Hányszor kell lehúzni a WC-t?
(Nem tudom jó kategória-e, elnézést ha rossz helyre írtam)
Lakótársam (aki lány) ha nagyvécézik, egymás után háromszor(!!) húzza le a WC-t. Én és eddig akárkivel éltem csak egyszer húzta le. Szerintem nem lehet akkorát "alkotni", hogy ne vinné le egyszer. A lány túl tisztaságmániás vagy én vagyok igénytelen? Szerintetek?
Azért zavar, mert épp a minap emelte a főbérlő az albérletdíjat és szerintem annak, hogy napjában háromszor jár a lány és minden alkalommal vagy háromszor lehúzza, növelheti a vízfogyasztást. Végülis csak ezért zavar, mert már így sem olyan keveset fizetünk. Nem szeretném, ha több lenne a rezsi.
Amúgy a kérdés anyagi szempontból is megalapozott! Egy többtagú családnál (tudom, hogy ez a kérdezőnél nem játszik, de mások is olvassák) komoly részét képezi a vízszámlának a WC lehúzogatás. Lásd: 8., 9. válasz!
Szóval, ha állítgatni nem is akarod/tudod a tartályban a szintet, azért érdemes minél hamarabb kitárgyalni ezt a dolgot.
Az anyagi szempont is játszik a kérdezőnél is, mivel azt nem írja hogy hányan lakótársak.
Mindenesetre sokat lehet spórolni a WC-n. Persze nem minden megy le 1 húzásra. Pl van hogy lehúzom, papír lemegy a produktum nagyja is, de a fele ott lebeg a tetején és 3 lehúzás után sem szándékozik eltűnni, amikor minden más meg lemegy.
:D Ismerős szituáció! :)
Ez olyankor fordul elő, amikor gáz-zárványokat tartalmaz az "anyag".
Lebeg a víz felszínén és sehogy se akar lemenni. Én ilyenkor felületnövelés céljából egy kis papírt dobok rá. Úgy könnyebben elkapja az áramlat és lemegy. :)
Néha elcsodálkozom, hogy mennyire pocsékolnak az emberek. A kefét kell használni, nem 3-4-5-ször lehúzni a wc-t!
Ha előreláthatóan nagy az adag, akkor kézbe kell venni a kefét és lehúzás közben szorgoskodni vele. Még a medveszart is el lehetne tüntetni egyetlen lehúzással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!