Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egyetértenél-e a "feltétel...

Egyetértenél-e a "feltétel nélküli" alapjövedelem bevezetésével az alábbi kritériumok szerint?

Figyelt kérdés

Minden olyan felnőtt magyar állampolgár aki nem tud, nem akar munkahelyen dolgozni az kapjon havonta 100 000 forintot azzal a feltétellel (tehát egy feltétel csak lenne...) , hogy nem dolgozhat semmilyen bejelentett vagy be nem jelentett munkahelyen (ha a rendszeres ellenörzések során lebukik börtönbe kerül). Ezáltal nem lenne szükség a különböző jótékonysági egyletekre, adományokra, stb...hiszen MINDENKINEK lenne pénze.

Még két megjegyzésem van...

1. Aki ezen felháborodik mondván, hogy "nehogymá' munka nélkül kapjon valaki pénzt" az cseréljen azokkal akik így jutnának pénzhez és hagyja ott pl. a monitor bámulásos állását havi 650 ezerért...

2. Én jelentkeznék erre a lehetőségre mert családi házban lakom ahol rengeteg a munka de nincs a munkahely miatt rá időm.

A fenti kérdéshez "várom" a véleményeket, hozzászólásokat.

2020. jún. 10. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:

28:

Még hozzáteszem, a kérdező nem munkaképtelenné vált, hanem nem akar dolgozni, és elvárná, hogy más finanszírozza az életét, más dolgozzon helyette. Gondolom ha be akarnék költözni a házába, ha már úgyis az én pénzemből csinosítja, akkor az nem tetszene neki.

2020. jún. 10. 15:55
 32/66 anonim ***** válasza:
A biztosítóknál kár esetén növekedik a biztosítási díj. Casconál van amúgy önrész is. Szóval akkor, hogyha valaki állami egészségügyi ellátást vesz igénybe akkor növekedjen a befizetendő OEP összeg is, hiszen többet kell ezek szerint rá költeni. Így akkor korrekt lenne nem?
2020. jún. 10. 16:04
 33/66 anonim ***** válasza:

32:

Az is korrekt lenne, ha nem lenne egyáltalán állami biztosítás, a piac meg megoldaná.

De akárhogy csűröd-csavarod, az állami egészségügy kizárólag abból tud működni, amit befizetünk. Aki többet keres, többet fizet be, kivételkor pedig azon múlik, ki betegszik le. Az átlagosnál jobban keresők pedig várhatóan nettó befizetők. Összevethetetlen azzal, hogy valaki nem akar dolgozni, és tartja a markát, hogy dolgozzanak helyette. Mert ő semmit sem fizet be, és nem azért, mert úgy járt, káresemény érte.

2020. jún. 10. 16:16
 34/66 anonim ***** válasza:
De, ha nem lesznek munkahelyek és az emberek nem fognak tudni keresni, akkor valami alternatív megoldás kelleni fog.
2020. jún. 10. 16:18
 35/66 anonim ***** válasza:

32:

Hozzáteszem még, hogy biztosítása válogatja, hogy mennyi időre, milyen feltételekkel kötöd. Olyan biztosítás is létezik, ami több évtizedre szól, és nem emelkedik a díja káresemény esetén, nyilván akkor ez benne van az árában is. Ahol van magánegészségügyi biztosítás, ott van olyan szerződés, ahol az induló egészségügyi állapotodhoz képest nem vehetik figyelembe a romlást, ha annak nem korábban meglévő betegség az oka. Nyilván ez drágább, mint ahol figyelembe vehetik később is.

2020. jún. 10. 16:20
 36/66 anonim ***** válasza:

34:

De nem arról volt szó, hogy nincsenek munkahelyek, hanem arról, hogy a kérdezőnek nem jut ideje a házával foglalkozni a munkája miatt. Elvárna, hogy ezt más finanszírozza.

2020. jún. 10. 16:21
 37/66 anonim ***** válasza:

36:

Ez az én hibám. Azt a házas dolgot már nem olvastam el, szóval, ha emiatt támadt ellened valamilyen "nézeteltérésem" akkor most kérek bocsánatot. :)

De akkor elmondom a véleményemet most erről a házas dologról:

"2. Én jelentkeznék erre a lehetőségre mert családi házban lakom ahol rengeteg a munka de nincs a munkahely miatt rá időm."

Másnak van rá ideje? Van. Napi 16 órát dolgozol és 8 órát alszol? Nem! A hét, hét napján dolgozol? Nem.

De, ha annyira nem tudsz foglalkozni vele akkor tessék panelba költözni, cserélek veled szívesen.

Viszont 36-os: Én arra gondoltam alapjövedelembe, hogy aki nem akar dolgozni, hanem azért, mert akik nem tudnak dolgozni, hogyha a munkahelyek megszűnnek. De ez úgy is a jövő lesz, és elég akkor ezzel a kérdéssel érdemben foglalkozni, hogyha odajutunk, még úgyse tudjuk mi lesz. De a technológia iszonyatosan fejlődik, na meg munkalehetőség a jövőben lesz az űrben is. Bányászat, más bolygók. Persze ez nagyon a távoli jövő, de egyszer oda jutunk. Érdekes sorozat a The Expanse. Teljesen valósághű alapű és csak a naprendszeren belül játszódik. Valami ilyesmi lesz a távoli jövő.

2020. jún. 10. 16:26
 38/66 anonim ***** válasza:

" Én arra gondoltam alapjövedelembe, hogy aki nem akar dolgozni, hanem azért, mert akik nem tudnak dolgozni, hogyha a munkahelyek megszűnnek."

Én arra gondoltam alapjövedelemként, hogy nem az aki nem akar* dolgozni, hanem azok, akik nem tudnak dolgozni, hogyha a munkahelyek megszűnnek. <- Így értelmesebb lett a mondat. Valami hiba történt a Mátrixban. :)

2020. jún. 10. 16:28
 39/66 anonim ***** válasza:

Alapjövedelmet, mint pénzt nem adnék.

Inkább más módon segíteném a népet.

Pl.: ingyenes vagy 50%-os szolgáltatói (áram, víz, gáz, net,...)utalvány, ingyenes tömegközlekedés melóba és suliba,...

Vagy mint anno a polgári szolgálatom. Katonaság helyett polgári szolgálaton voltam egy minisztériumban. Ingyenes utazás, 90%-os gyógyszer, TB, nyugdíj, és minimálbéres fizu. Az állam meg jól járt, minimálbérért csináltattak olyan melót, amiért a többi, főállású kollégám a 3-4X-esét kapta.

2020. jún. 10. 16:46
 40/66 anonim ***** válasza:
Egyelőre nem.
2020. jún. 10. 17:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!