Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hányszor kell lehúzni a WC-t?

Hányszor kell lehúzni a WC-t?

Figyelt kérdés

(Nem tudom jó kategória-e, elnézést ha rossz helyre írtam)

Lakótársam (aki lány) ha nagyvécézik, egymás után háromszor(!!) húzza le a WC-t. Én és eddig akárkivel éltem csak egyszer húzta le. Szerintem nem lehet akkorát "alkotni", hogy ne vinné le egyszer. A lány túl tisztaságmániás vagy én vagyok igénytelen? Szerintetek?

Azért zavar, mert épp a minap emelte a főbérlő az albérletdíjat és szerintem annak, hogy napjában háromszor jár a lány és minden alkalommal vagy háromszor lehúzza, növelheti a vízfogyasztást. Végülis csak ezért zavar, mert már így sem olyan keveset fizetünk. Nem szeretném, ha több lenne a rezsi.

2012. ápr. 11. 10:00
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
58%
Egyszer elég.
2012. ápr. 11. 10:04
 2/31 anonim ***** válasza:
58%
Cseréld le a WC tartályt, két funkciósra! Nagy dolog, nagy billentyű, kis dolog kicsi bill. amit addi nyomsz amig lekeféled a kakszit a csészéről!
2012. ápr. 11. 10:07
 3/31 anonim ***** válasza:
70%
Lehet, hogy túl sok papírt használ, ami tényleg csak több húzással megy le. Ha tudod, figyeld meg, mennyi papírt használ, mert lehet, hogy csak ennyi a gond. Ha nem használ többet, mint bárki más, akkor meg beszéld meg vele, hogy annyiszor húzza, ahányszor tényleg muszáj.
2012. ápr. 11. 10:22
 4/31 anonim ***** válasza:
84%
Lehet csak lusta a wc kefét használni és így húzza le a maradékot.
2012. ápr. 11. 10:32
 5/31 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszoka.

Igen, tudom, hogy őt kéne megkérdezni, csak hát, elég furcsa kérdés lenne:

-Szia XY! Hogy vagy? Amúgy Te miért húzod le háromszor a WC-t?

A tartálycsere és a másik jó ötlet de azt a főbérlővel is meg kell beszélni. Papírt is sokat használ egyébként. Amit egyszer ő vesz, máskor mi. Csak így elég sűrűn kell venni, bár már rászoktam, hogy beviszem a szobámba és ha nekem kell akkor tépek belőle a mosdóba menet.

2012. ápr. 11. 10:34
 6/31 anonim ***** válasza:
88%
Nekem állt elég nagy lehúzás, de van hogy sikerül akkorát kitolni, hogy 3 naggyal is alig akar lemenni, mert elakad, és akkor még papírt alig használtam. :/
2012. ápr. 11. 10:35
 7/31 anonim ***** válasza:
57%

Én is csak egyszer húzom le általában. Sőt, van hogy nem is engedem le a tartályt teljesen.

Szerintem ha esetleg olyan lesz a helyzet, viccesen kérdezz rá. Vagy ha ez nem működik (te ismered), akkor csak célozz rá, hogy jó lenne ha megpróbálnátok kicsit spórolni a rezsin. Megemlítve a vízhasználatot, lehúzást is.

2012. ápr. 11. 10:40
 8/31 anonim ***** válasza:
70%

Hááát ez eléggé egyénfüggő dolog. Sz@r ügy

Én csak magamból tudok kiindulni. Nekem sajnos túl gyors az emésztésem, ami rettentően híg székletet eredményez, és úgy robbanásként törik ki belőlem. A művelet befejezéséhez pedig én kb. 4-szer annyi papírt használok mint egy "normál székletű" ember. És bizony az esetek többségében nekem is 3-4 alkalommal kell lehúznom a wc-t, de van hogy elég az 1-2 lehúzás.

Ha kicsit számolunk, és legyen egy lehúzás 10 liter víz (bár általában kevesebb vmennyivel).

Maradjunk a 3-szori lehúzásnál. az azt jelenti, hogy 30 liter víz. De mivel egyszer ígyis-úgyis lehúznám, ezért csak 20 liter a napi túlfogyasztásom. 30 napos hónapban ez 600 liter (túl)fogyasztást jelent, ha minden nap 1 alkalommal használom nagydologra a wc-t.

De ez csak én vagyok, én napi egyszer nagywc-zek, és vannak napok amikor egyáltalán nem.

Ha a lakótársad egy nap alatt többször jár, akkor bizony a fent levezetett példából kiindulva simán lehet havonta 2-3 köbméter vízfogyasztás az ő számlája.

2012. ápr. 11. 10:50
 9/31 anonim ***** válasza:
66%

A tartályokon lehet állítani, hogy meddig töltsön fel. Ezt érdemes beállítani, hogy a teljes lehúzás se fogyasszon 10-12 liter vizet, mikor 6 is elég.

Ráadásul ez nem kerül semmibe. Amúgy ha fel akarod hozni a témát, szerintem rúgjatok be előtte - de ne annyira, hogy utána ne emlékezzetek arra, hogy miben maradtatok a WC-öblítést illetően.

2012. ápr. 11. 11:17
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Na most nem tudom milyen wc-tek van, de többféle tartállyal szerelt kapható. Nekünk pl olyan van, h amíg húzom a "harangot", addig jön a víz (természetesen ha kifogy a víz a tartályból, akkor több nem tud jönni). Én magamból kiindulva elég nagyot szoktam termelni. :D Még azonban ezt is leviszi egy lehúzással. Ha teszel előtte egy-két "kocka" papírt és arra nyomod utána a dolgot, így könnyebben lemegy, kevesebbet kell kefélni. Esetleg emlékeztesd erre, illetve a kefe használatára, mert lehet tényleg azt mellőzi a sok húzogatással.
2012. ápr. 11. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!