Egyetértenél-e a "feltétel nélküli" alapjövedelem bevezetésével az alábbi kritériumok szerint?
Minden olyan felnőtt magyar állampolgár aki nem tud, nem akar munkahelyen dolgozni az kapjon havonta 100 000 forintot azzal a feltétellel (tehát egy feltétel csak lenne...) , hogy nem dolgozhat semmilyen bejelentett vagy be nem jelentett munkahelyen (ha a rendszeres ellenörzések során lebukik börtönbe kerül). Ezáltal nem lenne szükség a különböző jótékonysági egyletekre, adományokra, stb...hiszen MINDENKINEK lenne pénze.
Még két megjegyzésem van...
1. Aki ezen felháborodik mondván, hogy "nehogymá' munka nélkül kapjon valaki pénzt" az cseréljen azokkal akik így jutnának pénzhez és hagyja ott pl. a monitor bámulásos állását havi 650 ezerért...
2. Én jelentkeznék erre a lehetőségre mert családi házban lakom ahol rengeteg a munka de nincs a munkahely miatt rá időm.
A fenti kérdéshez "várom" a véleményeket, hozzászólásokat.
Valamennyi elvegzendo munka az embereknek mindig fog maradni, csak hogy az nem megoldas hogy az emberek pl. 10% robotol mint az alat, mert fel hogy kirugjak a maradek meg csovezik.
A munkat el kell majd osztani ugy hogy mindenkinek jusson szabadido is. A kivitelezes az mar a kormanyok dolga lesz, pl. ledolgozhato munkaorak limitalasa, robotok/automatak utan kivetett ado.
"Ez mar a kozeljovo. Ma mar a gepek heggesztenek, az autok maguktol mennek, a penztarnal gepek szolgalnak ki, jonnek a robotpincerek, gyarban...."
Ezt mondják már vagy 10 éve, és ennek ellenére egyre csak több és több a munka.
15:
Tőled is kérdezem, mit adsz cserébe nekünk, ha mi programozók az államon keresztül kifizetjük neked az alapjövedelmet?
25.-nek.
Miért, nekem mit az, hogy idegen nők, idegen pasik gyerekeivel "babáznak" otthon évekig, az én meg a te, meg a...szóval az állam pénzén?
Jó...TALÁN, 13 év múlva megdugom a kislányt...talán.
De hogy ezek nem fogják kitermelni a nyugdíjamat az 100%: [link]
https://www.youtube.com/watch?v=kl39KHS07Xc
Jol levezeti, hogy kevesebb munkat hoznak letre mint amennyit elvesznek a robotok
24:
Nem 10 éve mondják, már a 19. században ezt mondták a luddita mozgalmak idején, aztán csak növekedett a munkaerőpiacba bevont emberek száma. Mondták a 80-as, 90-es évek irodai számítógépesítése idején is, aztán csak növekedett az irodai munkahelyek száma.
26:
A családtámogatással sem értek egyet, teremtse elő minden potenciális szülő a pénzt hozzá, ha gyereket akar.
28:
De bizony, fizetem a TB-t. A TB-ben a B pedig biztosítást jelent, lehet hogy én leszek az, akire sokat kell költeni, lehet hogy én leszek az aki szerencsés, és nem. A Casconál sem kell az, hogy épp annyit befizessek, amennyi a kár, lehet hogy többet fizetek be, lehet hogy kevesebbet, de ha kár ér, akkor kifizetik. Mert erről szól a biztosítás. Annyi különbséggel, hogy a TB szolidaritási alapú is, és mivel az átlagnál többet fizetek be, ezért lényegében abban is várhatóan nettó befizető vagyok. Na meg egészsrgesen élek, nem dohányzok, nem vagyok elhízott, és ezt sem veszi figyelembe a TB. Szóval nagyon mellélőttél, olyat mondtál, amiben megint csak én fizetem másoknak.
De visszatérve a kérdező vágyához. Ha ő nem fizet be semmit, viszont kap havi 100 ezret, akkor azt tőlünk adófizetőktől kapja. Ha kap egészségügyi ellátást, azt is tőlünk kapja. Mit ad érte cserébe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!