Miért nem fogadjuk ezt el?
(Már egyszer feltettem ezt a kérdést, törölve lett. Most csak a lényeget írom le pc-bb stílusban.)
Ha elfogadjuk hogy az állat és kutyafajták között különbségek vannak, tehát vannak agresszívabb (bulldog), okosabb (német juhász) fajták, akkor miért nem tudjuk elfogadni hogy a homo sapiens faj egyedei között is előfordulnak ilyen különbségek?
Látod kérdező, ezért vagy lerasszistázva, méghozzá jogosan. A kultúrális különbségekre az egyedüli válaszod az az, hogy nem tudod elképzelni, ezért nem is lehet igaz. Mi az, hogy "megtartják" a gondolkodásmódot? Ne idegesíts már ilyen hülyeségekkel.
Legyél szíves letenni napi 3000 kalóriát, légkondícionált, modern iskolát, kórházat, stabil egsziztenciális lehetőségeket és garantálom neked, hogy 2-3 generáción belül látványos kiugrást produkálnának a középafrikai népek.
"Na mindegy ki szúrhatom én a szemedet akármilyen információval, ténnyel, adattal, úgyis letagadod még a csillagos eget is csak hogy ne legyél "rasszista"."
Te fogtál két térképet és az átfedésekre azt mondta, hogy bizonyíték.
Én pedig fogtam az IQ fogalmát és edukációhoz, élelmezéshez, egészséghez és társadalmi környezethez rögzítettem. Nyugodtan nézz meg bármilyen IQ számítási módszert és annak tudományos hátterét. Az anya iskolázottsága, a testvérek száma, a fentebb felsorolt tényezők mind közrejátszanak és határozottan túlmutatnak azon, hogy milyen az ember származása.
Szóval ne játszd az áldozatot barátom, már így is féltucat olyan hozzászólás van, amire nem tudtál érdemben válaszolni, lásd a 13-as, amit szintén én írtam.
Látom ezt már nem sikerült kimagyarázni. A cigányok például rabszolgák voltak? Vagy valamilyen kátrányos megkülönböztetés érte őket az európai szinten történelmileg egyik legtoleránsabb országában? 500 év alatt nem tudtak beilleszkedni: büdös a munka, lopnak, csalnak, primitíven és erőszakosan nyilvánulnak meg folyton,
iskolában messze ők buknak meg legnagyobb arányban ahogy a legnagyobb arányban vannak náluk a szellemi fogyatékosok. Szerinted ez mind csak "kulturális különbség"? Miért nem tudtak normálisan beilleszkedni mondjuk mint a svábok, ők mit tudtak amit a cigányok nem tudtak volna? Ja hogy sátoros népként érkeztek ide, és? Fél Európa sátoros nép volt (köztük a magyarok is) de végül mindenki letelepült és országot alapított. 500 év alatt ne mondja már nekem senki hogy ne lehessen beilleszkedni egy országba. Ez már a nem akarás a köbön. A másik meg az hogy miért süllyed szinte arányosan az IQ szint, életszínvonal, biztonság stb. ahogy egyre délebre haladunk a világon az afrikai kontinens felé? Ez is csak mind azok a gonosz kizsákmányoló elnyomó fehérek hibája, igaz? Mert a fehér faj egy olyan rasszista faj hogy aki már barnább tőle azt azonnal kitaszítja, gyűlöli, kizsákmányolja, ráadásul úgy hogy olyan arányba n zsákmányolja ki őket amennyivel barnább tőle. Tehát mondjuk egy egyiptomit nem nyom le annyira mint mondjuk egy kongóit ezért létezik köztük a színvonalbeli különbség, ugye? Tökkelütött...
Forrás: [link]
Amúgy a fekete rabszolgákat saját fajtájuk árulta ki, a fehérek csak éltek a lehetőséggel.
Miért van az hogy Amerikában nem hallasz sárga gettókról? Miért van az hogy például a sárgák közül komoly cégvezetők kerültek ki, és úgy viselkednek nagyjából mint a fehérek? Ellenben a feketékkel, nézz rá Detroitra vagy Chicagora, ők ehhez értenek. Én elismerem hogy voltak a történelembe kedvezőtlen jelenségek, korszakok különböző népeknek és hogy létezik egy személyes jellem is. De ezek felett csak úgy el fogunk suhanni mint ha nem is létezne? A liberális fajtátok tényleg ennyire tökkelütött? Korszakokra visszatérve, a ti tébolyotok úgy fog eltűnni a történelem süllyesztőgödrében mint az általatok említett középkori judeo-kereszténység ami embereket égetett el mert azt mondták hogy a föld nem lapos. Annyi a különbség hogy a gömb alakú föld koncepciója helyett ma a fajok közti különbségről van szó, és az elégetés helyett van nyilvános megszégyenítés média által, munkahelyről kirúgás, élet ellehetetlenítése, esetleg még börtön.
"Érdekes módon Kínában és Dél-Korában miért mérnek még magasabb iq-t a fehér országoknál is, pedig ott jelentősen nem jobb sőt valahol rosszabbak az életkörülmények? Csak nem talán azért mert a fajták között belső különbségek vannak mint ahogy azt már 30 kérdés óta szajkózom?"
Az a baj az érveléseddel kérdező, hogy fogsz két térképet, de nem bizonyítod a korrelációt. Erre persze azt fogod mondani, hogy nem kell, hisz egyértelmű mit lehet kiolvasni belőle, csakhogy ez nem igaz. Felhoztad Brazíliát, mint példa, hogy ott nincsenek elnyomva a feketék, ezért maximális teljesítményen is alulmaradnak a többi országhoz képest. Felhozhatnám ellenpéldaként Ukrajnát, néhány balkáni országot, vagy Kína szomszédait is, egyszóval szóval népcsoportokat, akik magas IQ számú országok szomszédságában élnek, ugyanaz a bőrszínűk, mégis szignifikáns különbség van köztük. A te térképed alapján az is egy teljesen valid pont lenne, ha azt állítanám, hogy minél közelebb van egy népcsoport az egyenlítőhöz, annál inkább csökken az IQ szám. Lenne néhány ellenpélda rá, de ránézésre elfogadható lenne.
Nézd meg ezt: [link]
Én meg azt mondom, hogy nem a bőrszín, hanem a jólét határozza meg nagyobb részt az IQ-t. És még ezen belül is az oktatás és társadalmi környezet. Nem tudod bizonyítani nekem, hogy azért nincs jólét afrikai országokban, mert azt feketék lakták, nem pedig azért, mert egyszerűen így alakult a történelem. Vica verza arról szól a vitánk, hogy ami nálam okozat, az nálad az ok, és fordítva.
Én bízok az IQ számítás alapjaiban, ami 50 évnyi kontrolltesztekkel folyamatosan azt köpte ki, hogy az általános edukáció, az anya iskolázottsága, a környezet, a neveltetés stb. határozza meg nagyobbrészt az IQ-t.
"Ellenben a feketékkel, nézz rá Detroitra vagy Chicagora, ők ehhez értenek."
Ember, és az feltűnt, hogy fekete volt az előző amerikai elnök, csomó fekete orvos, szónok, tudós, tanár és miegyéb van? Eddig évszázados történelmi tényezőkről beszéltünk, de az amerikai fekete történelem és a feketék felkapaszkodása még ennél is rövidebb történet. Martin Luther King '68-ban halt meg, minden 50, vagy afeletti néger az USA-ban még bőven kivolt téve a társadalmi rasszizmusnak fiatalabb korában. Keress rá Ruby Bridge-re, '54-ben született néger kislányt fegyveres őrizettel kellett a suliba kísérni, nehogy meglincseljék az emberek. Az osztálytársai mind kivonultak a teremből, a kislányt egyetlen tanár volt hajlandó oktatni. Ő most 65 éves. Te megintcsak a bőrszínre próbálod fogni a feketék bármilyen szintű lemaradását, holott a rasszizmus hatásai (mégha napjainkban tökéletesen az ellenkezője is van hypolva) máig valódiak, egy csomó ember élt benne. És szerintem elképesztő kiugrás az, amit az amerikai feketék 40-60 év alatt megvalósítottak. Ez a nagyon rövid idő alatt megvalósult kiugrás pedig a te elméleted színtiszta cáfolata.
Egyébként meg ne légy megsértődve, hogy nem válaszoltam 24 órán belül. Tudod az én tébolyodott liberális fajtám is szokott dolgozni meg úgy amblock élni az életét. De jelzem, hogy nem tartok igényt további csevegésre. Minek? Lesüllyedtél a gúnyolódás szintjére, csakmert 2 térkép egymásba lapozásán kívül nincs tudományos koncepciód.
Kezdjük ott hogy te sem tudtál értelmes választ adni érveim nagy részére (például Vietnám, haladva süllyedő IQ-szám).
Ukrajnára nem tudom miért mondod hogy alacsonyabb az IQ szint térképen nem az.
A Balkánon azért alacsonyabb az átlag IQ mert ott már kezdenek megerősödni a levantei gének. (Törökjárás ismerős?)
Ahogy haladsz lentebb délre úgy fordulnak elő egyre nagyobb arányban nem Európai gének akár Európában is mivel etnikailag teljesen homogén népek nem nagyon fordulnak ma már elő, legfeljebb egy bőrszínen belül.
Kína szomszédsága pedig úgy szint barnákkal kevert (Kazakhsztán, India).
Az okod még mindig nem bírod felfogni hogy miért nem alakultak ki jóléti államok az érintett területeken, segítek nem a gonosz fehérek miatt nem hanem azért mert az ott élő népek még egy kora újkori szintű államot sem képesek létrehozni. Skandináviában csak úgy lett a jóléti állam és azért ilyen okosak mi?
A fekete hírességeidtől pedig nehogy elhidd hogy a többi fekete is ott tart ahol ők. Valamilyen oknál fogva a fekete gettókat, nyomortelepeket ahol a feketék nagy része él nem mutogatják a teleképernyőn. Egyébként pedig azok a feketék csak úgy tudtak felemelkedni hogy el voltak szakítva a fajtársaik mellől. Ahogy korábban már említettem külön személyeket fel lehet nevelni nyugati színvonalhoz de komplett milliókat már nem, mivel visszahúzzák egymást a "gondolkodásmódjukhoz". Amúgy meg képzeld én is dolgozom, a te "tudományos koncepcióidat" meg hagyjuk, a levegőbe beszélsz hogy így életszínvonal, úgy életszínvonal, holott a legtöbb fekete akiknek lehetősége lenne a jobb életszínvonalhoz nem hajlandó élni vele max ha ingyen adják.
Amúgy meg ha a te általad folyton szajkózott "kulturális különbségek" felelősek ezekért a különbségekért az mit változtat? Az Afrikaiak már bőven kaptak időt hogy felfejlődjenek, úgy ahogy a hazai fronton a cigányok 500 évet. Mennyit kell még várni arra szerinted hogy áthidaljuk a különbségeket, háromezer évet? Esetleg mire már nem lesznek fehérek, ugye?
A valódi oka a különbségnek a genetika. Az Afrikaiak ősei közt szimplán a Homo "Sapiens" nevű "modern" ember található. Míg az Eurázsiaiaknak a génjében jelen van a Neander-völgyi ember génjei.
A tudományos életben közhelyként el van fogadva hogy a Neander-völgyi ember nagyobb intelligenciával rendelkezett (nagyobb koponya) a primitívebb és agresszívabb Homo sapienssel szemben. Vesztük oka hogy a sapiensek túlszaporodták őket, vagy hogy a kereszteződésük nagyrészt ivarképtelen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!