalást, ti hogy vagytok ezzel?
ma 23:36
Köszönöm! Megmondtad a Frankót!
Magyarországon már lassan olyan helyzetek vannak, hogy a társadalom nagyon szegényekre és nagyon gazdagokra tagolódik és ugye gazdagból kevés van míg szegényből meg jó sok...Ezért nem értem, hogy gyakorlatilag a nyomorban(önhibájukból vagy önhibájukon kívül) tengő-lengő családok
miért vállalnak gyereket?
Kedves Kérdező! Én vagyok az öt tesós.
Mivan, ha nem mindenkinek jön be (árufeltöltő)? Törekedni kell!! Én a nulláról indultam, tehát lehetséges!! Ezért nem hiszem el senkinek, hogy nincs rá lehetősége. (Majdnem minden azon múlik, hogy mennyire tesz magát oda az ember/mennyire kitartó! Az én utam sem volt rózsás, de minden pozícióért és fillérért megkűzdöttem.
A szüleimről (a Nagy Felelőtlenekről) meg annyit: szeretet és kenyér mindig volt. Tehát a lehetőség adott.
Ne hagyja el magát senki, és akkor nem kell a idézett mondatokba kapszkodni.
Jah, és még annyit, hogy én legalább tudom értékelni, amim van és a nagy családnál boldogabb nincs! A testvéreim a párom után a hozzám legközelebb álló személyek...
teljesen egyet értek a kérdés feltevőjével
magam is ,,csóró" családban nőttem fel és köszönöm szépen elég volt.
még kis gyerek voltam, azt se tudtam mi a világ de már akkor eldöntöttem,hogy na az én gyerekeim ezt az életvitelt nem fogják megtapasztalni.
30 éves koromig úgy dolgoztam ,mint a robot, kő keményen és elértem, hogy meg legyen az alap a családomnak sőt még több is.
Azt nem mondom,hogy nem esett rosszul ,mikor a sok PROLI gondolkodású ismerősök 24-25 évesen már 1-2 gyerekkel a hátuk mögött beszólogattak, hogy mire az a sok pénz, neked mikor lesz ilyen szép gyereked?
De már kezdem látni, hogy fordul az a kocka lassan és kifizetődik a sok munka és áldozat azért,hogy jobb legyen.
BÁR MINDEN FIATAL ÍGY GONDOLKODNA, EGÉSZEN MÁS ORSZÁG VOLNA
nem azt lesnék,hogy majd milyen támogatást fognak kapni a gyerek miatt. Tisztára,mint a ci--nyok
"Mivan, ha nem mindenkinek jön be (árufeltöltő)?"
Véleményem szerint az ilyen meló az emberek többségének nem jön be és az, hogy ott dolgozik valaki nem azt jelenti,(egy jó részére igaz ez) hogy nincs semmilyen végzettsége csak túltelített a szakmája és ezért nem tud elhelyezkedni.
Diplomás árufeltöltő meg Burger Kinges.....ez is mutatja a nagy rózsás helyzetet itt MO-n.
"Törekedni kell!! Én a nulláról indultam, tehát lehetséges!! Ezért nem hiszem el senkinek, hogy nincs rá lehetősége. (Majdnem minden azon múlik, hogy mennyire tesz magát oda az ember/mennyire kitartó!"
Nem igazán tudom, hogy te kapcsolatok révén helyezkedtél el vagy találtál egy olyan állást ami még nem túltelített,de mindenestre ez nagyon szép dolog, hogy te a nulláról idáig küzdötted fel magadat csak tudod ez nem azt jelenti, hogy ez megadatik minden embernek.
Képzeld el, hogy elmész egy állásinterjúra, ahol lehet, hogy te lennél a nyerő, de azért a másikat veszik fel, mert neki van ismerettsége neked meg nincs.Vagy tegyük fel, hogy pályakezdő vagy és nem vesznek fel adott állásba pályakezdőket, csak gyakorlattal rendelkezőket?
(Amit teljesen megértek, mert ki venne fel pályakezdőt?)
Akkor mi van? Törekedni kell akkor is?
Azt ugye tudjátok, hogy míg a "magyar" családok általában 1-2 gyermeket vállalnak, addig a "romák" 3-4-5 fővel gyarapítják családjukat. Ha ez így folytatódik, akkor aztán mi leszünk a kisebbség.
nem vesznek fel adott állásba pályakezdőket, csak gyakorlattal rendelkezőket?
(Amit teljesen megértek, mert ki venne fel pályakezdőt?)
Akkor mi van? Törekedni kell akkor is?
Én vagyok. Soha nem voltak kapcsolataim (postással nem lehet :P).
A kérdésedre a válasz: tudni kell szakmát választani! Én már a tanulás alatt is a leendő munkahelyemen jelképes összegért dolgoztam: helyezkedtem.
Ez csak tájékozódás/információszerzés (túltelítettség ellen a szakma helyes megválasztása) és talpraesettség kérdése.
akkor gondolhatod,hogy aki otthon ma bevállal ennyi gyereket, az vagy nagyon jól él (orbánka) vagy úgy gondokodik mint a kissebbség...
erről ennyit, ezzel mindent tisztáztunk is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!