Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem fogadjuk ezt el?

Miért nem fogadjuk ezt el?

Figyelt kérdés

(Már egyszer feltettem ezt a kérdést, törölve lett. Most csak a lényeget írom le pc-bb stílusban.)

Ha elfogadjuk hogy az állat és kutyafajták között különbségek vannak, tehát vannak agresszívabb (bulldog), okosabb (német juhász) fajták, akkor miért nem tudjuk elfogadni hogy a homo sapiens faj egyedei között is előfordulnak ilyen különbségek?

2020. jún. 25. 21:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:
Tudniillik az most nem kifizetődő, olvasnál te pár idézetet a 19.századi tudósoktól nem ugyanez lenne a helyzet. Én mindig csak annyit fogalmaztam meg hogy vannak különbségek a bőrszinek között. Szerintem amúgy nagyátlagban az ázsiaiak még a fehéreknél is okosabbak. Azáltal hogy egy tént megfogalmazok még nem magamat fényezem ellenben a te húdeokos kis fejecskéddel.
2020. jún. 25. 23:58
 22/67 anonim ***** válasza:
24%
Ja, te még a XIX. sz-ban élsz? Akkor nem csodálom, hogy ilyen évszázados, primitív nézeteket vallasz. Tudtommal a XXI.sz-ban élünk. Képzeld, néhány száz évvel ezelőtt még azt hitték tudósok, hogy a Nap forog a Föld körül, meg hogy teknősök tartják a hátukon a Földet. Miért is releváns, hogy párszáz évvel ezelőtt ki miket vallott, ha azóta már megcáfolták?
2020. jún. 26. 00:15
 23/67 A kérdező kommentje:
XIX. Században már régen nem gondoltak ilyeneket, te kis tudóspalánta. Ellenben azért emmlitettem őket mert akkor még létezett egy szólásszabadságnak nevezett abszurditás, és nem showműsor pénzen éltek a tudósok mint a te dil ne gil tysoonod
2020. jún. 26. 00:49
 24/67 Deák Dominik 2020 ***** válasza:

"Az is egy kulturális jelenség hogy egy globalizált világban ahol többé kevésbé mindenki fel bírt valahogy zárkózni a nyugathoz egyedül ők nem tették ezt?"

Igen, bár az állításod nem igaz. Hatodik-hetedik osztályban majd tanultok arról, hogy a Nyugat egy kulturális váltással tudott a világ fölé kerekedni a 20. század elejére és gazdagsága a világ lerablásából ered, miközben a 20. századig az emberi történelem folyamán végig India és Kína voltak a leggazdagabb régiók.

De az állításodat cáfolja, hogy ma is vannak ázsiai országok, amelyek szegényebbek nyugati országoknál és vannak nyugati országok, amelyek szegényebbek afrikai országoknál.

2020. jún. 26. 04:42
 25/67 A kérdező kommentje:
* Neil deGrasse Tyson, mielőtt ebbe is belekötsz
2020. jún. 26. 04:42
 26/67 A kérdező kommentje:
Én nem mondom hogy minden eggyes népnek egyenlőek voltak a körülményei, de mostmár naggyábol azok. Az afrikai országok ne nyafogjanak az elnyomásról már vagy 800 éve. Ha valóban fentebb szerettek volna kerekedni, önfentartó lenni már ennyi idő alatt már megtette volna. Ahoz a méhez meg hogy a nyugat rablásból gazdagodott meg annyit fűznék hogy lehet, de végső soron a háztáji embereken múlik hogy gazdag lessz e az ország. Lásd spanyolország rengeteg aranyat rabolt de elkótyavetélték azt.
2020. jún. 26. 04:51
 27/67 A kérdező kommentje:
*mémhez
2020. jún. 26. 04:51
 28/67 Deák Dominik 2020 ***** válasza:

Sajnos még mindig nem egyenlőek. Háborúk, betegségek, pénzhiány, korrupció, erős gazdasági kiszolgáltatottság van. Nekünk is csak az a szerencsénk és tragédiánk egyben, hogy egy gazdasági centrum félperifériáján vagyunk.

A világ kis túlzással egyforma fejlettségi szinten állt technológiailag a 17-19. századig, az előtte lévő 200 ezer év alapján tehát nem tudnál ilyen rasszista érveléssel jönni. Az emberiség teljes történelmének szempontjából a bolhafingnyi elmúlt párszáz év alapján ilyen következtetést levonni elég szűklátókörű dolog. Ezek kulturális, történelmi, földrajzi adottságok, nem biológiaiak.

Biológiai adottság a történelemben pl. hogy az európaiak nem tudták Afrika egészét gyarmatosítani a 20. századig, mert védtelenek voltak a betegségekkel szemben, ahogy az amerikai őslakosság is az európai betegségekkel szemben.

2020. jún. 26. 07:25
 29/67 anonim ***** válasza:
Vannak sokan akik elfogadják, viszont, nem ők vannak (világ)hatalmon.
2020. jún. 26. 08:44
 30/67 A kérdező kommentje:

Na itt vagyok, jöhet egy lezáró esszé.

Most nem akarok áltudományosnak hangzani de a feljegyzett történelem előtti időszakra hogy tudod azt mondani hogy nem voltak akkor még gondolkodásbeli különbségek a rasszok között? Ez egy logikai önbuktató...

India és Kína a gigászi nyúlszaporulatuk miatt voltak gazdasági szuperhatalmak. Míg Európa szívét alkotó 80 millió lakosú Németországnak sikerült a világ egyik legnagyobb (volt hogy második) gazdasági szuperhatalommá válnia, ja és anélkül hogy az "elnyomott" népeket zsigerelték volna ki (egy pár darab elszórt jelentéktelen gyarmatuk volt amit rövidesen el is veszítettek). Én Kínát és Indiát nem bántom mivel lassan felzárkóztak a nyugathoz (az utcára és fürdésre használt folyóba szaró Indiának azért van még mit fejlődnie).

Na de egy szó mint száz, az lát aki látni akar és az hall aki hallani akar. Mit gondolsz mi a különbség a 20.század közepéig nagyrészt fehér Amerika és Kanada között és a létében nagyrészt erősen kevert etnikumú Brazília közt. Az egyik egy fejlett ország kiváló életkörülményekkel másikról pedig hát... nem mondható el ugyanez. De egy kép többet mond ezer szónál:

[link]

A kép bal oldalán egy faji térkép van, kékkel van jelölve a fehérek által lakott területek a térkép jobb oldalán pedig egy IQ-szint térkép van. Szerintem észre lehet venni egy fura összefüggést... Pedig vagy jó 200 éve lett volna a feketéknek behozni az elmaradást.

Források:

[link]

[link]

Szerinted eddig sincs semmi különbség belsőleg a fajták között? Szeretnéd esetleg hogy az egész világ egy Brazília legyen?

Egy ember lelkének a tervrajza a DNS. (Fedora kalaposok kíméljenek nem szó szerinti értelemben értettem a lelket.).

Egy egyént valóban átnevelhetsz egy másik rassz életmódja (ha elég kicsin kezded) de ez tízmilliókkal lehetetlen küldetés, mivelhogy egymást megtartják abban a gondolkodásmódban amiben születtek. Ezt maximum úgy lehet kivételezni ha teljesen felkevered az embereket rasszok alapján de az előbb említett Brazíliában is nagyjából ez történt szóval ez is egy halva született dolog. Még mindig nem értem miért olyan nehéz meglátni a szemmel láthatót.

2020. jún. 26. 09:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!