Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egyetértenél-e a "feltétel...

Egyetértenél-e a "feltétel nélküli" alapjövedelem bevezetésével az alábbi kritériumok szerint?

Figyelt kérdés

Minden olyan felnőtt magyar állampolgár aki nem tud, nem akar munkahelyen dolgozni az kapjon havonta 100 000 forintot azzal a feltétellel (tehát egy feltétel csak lenne...) , hogy nem dolgozhat semmilyen bejelentett vagy be nem jelentett munkahelyen (ha a rendszeres ellenörzések során lebukik börtönbe kerül). Ezáltal nem lenne szükség a különböző jótékonysági egyletekre, adományokra, stb...hiszen MINDENKINEK lenne pénze.

Még két megjegyzésem van...

1. Aki ezen felháborodik mondván, hogy "nehogymá' munka nélkül kapjon valaki pénzt" az cseréljen azokkal akik így jutnának pénzhez és hagyja ott pl. a monitor bámulásos állását havi 650 ezerért...

2. Én jelentkeznék erre a lehetőségre mert családi házban lakom ahol rengeteg a munka de nincs a munkahely miatt rá időm.

A fenti kérdéshez "várom" a véleményeket, hozzászólásokat.

2020. jún. 10. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:

59:

És mégis sokan csak heti 5 napot dolgozunk, mert van olyan, hogy munka törvénykönyve. Tőlünk nyugatabbra meg még jobban betartják ezt.

2020. jún. 10. 19:20
 62/66 anonim ***** válasza:
100%

Az alapjövedelem bevezetése mellett én bevezetném az amerikai egészségbiztosítási rendszert is. Sőt az fontosabb lenne, mint az alapjövedelem.

A fizetésemből 72 ezer a TBre megy el amit a munkáltató fizet. Na de mire? Arra a szarra ami most van? Telefonálok és nem veszik fel a telefont? 2 hónappal később kapok időpontot? Nekem kell vinni a kötszert a műtétre? Komolyan alapból ha tehetem mindig magánra megyek. Akkor ezt a pénzt én nem akarom befizetni. Adják ide és ha szükséges akkor majd elköltöm magánrendelesekre. De ha már ennyit fizetek akkor ne 1 hónappal később kapjak időpontot, hanem azonnal. Valaki más a fizetéséből csal 12 ret von le... aztan ugyanazt kapja ő is, mint én akitől többet. Ez igy nem okés.

2020. jún. 11. 10:58
 63/66 anonim ***** válasza:

62:

Szerintem hibrid egészségügyi rendszer kellene. Úgy működne, hogy választhatnál, hogy állami egészségügybe mész vagy magánbiztosítást kötsz, de utóbbi esetben lenne egy szolidaritási járulék, a jelenlegi harmada, amit be kellene fizetned az államiba, ezen felül pedig olyan magánbiztosítást kötnél, amilyet akarsz. Ez nem jelentené azt, hogy a kórházak, mentőszolgálatok egy az egyben szét lennének választva, magánbiztosítással is kerülhetnél adott esetben állami kórhazba, ha ott van kezelés a betegségedre, csak azt a magánbiztosítód fizetné.

A jelenlegi rendszerrel nem csak az a baj, hogy feleslegesen fizetsz, hanem ha nagyobb bajod van, akkor arra nem feltétlenül van itthon magánorvosi kezelés, műtét, ezért a főorvosok a magánrendelőkön keresztül priorizálnak be az államiba. Ez gyakorlatilag hálapénz.

2020. jún. 11. 11:56
 64/66 anonim ***** válasza:
Nem csak az, hogy feleslegesen, hanem mindenki más összeget fizet. Aki nem dolgozik, jelen esetben a kérdező se akar dolgozni, hanem alapjövedelmet akar, az fizet 7 ezer forintot. Nekem magasabb a fizetesem ezért sokkal de sokkal több. Lehet mondani, h jó persze... többet keresel... na de mit kapok a pénzemért? Semmit.... legyen az, hogy aki kevesebbet fizet az várjon többet ha olyan van.. na de aki többet az kerüljön már előre...
2020. jún. 11. 12:17
 65/66 anonim ***** válasza:

Ráadásul az is baj,ha valaki nem dolgozik,akkor kötelező fizetni,bevétel nélkül is a tb-t,akkor is ha nem használod.

Ha már nincs alapjövedelem,akkor az alapvető lenne,hogy aki rászoruló,attól nem vesszük el a semmiből.

De még itt sem tartunk,hanem adósságként kezelik.

2020. jún. 11. 13:11
 66/66 anonim ***** válasza:

Amerika ebből a szempontból tényleg jobb.

Mindenki fizessen annyi egészségügyi hozzájárulást,amennyire igényt tart.

Van,aki egészségesen él,és 50 éves koráig orvoshoz is csak szökő évente megy.

Mások meg cigiznek,elhíznak,és már 30 évesen betegségekkel szenvednek.

Ha meg elmegyek a fogorvoshoz mondják meg akkor legyen lefixálva,hogy a biztosítási keretbe mi fér bele,és azon felül mondják meg mennyi az annyi,ne neked kelljen kitalálni,hogy mennyi hálapénzt kell adni,hogy normálisan ellássanak.

2020. jún. 11. 13:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!