Miért nem fogadjuk ezt el?
(Már egyszer feltettem ezt a kérdést, törölve lett. Most csak a lényeget írom le pc-bb stílusban.)
Ha elfogadjuk hogy az állat és kutyafajták között különbségek vannak, tehát vannak agresszívabb (bulldog), okosabb (német juhász) fajták, akkor miért nem tudjuk elfogadni hogy a homo sapiens faj egyedei között is előfordulnak ilyen különbségek?
Nem értem pontosan, hogy mire gondolnak itt egyesek, hogy bármi is be lenne tiltva.
Minden országban minden népcsoportban elvégeznek IQ teszteket, amiben nyílt titok, hogy a genetika is közrejátszik. De vannak külön gyógyszerek ázsiai és afrikai származású emberek számára is.
"Afrika eggyes részein miért tart ott a civilizáció mint Európában 3000 évvel ezelőtt. Miért nem pattant ki egy fejletebb afrikai civilizáció még a termékenyebb földeken sem (Dél-afrika, zimbabwe)?"
Ennek pedig inkább földrajzi, történelmi és még sok egyéb oka van, mintsem biológiai. A fehér ember európája is egész konkrétan visszafele fejlődött az egyház sötét középkorában. Az ókori görög és római tudás nagy része úgy lett átcsempészve a mai török területekről, mert ők megőrízték azt a tudást. Az pedig megint csak a helyzet pikantériája, hogy milyen hosszú ideig voltak mesterségesen is alacsonyan tartva a szóban forgó emberek.
"Hát azért megnéznélek ha tv előtt eladnád ezekt mennyire maradnál politikaliag "vállalható" "
Abszolút vállalható, mégha sokan nem is fognak velem egyetérteni és elkezdenek ezért bántani. Ebben a történetben nem szabad áldozatnak tekinteni magunknak, mert azzal csak a kritikusok kezére játszunk. Akárhányszor saját véleményt formál az ember, azt annak a kockázatával teszi, hogy másokat megsért, de ez így van jól. Ha pedig ehhez tartja magát az ember, akár még elnök is lehet lásd.: Trump. Mégha ez eléggé leegyszerűsítő is volt.
"Amúgy meg azokat az okokat szeretném megtudni amiért az afrikaiak egy civilizációt nem tudtak létrehozni (az ókori egyiptom népessége kevert volt, a mai arabbokal egyenlőek akik rendesen rá tudtak lépni az európaiak sarkára), de például a kínaiak igen."
Én most több okot is feltudnék sorolni, de nem vagyok történész, ezért maradok a számomra is legkönyebb emészthetőnél, miszerint az afrikaiak kimaradtak a "multikulti" szinergiájából. A fele tudásunk az araboktól van, a másik fele a kínaiaktól. Ugyanígy a kínaiak is fele-fele arányban szedték a cuccaikat tőlünk és az araboktól és így tovább. És ez igaz volt mind béke, mind háborús időszakra, az állandó interakció állandó tudásmegosztást is jelentett.
Namármost ebből afrika szinte teljesen kiesett, részben (és jogosan) földrajzi okok miatt. És amikor a gyarmati időszakban esélyük lett volna ebbe bekapcsolódni, villámgyorsan le lettek tarolva és mesterségesen is alacsonyan lettek tartva, ahogy azt mondtam.
Természetesen vannak biológiai különbségek, hiszen ez alapján tudjuk az emberi fajon belüli rasszokat megkülönböztetni, ezt senki se tagadja.
Aki szerint viszont kulturális jelenségek biológiai eredetűek, az szimplán ostoba.
Na, mi a baj? Mi rosszat írtam? Azt írtam, hogy nyilvánvaló melyiknek a 4 közül legalacsonyabb az IQ-ja. Tehetek én róla, hogy te magadra vetted? :)
De ha már úgyis írok: milyen fura, hogy valamiért a felsorolt emberek egyike se vall olyat, hogy ők okosak és ezért akinek más bőrszíne van, vagy akinek alacsonyabb az IQja, az alsóbbrendű és genetikailag alacsonyabb rendű. Milyen fura, hogy mindig a buta emberek azok, akik igyekeznek a más bőrszínű, nemzetiségű, nyelvű, stb. bármiben más embereket alacsonyabb rendűnek beállítani. Valahogy az okos embereknek nem jut ilyesmi eszükbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!