A kéményseprű vállalat évente hányszor szedhet be pénzt ellenőrzés céljábol? 6500ft/ellenőrzés.
Nálunk évente egyszer jönnek évtizedek óta. Nem ellenőriznek semmit, csak a kapuban beszedik a pénzt. Általában ilyenkor november-december körül szoktak jönni.
Nekünk két kéményünk van, egy gázos és egy vegyes. A két kéményre az éves adó 3000 Ft körül van.
mifelénk akitől tudják beszedik, akitől nem, attól nem... nem is értem.
idén beengedtem őket, hogy akkor végre legyen kiseperve a kémény... haha, én kis naív! a kéményseprő csak díszletként viszi magával a seprűt, az és a lapátja is teljesen tiszta volt, ergo nem használja. csak megnézte öngyújtóval, hogy van-e huzat a kéményben. tehát csak a kályhacsövet kellet kihúzni, ennyi.
ha ezt tudom, hogy ennyit jelent magyarországon a kéményseprés, akkor be nem engedem. ezt én is tudom ellenőrizni... és ez a ceremónia 2 perc alatt megvan a házban, ezért nem volna szabad több ezer forintot nyúlnia...
Amúgy szerintem nálunk is kétszer járnak évente, de nem biztos. És településenként változó a díj.
Ja, hát igen. Én sokszor beszéltem az utóbbi időben fűtésszerelőkkel, gázszerelőkkel, fűtőkészülék forgalmazókkal, területi képviselőkkel.
A kéményseprőket mind egytől egyig utálják, mert az amit csinálnak gyakorlatilag a legális lehúzás esete. Köteles vagy nekik fizetni, de gyakorlatilag ezért nem nyújtanak semmit. Ez az egyik legjobb üzlet ma Magyarországon, de sajnos csak nekik.
Sziasztok!
Idáig évente egyszer jöttek. (Mellesleg a tv-i előírás, amit Ő maguk idéznek a "cetlikéjükön" évente egyszer teszi kötelezővé számunkra a kéményellenőrzés biztosítását.
Szerintem is felháborító, hogy a nagy semmiért fizetünk. Nekünk az alsó szomszéd megfúrta a kéményünket. Ellenőrzéskor kiderült. Először is leordították a fejem, hogy miért fúrtam én meg az alsó szomszéd kéményét! Hiába mutattam, hogy ez a kémény már 20 éve tuti itt van! Aztán nagy nehezen jöttek ismét ellenőrizni, hogy mi a helyzet. Tökéletesen látszott a kémény falán a fúrás, ferde volt, stb. Erre MEGTILTOTTÁK NEKEM! a saját kéményem használatát! fél évig ment a herce hurca, az alsó használta, áramlott a remek levegő! Nekem a közben egy éves babámmal nem volt szabad használnom a melegítő testet, de az alsó az nyugodtan mérgezett minket. Hiába kértem, könyörögtem, írtam levelet fűnek-fának! Gázművek is kedvesen jött és nálam akarta kikapcsolni magát a szolgáltatást is! A kéményseprők nagyfőnöke pedig az alsó szomszéd érdekében! azt akarta, hogy adjuk el a kéményt annak, aki jogtalanul veszélyeztette az egész család életét! Ez azért nagyon kiverte nálam a biztosítékot. Persze, tanú előtt már nem merte ezt megreckírozni! Szóval a kéményseprők semmire sem jók! Ilyesztgetni azt tudnak! Most pedig megint jönnének! közel 5 ezer forintba kerül nálunk az ellenőrzés. (Furános a kéményünk, mert azt nem lehet már újra megfúrni. Sokba került, de az alsó szomszéd ugyebár maradt!) Szóval most vívódom mit is csináljak. Egyszerűen ne engedjem be őket. Perelnek majd?! Ugyan! A tv. engem sem védett! Az önkormányzat Írjak NEKIK, hogy már voltak, nem akarok újra fizetni. Minek? Komolyabb volt a helyzet, hiszen életveszélyben voltunk, akkor sem segítettek! Majd pont ez izgatja őket...
Sziasztok!
Most néztem meg, nem írják az évente 1x-t, bocsi, de az tuti, hogy ezt szokták hajtogatni,mert már többször meghallgattam, hogy évente egyszer bírjam ki, hogy szabit kell kivennem, mivel 8-13 óra között valamikor egyszer csak jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!